Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Stezky slávy

Stezky slávy (1957)

Jak je možné, že popraví vojáka za zbabělost, když se probojoval nejdál ze všech? Tenhle skoro 60 let starý film je ukázkou nestárnoucího filmu. Kubrickova genialita se tu projevila se vší silou - 100%

Vzpomínky na lásku

Vzpomínky na lásku (2004)

Jsem hrozně vděčný těmto stránkám, protože bez nich nevím, jestli bych o Nae meori sogui jiugae vůbec někdy zavadil. Každopádně u mě trhl film hned 3 rekordy . Je to lepší romantika než Láska nebeská, smutnější než Návrat do Cold Mountain a Ye-jin Son se mi líbila, jak zahrála, ještě víc než Maryl Streep v Sophiině volbě. Navíc hrozně příjemná změna v záplavě filmů z USA. Pro nás Evropany má ještě kouzlo ta asijská kultura, jiná gesta, intonace hlasu, herečky mají velká černá kukadla, trochu jiné vlasy atd. Nádhera 100%

Interstellar

Interstellar (2014)

Film roku, možná i desetiletí. U Sci-Fi mám často problém, že již v průběhu filmu vidím jasné nesrovnalosti. To ale není případ Interstellar, kde vše do sebe zapadá (nebo nejsem tak inteligentní). Dá se říct, že je to po 46 letech remake 2001 Vesmírné odysey od Kubricka, také se letí k Jupiteru, také se hibernuje, a co je hlavní tak u obou jde o osidlování cizích planet, i když každý trochu jinak. Třeba se ještě dožiji toho rozřešení, kdo je blíže k pravdě. Třeba alespoň jestli počítače budou hodný (Nolan) nebo nevyzpytatelný (Kubrick).

Norimberský proces

Norimberský proces (1961)

Norimberský proces je úžasný film!! Desítky let starý, černobílý, statická kamera, zadní projekce a skoro 3 hodiny trvání, přesto hypnotizuje neskutečnou silou.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Na válečných filmech jsem ulítal odjakživa, tak není divu, že tenhle patří mezi moje nejoblíběnější.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Rád bych si nedával, Forresta do mých TOP 10 už jenom proto, že ho tam má skoro každej, ale nějak to nejde, nalhával bych sám sobě. Forrest Gump je jedna z mála jistot na filmovém nebi o kterých se dá říct, že nikdy nezklamou a nevypadá to, že by se na tom mělo v brzké době něco měnit.

Karamazovi

Karamazovi (2008)

Chvíli mi trvalo než jsem přešel tomuhle filmu na chuť. Postupně jsem objevoval nové a nové myšlenky, které mi přišly předtím skryté. Z původních 3 hvězdiček jsem to vystupňoval až na 5 a leze to dál (už ale nemá kam). Strašně jsem přál Trojanovi lva za nej výkon, bohužel, alespoň nej režie a film to zachránily.