Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Dokumentární
  • Horor

Recenze (229)

plakát

Místo zločinu České Budějovice - Žeton (2023) (epizoda) 

Jako byl jsem celkem velkorysý, nakonec snad nijak falešně. Většina dílů mě bavila a rozhodně nejsem z řad některých místních rádoby znalců, pro které je špatně apriori všechno včetně závěrečných titulků. To ale končí ve chvíli, kdy se ze mě někdo až tak okatě snaží dělat blbce. Už jste viděli mrtvolu po měsíci ve vodě? A páni filmaři? Jo a auto vytažený po měsíci ve vodě? Fakt by vypadalo jak z myčky? Jo a když ho tam necháte z pěti metrů po mírném svahu sjet, vážně se tam jako ponoří celý, zvláště takovejhle macek? O jeho znovuobjevení ani nemluvě. Jo, a pak si jde pan kapitán pro hlavního hrdlořeza dílu, ostrýho kluka z východu, a k ruce si vezme borku, který řekne ať trčí ve křoví a čumí na to, jak mu to půjde... Jako really?

plakát

Triptyk (2000) (TV film) 

Řečeno slovy klasika, dědy Simpsona: "To zase byla konina..." No aspoň, že doslova. Jednu hvězdu má orchestr, že pěkně hrál, druhou koně, že tu choreografii tak hezky dávali. Zbytek řadím do kategorie "Vědět, že mi tohle někdo sežere, tak se na tom přiživuju i já..."

plakát

Frauds and Frenzies (1918) 

Je to ode mě spíš takové: "Na tváři lehký smích..." Na druhou stranu na tehdejší dobu, na možnosti němé grotesky... Tak 3 až 4, ale budu milosrdný.

plakát

Porky's Preview (1941) 

Úvod je super, ale Porkyho film dostává až zbytečně moc prostoru...

plakát

La Pista del maiale (1993) 

Z věnování vlastnímu otci usuzuji, že tento musel být buď řezník nebo pěkná svině. Hlubší dojem to ve mně však nezanechalo.

plakát

Anděl se vrací (1987) 

Není to ani tak film o filmu, jako spíše střihák z filmů Anděl s ďáblem v těle a Anděl svádí ďábla, dílek, které mě příliš neokouzlily ani samy za sebe. S délkou kolem dvaceti minut (můj odhad, neberte mě za slovo) spočítáte pohledy do filmového zákulisí na prstech jedné ruky, zbytek jsou písničky nebo přímo sekvence z obou filmů. Na trailer dlouhý, na film o filmu chudý...

plakát

Královna Nilu (1992) 

Jako plus by se dalo počítat, že se jedná ještě o klasické porno s pokusem o děj, v jehož ztvárnění nebyli herci až tak toporní, jako některé jejich údy. Na druhou stranu právě i to málo děje, co tam vecpete bylo poněkud o ničem a celkem úporná nuda točící se víceméně kolem filozofického problému o existenci ideální ženy. Takže - nuda mezi scénami, herci, kteří nebyli totální packalové, ale o sympaťácích (včetně hereček) bych taky moc nemluvil a nějaký slušnější odvaz představovalo v podstatě až poslední číslo - jinak ani to píchání nic moc... Jo a nedejte se zlákat názvem: ač je to královna Nilu, nejexotičtěji tam působí europoidní bělošky s odstínem něco mezi tvarohem a ředitelem vápenky. Žádná Egyptská exotika se tedy nekoná....

plakát

Hitlerova hitparáda (2004) 

Pokud jsem to dobře pochopil, jedná se o střihák a kompilaci z nejrůznějších propagandistických filmů a filmečků třetí říše. A za mě se mu musí nechat, že člověku při pohledu na tohle o trochu víc dojde, jakou děsivou sílu může filmová propaganda při správném zpracování mít...

plakát

Klaun Am (1984) (seriál) 

Upřímně? Jako dítě bych na tohle házel zcela s přehledem bobek. Já tyhle věci a tenhle styl opravdu nemusel. Jsem proto trochu rád, že jsem se s Klaunem Amem dostal poprvé do kontaktu až v dospělosti. Je pro mně potěšující sledovat, jak moc zvládne dětská/režisérská fantazie (animované pasáže kde nic není nemožné proti těm hraným, kde vám jako rekvizity musí postačit trocha harampádí ze dvora) ale taky co zvládal Bolek (a že opravdu dobře), než se z něj stal jenom ochlastaný Bohuš.