Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

AAAAAAhhhhhhhhh !!!! Juchůůůůůůůů. Braaaavoooo, bravisssimo. Great, tleskot, úsměvy a otevřené pusy. To je to co patří k tomuto filmu. Konečně jsem našel film, kvůli kterému mohu všechny své nejoblíbenější filmy vyřadit. Ty si ze mě nemůžeš dělat takovou srandu a pověsit mě teď, když jsme našli poklad. Nemohu říct jinak než: Tento film je sedmihvězdičkový. Všechny ostatní filmy jsou za ním. Je tak promyšlený a dokonale zpracovaný. Nenašel jsem na něm žádnou chybičku. Pane Leone, vy jste režisér a já vás miluji. Děkuji všem filmům, které předcházeli tomuto. Neviděl jsem nic lepšího. Doporučuji všem a na tom si stojím, jako stojí slepice na bydýlku na naší zahradě.

Jdi a dívej se

Jdi a dívej se (1985)

HUUUUUUUUpp, waaaaaaaau. Pssssst, teď budu mluvit já RF. Nejhlubší poklona až k zemi. Tento film je dílo. Pan Klimov se předvedl. Pan Kravčenko se ukázal jako nejhlubší a nejpropracovanější herec s mimickými svaly. Jsi moje hvězda. Závidím co jsi dokázal. Tento film se u mě rázem po shlédnutí stal filmem na prvním místě. Není to ani Shawshenk, není to Černý rytíř. 5 hvězd mi nestačí, dávám jich 7. Jediný film na tomto světě má u mě 7. Je to jako Burj-al-arab, kdo ví o čem mluvím. A z této pozice na vás mí kulturní kolegové zde na csfd.cz důsledně žádám. Jdětě a dívejte se, jestli máte úctu k sobě, ke své historii, ke svému národu a k životu obecně. Jdite se podívat, jak se lidé polévají benzínem. Jdětě a dí-vej-te se...

Co žere Gilberta Grapea

Co žere Gilberta Grapea (1993)

Na tento film jsem se chystal dlouhou dobu a mrzí mě to. Zpočátku po čtvrt hodině jsem ho vypnul, protože to byla nuda a průměr. Ale to, co přišlo po tom, mě přesvědčilo, abych film zařadil na místo svého třetího nejoblíbenějšího. Tento film apeluje na skutečnost, lidskost, pravou hanbu, která zastavuje dech srdce. Nebudu zde zdůrazňovat hloubkově propracované hraní pana DiCapria. Snad to byla role jeho života, ještě lepší než Titanik. O tom můžeme diskutovat. Vyvrcholení prásklo jak bič ve větvých stromů a nechal moje otazníky neodpovězené. Chci tento film vidět znova? Ano, ale s někým, kdo cítí a pak se s ním o tom pobavit. Seženu si citlivou dámu a podrobím ji kůře Co žere Gilberta Grapea. Jednoznačně a bez pochyb 5 hvězdiček.

Obchodník se smrtí

Obchodník se smrtí (2005)

To je prostě neuvěřitelné !! Vnitřní rozhovor, který probíhá napříč filmem mě srazil na zem. Příběh člověka, který prodává zbraně bez skrupulí, protože ví, že to není jeho věc. Není to jeho boj. Úžasné hlášky: " Propašoval jsem tisíce tun zbraní, ale osudnou se mi stala až kulka v bratrově hrudi. Zaplatil jsem doktorovi 30 dolarů, aby je vyndal a napsal falešný list úmrtí. Teď vím, že jsem mu měl zaplatit víc. Přišel jsem o všechno. Nemám bratra. Moje vlastní rodina mě zavrhla a manželka se se mnou rozvádí." Je to hluboce pravdivý film, který Ti otevře nový pohled na svět, který jsi možná tušil že existuje. Začátek filmu je brilantní. Některé scény nezapomenutelné. Když Jurij přistane v poušti, domorodci během 24 hodin odnesou celé jeho letadlo i s nákladem. Dále zabití jeho bratra, který se chce vzbouřit, když vidí, na co budou zbraně použity. Na vyvraždění vesnice. Tvrdé obrazy ze současnosti, ty které se snažíme nevidět. Pane Niccol, děkuji za Váš film.

Absolvent

Absolvent (1967)

Těžké hodnocení. Ještě jsem nikdy nepřemýšlel, jestli bych filmu něco nedal. Třeba hvězdu tři nebo dvě. Tento film je výpověď člověka, který něco chce. A chce ženu, kterou si může vzít. Udělá pro to naprosto vše. Udělá i ostudo v kostele, na její svatbě. Ona ho chce a vrátí se k němu. Všechny ostatní zamčou v kostele a běží s takovým nepopsatelným štěstím, že to na filmových plátnech jen těžko uvidíte. Naprosto úžasný Hoffman, který postupně filmem získává mužnost. Zjišťuje, že ví co chce a jde si za tím tak tvrdě, že zapomene i natankovat. Co k tomuto filmu dodat. Příště bych ho asi hodnotil lépe, ale takhle jsem měl pocit, že na pět hvězdiček bylo jen posledních 5 minut filmu. A ještě něco. Krásně natočená jízda autem se skvělou kamerou. Vtáhlo mě to do děje.

Prázdniny v Římě

Prázdniny v Římě (1953)

Krásné nahlédnutí do skutečného světa romantiky, kdy se muž snaží využít ženu a pak si to pod náporem osobní zodpovědnosti a cti rozmyslí. Novinář američan prožívá nádherné chvíle s princeznou, kterou najde na ulici a poznává, jak skvělá a zajímavá je to holka. Poznává její skutečný vnitřní svět, její pohled na svět mimo osobní a tiskové audience. Film je tak dokonale vygradovaný, že na konci se cítíte v její kůži, cítíte tu hranici mezi lidmi, kterou chce ona odstranit, ale nemůže v důsledku dvorních konvencí, které ona musí dodržovat. Nezapomenutelná jízda na skútru skrz věkysáhlé město Řím, kolem fontán, dlouhých křižovatek a bulvárů. Pravý romantika, ale bez sexu. Fantastické vyvrcholení na konci v obrovském sále, při audienci tiskových agentur a jejího tajného milence. Odchází zpátky kralovat a my cítíme nádech všech lidí, kteří se na ni dívají a nemohou z ní spustit oči. Je na ní tolik zodpovědnosti, kterou ona sama nechce a její otázky jsou tak povrchní a nedůležité. Radši by byla v silném obětí mužských ramen, než být obdivovaná jenom proto, že je princezna. Nádherný náhled do duše ženy ve vysokém sociálním postavení. Díval jsem se na tento film v hospodě ve 3 hodiny ráno, abych měl klid a plně jsem si to užil. Doporušuji všem. Jediné co by mě zajímalo, jaktože má Audrey takové oči jakoby do stran a nahoru. Zvláštní zkosení, podle mě to totiž nemá vrozené, ale nějak ji upravili...proč dávám za pět- plnost, originalita, nádherná kvalita černobílého filmu, nahlédnutí do života plného trápení, památné a nádherné obrazy z Říma, citové prožívání bez sexu, památnost a hluboká dlouhodobá platnost filmu. Můj první film s Audrey Hepburn

Tanec s vlky

Tanec s vlky (1990)

Něco nádherného, nepopsatelného. Cítím život poprvé v tomto filmu. A jak z plna. Podřízenost ženy prostě tak jak to má být. Ahhh jo. Bylo mi doporučeno ZBYSIK - já doporučuji dál a důsledně apeluji na každého, ať tento skvost shlédne. Ten starý západ prostě miluji a budu hlavně díky tomuto filmu a morální bezúhonnosti tohoto muže. Costner je můj budoucí filmový bůh. 7 hvězd s respektem.

Letec

Letec (2004)

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů, kde se Leonardo DiCaprio připravuje na obrátku svých duševších problémů z dětství. Vydělává peníze a skončí zavřený v kině, a bojí se někomu otevřít, aby ho nikdo nenakazil. D8le se mi strašně líbila soudní pře, kdy se sám hájí, že i velké společnosti dostaly velké finanční podpory a žádná je nevrátila. Rozhoduje se, že něco udělá a dělá to jako pořádný chlap. This movie je pro mě případ hlubokého chlapství, zakořeněného na konci: Kdo je ten chlap? Ten chlap pracuje pro Vás pane Hughesi. Vítejte v nádherném světě milionářů, vítejte ve světě Howarda Hughese.