Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (265)

plakát

Křižník Potěmkin (1925) 

Nevím, nebýt červů v úvodu a oděsských schodů skoro v závěru, asi bych si toho moc nepamatoval.

plakát

Dekameron (1971) 

Po zhlédnutí Saló, jsem měl tak trochu strach, jakou prasárnu na mě Pasolini vytáhne. Ačkoliv je zde humor poměrně vulgární, nepřijde mi, že by byla překročena jakási pomyslná hranice slušnosti.

plakát

Bojovník (1997) 

O tom, že je Depp jeden z nejlepších herců vůbec netřeba spekulovat, toto byl jen další důkaz jeho geniálnosti. Podle mne je už i zbytečné hodnotit jeho výkony, protože jde jen o to, kde bude brilantnější. Na tento film jsem se díval hlavně kvůli jeho režii. No pokud se z něj časem stane takový režisér jako herec, tak se máme na co těšit a já doufám, že Johnny nám vytře zrak a vyhodí hubu z pantů.

plakát

Andaluský pes (1929) 

Nerozumím tomu a myslím si, že tomu rozumět ani nelze. Vítejte v surrealistické rovině.

plakát

Dokonalý únik (2009) 

V podstatě do dvou třetin dobře rozjetá záležitost. Film vás nechává v nejistotě a v podstatě, každá osoba může být vrahem. Nechybí akčnost, vtip, logická propojenost. To se ale postupem času vytrácí jako pára nad hrncem a závěr posílá tento snímek do kolen. Celé gró filmu padá na tom, na čem bylo postaveno. Škoda, ze začátku to vypadalo jako dobrá psychologická hádanka. Každopádně doufám, že v budoucnu budu vídat Timothy Olyphanta častěji.

plakát

Zrození šampióna (2009) 

Nebýt to podle skutečné události, tak by to bylo už na hranici uvěřitelnosti, což je vlastně i tak. Náš narostlý hošan toho sice moc neřekne, ale i tak to působí dojemně. Sandra je pořád kus, no ten malý zrzounek mě tam docela vytáčel. Adaptace do rodiny mi přišla taky dost psychologicky nepropracovaná. A jak řekl kamarád: "Tolik hodných lidí jsem snad v žádném jiném filmu neviděl." I když to na mě působilo moc prvoplánově, uvědomoval jsem si, že je to v podstatě jen ždímačka citů, tak jsem prostě neodolal.

plakát

Duna (1984) 

Nejsem fanoušek sci-fi, takže předem bylo jasné, že tohle nebuden ten správný šálek, ale tak je to Lynch, proč se na to nekouknout. Ulítlé to bylo jak cip a český dabing, ačkoliv dělaný předními osobnostmi, tak na mě spíš působil neúmyslně vtipně.

plakát

Pod kontrolou (2008) 

Oceňuji, že na tak malém prostoru se rozjel skvělý kolotočový thriller. Pullman je jako "magor" brilantní. Velou dobu jsem čekal nějaký extra zvrat, který bohužel nepřišel a závěr byla jak pěst na oko. Zvrácenost bez sebemenšího vysvětlení.