Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Biografie (5)

Shia LaBeouf (herec / scenárista / režisér)

08.08.2007

Shia Saide LaBeouf se narodil jako jediné dítě matce, tanečnici a baleríně, Shayne a otci, veteránovi z Vietnamu, Jeffreymu Craigovi LaBeoufovi, který si přivydělával jako klaun nebo mim. Jméno Shia znamená v hebrejštině „dar od Boha“ a příjmení z francouzštiny „Le Boeuf“ znamená „vůl". Malý Shia byl odjakživa veden k… (více)

J.J. Abrams (režisér / producent / scenárista)

08.08.2007

Jeffrey Jacob Abrams (přezdívaný a známý jako J.J. Abrams) se narodil židovské rodině 27. června roku 1966 v New Yorku. Během střední školy se aktivně věnoval divadlu (hrál např. ve školní hře FIDDLER ON THE ROOF) a navštěvoval univerzitu Sarah Lawrencové v Bronxville. V patnácti letech malý J.J. napsal hudbu pro sci-fi horor… (více)

Guy Ritchie (režisér / scenárista / producent)

08.08.2007

Anglický scénárista a režisér Guy Ritchie se narodil 10. září roku 1968 v Hatfieldu. Je dyslektik a v patnácti letech byl vyhozen ze Stanbridgské školy. Ritchie následovně navštěvoval Sibford se svou sestrou, jenže byl opět vyhozen. Od té doby se Guy začínal zajímat o hudbu a film.V roce 1995 udělal první krůček ke světoznámému… (více)

Donald Sutherland (herec / scenárista / producent)

08.08.2007

Má tři syny a jednu dceru. Je dvakrát ženatý a jeho nejstarší syn Kiefer ho předčil v popularitě. Řeč je o Donaldu McNicolovi Sutherlandovi narozeném 17.7. 1935 v Novém Brunswicku. Ve svých 14 letech pracoval pro rozhlasovou stanici CKBW jako zpravodaj. Studoval na Viktoriině univerzitě a promoval s dvojitým vyznamenáním v… (více)

Peter Sarsgaard (herec)

08.08.2007

John Peter Sarsgaard se narodil 7. března 1971 ve Scott AFB, stát Illinois. Jeho otec byl technik Air Force letadel a právě kvůli jeho práci se rodina častokrát stěhovala. Peter byl vychován v římskokatolické víře a působil jako ministrant. Po promoci krátce navštěvoval pěveckou školu a Washingtonskou univerzitu v St. Louis.… (více)

Reklama