Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (251)

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Z letošních superhrdinských filmů se mi líbil Spider-man nejvíc. Asi jsem tohoto názoru jediná ale je to tak. Narozdíl od Avengers, který lákali na "hezký těla" a akci a Batmana, který byl zahnán až do absurdity se tento film držel víc při zemi. Nesnažil se konkurovat svému předchůdci ale zkrátka vyprávěl příběh Petera Parkera trochu jinak. Neříkám že byl lepší než původní Spider-man ale rozhodně to byl jediný superhrdinský film, který mě letos nezklamal.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Nemusím říkat jak skvělý tento film je. Ať už hudba, kamera, Audrey Tautou. Geniální ojedinělý příběh, jenž ukazuje, že člověk může pomáhat ostatním. A vždy, když ho vidím mám chuť vařit : ) (díky scéně, kde Amelie něco vaří a přitom kouká na skleněného muže)

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Konec druhé série byl výbornej. Zbytek seriálu jsem nedokázala nějak ocenit. Asi jsem na to příliš malým milovníkem hororů

plakát

Anastázie (1997) 

Vidět Rasputina jako hlavní zlou postavu bylo zajímavé, Zvláště po shlédnutí filmu Rasputin, ale jinak to byla super pohádka.

plakát

Anna a král (1999) 

Pěkný film ale celou dobu jsem si říkala, že je dost nereálný. V té době a v té zemi je nesmysl mít takového krále...

plakát

Anna Karenina (2012) 

Joe opět odvedl výbornou práci. Přesto ale nedokázal vystihnout ruskou duši, ruskou...náturu. To dokážou pouze rusové. Přestože obsazení bylo výborné našla jsem pár věcí, které mi vadily. Za prvé to byl nedostatek vášně,který byl mezi Annou a Vronským. Jelikož vášeň je náplní většiny Tolstého knihy mi tento nedostatek dost kazil pravdivost jejich hereckého výkonu. Na druhou stranu jsem byla nadšená z obsazením Levina. Myslím, že lépe ho vybrat nemohli a víceméně přesně vystihli mé představy o něm z knížky. Za druhé mi chyběl v knize zmiňovaný odpor a hnus Anny vůči Kareninovi. Ve filmu z něj udělali chudáka, který neustále odpouští své ženě navzdory všemu co dělá. V knize je tomu však docela jinak. Za třetí pak, a to už není nikterak důležité, mi nestačilo vyobrazení přerodu mladé veselé rozjančené Kitty v dospělou rozumnou ženu. Myslím, že pokud bych se na film dívala aniž bych četla knihu vyšel by mi z toho trochu jiný příběh (což mohu pouze potvrdit mojí kamarádkou a mojí mámou,které obě film viděli aniž by četli knihu a líbil se jim o poznání méně než mně). Avšak i přes všechny své chyby , které ten film měl, to bylo velmi povedené zpracování a Joe Wright společně s ostatními na něj může být právem hrdý.

plakát

Argo (2012) 

Místy si to neodpustilo americký sklon ke kýči ale jinak výbornej film a to i přesto, že jsem věděla jak to dopadne. Film mě udržel v napětí do poslední chvíle.

plakát

Arizona Dream (1993) 

Zdá se že na Kusturicu jsem ještě mladá. Nedokážu určit zda se mi jeho filmy líbí čí nikoliv. Hudba je jako vždy geniální.

plakát

Astronautova žena (1999) 

Myslím, že je to lehce nadprůměrný film, ale na druhou stranu čtyři hvězdičky jsem dala daleko lepším filmům. Podle komentářů, co zde vidím (jsou dost rozporuplné) si myslím, že asi záleží na tom, zda-li člověk viděl film s titulky či nikoliv. Jinak si to neumím vysvětlit.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Asi jsem od toho příliš očekávala ale film nebyl tak skvělý jak jsem čekala.