Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (106)

plakát

Ledová archa (2020) (seriál) 

Námětem zajímavé postapo, pro fandy vlaků zvlášť. Okouzlující Jennifer Connely. Dějově takový klasický Netflix no...velká snaha, postavy, zvraty, ale celkový pocit průměru a příliš velké snahy. Příliš poplatné době - lesby, teplí nesmí chybět, dále zlí bílý a bohatí běloši, naopak černá dredatá postava v roli samozvaného komunistického spasitele rozpoutavajícího krvavou revoluci. Jeho vlastní slova: "...je načase aby vlak sloužil všem cestujícím..." ve mě vyvolává rozpaky. Ve vlaku jsou lidé, kteří se finančně podíleli na financování výstavby a koupi lístku a pak jsou tam lidé, kteří neplatili nic a ještě tam vlezli nelegálně, ale zároveň se chtějí mít stejně dobře jako lidé, kteří platili... To už je lepší si pustit českou Mimořádnou událost :-)

plakát

Na střeše (2019) 

Je to sice vykrádačka Gran Torino, ale líbilo se mi to.

plakát

Dobrý život sokola Bendy (2018) 

Na film jsem jako sokol vyrazil s chutí. Japonci a japonština mě velmi příjemně překvapila. Za mě hezký dokument o vitálním člověku žijícím pozitivní hodnoty. Jedinou výtku mám asi na třech místech k hudbě, tahala za uši a působila jak z hororu (scéna udírna a Americký park). Závěrečný záběr na okno a fasádu byl parádní!

plakát

Hastrman (2018) 

Romantický, mrazivý příběh, slovanská pohanská mytologie, skvělé, že takový film máme!

plakát

Smrtelné stroje (2018) 

Skvělé zpracování mobilních měst! Jinak film samotný neslaný nemastný, herecké výkony ploché. Nezbytné naplnění stereotypních barevných kvot a vykreslení Činy jako země zaslíbené :-)

plakát

Bába z ledu (2017) 

Samotný se divím, že dávám pět hvězd, nebyla to nějaká bomba, nebo něco co člověk nemůže dostat z hlavy. Spíše takový lidský film ze života, jak chodí, může chodit a jak se to může změnit. Nebyla potřeba obří výprava, digitální efekty, šílené dějové zvraty a přesto mě tento film naplnil. Proto tedy plný počet. Díky za film.

plakát

Proč? 13x proto (2017) (seriál) 

Tajemné, napínavé, depresivní, smutné...

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Námětem úžasný film. Příběh muže, který nechce nosit a používat zbraň, ale chce místo toho pomáhat. To je krásné! Jen některé bojové scény byl neskutečně imbecilní, třeba první přechod z klidu do akce na Hacksaw ridge, pak běh s mrtvolou a střelba z kulometu jednou rukou (samozřejmě hned trefil 3 Japonce), odtahování zraněného kolegy jako na saních a on střílí neomylně celou vlnu vybíhajících nepřítel. To byly scény hodné akorát tak imbecilních hamburgrožroutů.