Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (106)

plakát

Labyrint - Série 1 (2015) (série) 

Hutná atmosféra, návyková sledovanost. Vytkl bych asi jen to, že Zuzana Kanócz hraje jen v této sérii.

plakát

Steamboy (2004) 

Anime - mám rád, steampunk - mám rád. Sehnal jsem ale jen dabovanou verzi a to mě vede k prohlášení, že dabovat anime je zločin! :-)

plakát

Princezna Mononoke (1997) 

Tak Matrix vykradl Ghost in the shell a Avatar zase Mononoke :-)

plakát

Cross Road (2014) 

Líbí se mi Makotoův styl.

plakát

Egao (2003) 

Milé, povzbudivé.

plakát

Hastrman (2018) 

Romantický, mrazivý příběh, slovanská pohanská mytologie, skvělé, že takový film máme!

plakát

Mai bosu mai híró (2006) (seriál) 

Komedie, drama, romance. Příběh Sasakiho, který musí přinést maturitní vysvědčení, aby mohl převzít rodinný byznys...vedení klanu Yakuzy. Je mu sice 27, problémy je zvyklý řešit křikem a násilím, ale přece jen má silnou motivaci a tak si oblékne školní uniformu a občas se nechá šikanovat. Pro mě další krásný kousek zachycující změnu člověka k lepšímu ušlechtilejšímu já. Trochu mi to připomnělo School Ruble (postavu Kenji Harimy). Poznání přátelství, lásky a nesobeckého jednání. Emoci bylo spooustu. Tak trochu jsem čekal (trochu s obavami) zápaďácký happy end, ale skončilo to úplně takovým nejlepším řešením pro všechny strany a to je mnohem víc, než přeslazený nereálný filmový závěr.

plakát

Nafukovací panna (2009) 

Hned v půli traileru jsem se rozhodl film stáhnout. Zpočátku mi to detaily připomínalo takovou nafukovací Amélii z Montmartru. Mikádo, jízda na motorce, kino, hudba, videopůjčovna, celková atmosféra "podivnosti". Krásně se to rozjíždělo do emocí, jemné romantiky, citlivá hudba spolu působivými klidnými záběry..."Mít srdce je srdcervoucí." Příjemná pohodička A pak ten zlom, no to byla atomovka: s upřímnou touhou dát lásku...film, který se musí vydýchat, film, jehož sledování se nelituje.

plakát

Shinboru (2009) 

Tak na začátku jsem si přečetl, že je to komedie. Když se film rozjel, začal jsem tušit, že poněkud jiná než jsem čekal. Rozvinula se (v lince pyžamovaného Japonce s mikádem) nepříčetná fantazie, která mi přípomněla putování bardem. Nejdřív to smysl nedávalo, pak se to začalo skládat, pak ohromilo...a při koukání na titulky jsem si pomalu začal uvědomovat, že film končí a já jsem vracím do své reality... nevšední zážitek!