Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (291)

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

Překvapivě lépe natočené než Snyderova 300. Akční sekvence jsou monumentální, mají grády a hlavně jsou živé. Oproti staršímu bratrovi chybí této třístovce prokreslený hlavní hrdina, místo toho je tu Eva Green, která je naprosto skvostná!

plakát

Ledové království (2013) 

Slabá Disneyovka. Příběhová stránka je nekonzistentní a nelogická a pouze ten konec je v pravdě kouzelný, jak má u pohádky být.

plakát

Za borovicovým hájem (2012) 

Fantastická kronika lidské povahy, která nepřestává překvapovat. Stopáž bere filmu trochu dech a zakončení by slušel lepší dramaturgický dozor.

plakát

Nymfomanka, část II. (2013) 

První část byla provázaným vyprávěním, měla hlavu a patu a Seligmanovy vsuvky byly zajímavé a věcné. Druhá část je jen souhrn třech velkym okamžiku života Joe, které nedrží pohromadě. Každá epizodka se snaží něčím šokovat, nicméně vyznívá úplně do prázdna, protože se etuda nijak neprojeví v ostatních částech filmu. Navíc v této části je doopravdy hodně momentu, ve kterých se divák musí ptát: Proč? Nevysvětlené shody okolností a podivné lidské chování bez dovětku. Škoda

plakát

Čtyři dohody (2013) (divadelní záznam) 

Tam kde se lidé smáli, já kroutil hlavou a doopravdy nechapal co je tak vtipného na Duškovém monologu o dětech, papírech a dalších věcech. Humor na úrovní důchodového věku, kde všichni všechno zažili a přece on ten Dušek to povídá přesně tak, jak to ve světe je ... [Představení poslechnuto na YT]

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Obrovský skok kupředu. Lawrence dokáže z herců vytěžit maximum a skvěle rozvíjí i vedlejší postavy. Napěti v aréně se dá krájet a souboje jsou syrové. Nicméně psychologie Katniss (noční můry, deprese, ...) mi přišly až moc přitažené za vlasy. PS: Ten konec je nečekaný a skvělý, díky!

plakát

Millerovi na tripu (2013) 

Dlouhé. Moc dlouhé. Díky tomu je ve filmu hodně vaty, která dost kazí atmosféru. Dialogy jsou doopravdy vtipné a Jennifer kost.

plakát

Thor: Temný svět (2013) 

Povedenější než první díl ve všech směrem. Kvalitnější výprava, lepší akce, vtipnější ... Temnější styl filmu jednoznačně sedne a v některých okamžicích skvěle funguje strach z toho kdo umře a kdo to všechno přežije. Scénář je jedoduchý a nic moc zajímavý, hlavně se to moc odehrává v Londýně. Tím pádem má více prostoru i Jane, která je ale dost povrchné vykreslená a nepůsobí jako nikterak důležité postava ... PS: Kat Dennings +100!

plakát

12 opic (1995) 

Skvělé (dnes už retro) pojaté sci-fi se silnými psychologickými prvky.

plakát

Po zániku Země (2013) 

Nijak agresivně to na mě nepůsobilo. Blbé to sice je, ale uteče to rychle. 5/10