Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Oblíbené filmy (7)

Memento

Memento (2000)

Jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl, a co kdy uvidím. Totální atmosféra, totální Pearce, Pantoliano a Moss, totální hudba, totální scénář. Viděno osmkrát, budu na to koukat jednou ročně do konce života. TAK dobré to je, a TAK moc to na mě zapůsobilo. Ta atmosféra mě prostě dostane pokaždé, zcela bezpečně. A je to Nolanův nejlepší film. Doufám, že se brzy vybodne na komiksy, a začne zase dělat něco podobně propracovaného a geniálního jako je OTNEMEM. 6*. EDIT po shlédnutí Dark Knighta - no dobře, tak tu trojku Batmana ať ještě dodělá no : ).

12 opic

12 opic (1995)

Dle mého nejlepší sci-fi vůbec, ikdyž samozřejmě, Matrix apod. miluju taky : ).Ale tohle má prostě úžasnou atmosféru, scénář jež je tak nádherně propracovaný že to nemá obdoby, Willise na vrcholu..miluju tenhle film.Tosimův citát vystihuje moje pocity k tomuhle filmu...prostě 5*.

Leon

Leon (1994)

Právě jsem asi po desáté zkouknul toto geniální dílo.Poprvé v 720p Director's Cut verzi.Nenacházím slova jak tenhle orgasmus popsat.Každá scéna je úžasná.TA ATMOSFÉRA! Tenhle film se mi nikdy neomrzí.Stejně jako jeho soundtrack.Nebo herci.Tohle asi navždy zůstane The Hitman Movie.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Když jsem byl malej (6 let), z Terminátora jedničky jsem měl hroznej strach.Dodnes si pamatuju, když na to koukali rodiče, tam byla scéna kdy T-800 povstane bez kůže z vraku náklaďáku a začne pronásledovat Sáru.To jsem utekl do pokoje a snažil se neposrat strachy.Noční můra následovala : ).Přesuneme se pár let do budoucna, mě je 10, a T2 je můj nejoblíbenější film všech dob.V tu dobu jsem jím byl posedlej, viděl jsem ho třeba dvakrát až třikrát denně.A to jsem na to čučel s dabingem a nedokázal docenit ta témata kterými se zabejval.. No abych to zkrátil, tahle moje láska přetrvává dodnes, a celou trilogii naprosto miluju.Dvojka je ale jednoznačně nejlepší, nikdy se neomrzí....

Matrix

Matrix (1999)

The Matrix považuju za jeden z mála dokonalých (ve smyslu není tam jediná chybička) filmů.Žádná scéna není přebytečná.Hudba je naprosto přesná.Herci výborní.Z akce jsem si uchcával blahem.Když jsem ho v roce 1999 viděl v kině, bylo mi 12.Už tehdy jsem ten film miloval, a čím jsem byl starší tím jsem ho měl raději : ).Nikdy nezapomenu jak vyhypeovanej jsem byl co se Reloaded týče...no naštěstí mě pokračování nezklamala, Wachovští dali vzniknout jedné z nejlepších trilogií všech dob.Ale bezchybný Matrix je jen jeden, a to ten první..na Reloaded a Revolutions bych nějaké prkotiny k vytknutí našel.Animatrix byl taky žůžo.

Zběsilý útěk

Zběsilý útěk (2006)

ADRENALINE RUSH.Tyto dvě slova nejlépe popisují tenhle film.Považuju ho za nejadrenalinovější film vůbec, něco tak drsnýho a stylovýho se prostě často nevidí..Walkera jsem nesnášel, tady jsem si ho oblíbil, Roden je zase skvělej, ale hlavní hvězda je KRAMER! Ten prostě s malým rozpočtem natočil tak boží film, že kdybych si měl vybrat mezi libovolným blockbusterem za stovky milionů typu Transformers a tímto, beru Running Scared.Vždy.Viděno čtyřikrát, rozhodně ne naposledy..tohle je totiž jízda! 5*

V Bruggách

V Bruggách (2008)

Brilantní! naprosto ve všem.Zdaleka nejlepší film roku 2008..užíval jsem si každou vteřinu.Už je v mé TOP10 vůbec.Ten scénář je...něco nepopsatelnýho, MUST SEE.A hudba - úžasná.A ještě jsem neviděl film, u nejž bych se u prakticky všech scén musel smát a zároveň mít neodvratitelnej pocit beznaděje...Fakt 10/10.