Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (21)

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Takhle jsem se u filmu naposledy smál, když vyšel druhý Deadpool. Jednoznačná povinnost pro všechny fanoušky DnD, ale královsky bavit se budou i diváci DnD nepolíbení. Highlight celého filmu byl pro mě souboj s drakem. Ti, kteří film již viděli, nepochybně ví, kterého mám na mysli. :)

plakát

The Final Wish (2018) 

The Final Wish je příšerná ptákovina. Klišé vedle klišé, napětí nulové, dokonce ani laciné lekačky se nekonají. Děj předvídatelný, konec nepřekvapivý a neuspokojivý. Za mě 1/5, a to jenom za herečku, co hrála mámu. Tu asi hodně lidí bude znát ze série Insidious a tady jen dále ukazuje, jak kvalitní herečka to je. Zde nehrála žádnou sympatickou paní a z její role šel místy skutečně mráz po zádech.

plakát

The Titan (2018) 

Prvních třicet minut vypadá velmi slibně a já jako divák jsem byl stále v příjemném napětí, kdy takříkajíc "lejno trefí větrák". Jenže ten moment v podstatě nikdy nepřijde, akorát postavy se chovají stále víc a víc iracionálně, aniž by měly jakékoliv motivy a například postava doktora, kterou tvůrci viditelně zasazují do role hlavního lumpa, vlastně ani žádný lump není, takže nemáte šanci pochopit jeho jednání. Místo pěkného sci-fi jsme dostali film, který sice slibně začíná, ale po první třetině jako by autorům úplně došel dech. Za to dvě hvězdy.

plakát

Velkovlak (1998) (seriál) 

Upřímně se mi Big Train líbí mnohem více než Monty Pythonův Létající cirkus, ze kterého si nepochybně tvůrci vzali mnoho inspirace. Narozdíl od Monty Pythonů, a prosím nebijte mě, je totiž většina (ne však všechny) skečů zakončena nějakou pointou a jejich děj se nevytrácí ani zdaleka tak často do absurdna, jak to jinak skvělá parta MP dělávala. Koneckonců Graham Linehan je přeci jen tak trochu zárukou kvality. Úžasný Simon Pegg pak tu pátou hvězdu, kterou jsem dal, ještě podtrhuje. :)

plakát

Řezník: Ta holka v mym sklepě (2011) (hudební videoklip) 

Zejména se mi moc líbí číst komentáře lidí, kteří nic nepochopili. Ti musí vést hrozně spokojený a veselý život.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Po prvních třech dílech zatím čtyři hvězdy (dějová linie Rick - Shane - Lori mi strašně leze na nervy, jinak bych dal pět), pak uvidím, jak se seriál vyvrbí. Zdejší komentáře mi bohužel moc naději nedávají. :) Úprava 7. 7. 2014: Konečně jsem dokoukal druhou sérii a po jejím posledním dílu a následující třetí sérii zvyšuji hodnocení na pět hvězd.

plakát

Scary Movie 5 (2013) 

Na Scary Movie 5 jsem se vážně těšil (všechny čtyři předchozí díly mám rád). Fekální humor mi příliš nevadí, pokud ten film má nějaký děj. A pátý díl mi připadal už jen jako hodina a půl nudných skečů...

plakát

Pár nenormálních aktivit (2013) 

Scary Movie je v podstatě ve stejném stylu, ale umí to o něco lépe... Fórům v A Haunted House jsem se smál naposledy v deváté třídě. Po lobotomii možná hodnocení zvýším.

plakát

Blonďatá bestie (2011) (divadelní záznam) 

Mizerná kamera, otravný smích diváků po každém druhém slově, herci, kteří zcela očividně neměli naučený text... Tohle bych toleroval možná dramatickému kroužku nižšího stupně základní školy, nikoliv profesionálům, mezi něž Ondřej Pavelka určitě patří.

plakát

Skyfall (2012) 

Skyfall je mojí první bondovkou a musím říci, že jsem si v kině vážně pochrochtával. Ani bych neřekl, že má film skoro dvě a půl hodiny - nemá totiž žádnou hluchou scénu; každá má svůj jasný účel. Ano, Skyfall je sice trochu šablonovitý (chytneme hajzla, hajzl uteče, honíme hajzla, takhle párkrát dokola), ale je tak skvěle vyvedený, že si řeknete what the hell. Dal bych pět hvězd, ale na druhou stranu jsem z filmu neměl takový pocit jako třeba ze Shutter Island, o němž jsem přemýšlel pak ještě další tři dny. Tohle jsem prostě viděl, bavilo mě to a z kina jsem odcházel s velmi příjemným pocitem dobře stráveného času. Nic víc, nic míň. Proto za mě čtyři hvězdy.