Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (525)

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Nejsem ortodoxní zastánce názoru, že kniha je vždy lepší než film… Zfilmovaný stoletý stařík je fajn pokoukání, sice mi představitelé rolí při čtení knihy vykrystalizovali v hlavě ouplně jinak, ale vem to čert. Co mi čert už nevezme je ovšem zkratkovitost a kadence jednotlivých scén s jakou jsou podávány: nestíhám strávit jednu a už koukám na konec druhé. Vzhledem k rozsahu knížky si ale nemám na co stěžovat, to hlavní tam dostali, ale všechno to zdaleka nebylo. Na druhou stranu film jsem bez problému dokoukal, pobavil se a nejsem otrávený z toho, že bylo vyprávění ohýbáno na filmové plátno přes dva rohy, jak je tomu například v seriálu Hra o trůny. Nicméně, mohu-li fundovaně poradit - nejdříve se podívejte na film, je to rozhodně ta lepší varianta.

plakát

Pozdravy ze spermabanky (2013) 

Jediná výtka k tomuto filmu směřuje na český distribuční název, který je citlivý asi stejně, jako kdybych názvem Nevrzli si a chcípli prezentoval Romea a Julii. Nenechte se tedy odradit, žádná bláznivá komedie vás nečeká a příběh plyne přirozeně s výjimkou hlavní zápletky, která se ale ve finále ztrácí a ustupuje jednotlivým starostem, kterým se dokážu s chutí zasmát, pokud se tedy zrovna nedějí mně. Pohodový film, který mě zaskočil nepřipraveného a o to víc se těším na další shlédnutí a s trochou štěstí si seženu i kanadský originál.

plakát

Boží armáda (1995) 

Nebýt Christophera Walkena, asi bych to nedokoukal. Než se děj filmu přesunul kamsi do Arizony, neměl jsem s ním sebemenší problém - dialogy trochu vázli, ale byly vyvážený sarkastickým humorem. V Arizoně jde pak do háje ouplně všechno (až na Walkena). Neumím si představit důvod, že bych se na ten film chtěl podívat ještě jednou.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

U Walking Dead zažívám podobné chvíle, jako u seriálu Battlestar Galactica. Počáteční nadšení, poté díly, které se neskutečně táhnou, u kterých mám nutkání přestat seriál sledovat a v pozadí narustající napětí, jak to dopadne, kdo to odnese. Časem si ty nudné díly chci pustit znovu, protože už chápu, že budují atmosféru a připravují charaktery postav k rozhodnutí. No zkrátka, je to navykové, navíc téma, které mě přitahuje - postapokalyptické vize - a hlavní hrdinové jsou syroví a lidští, dokážu je pochopit. Paradoxní také je, že Lost jsem přestal sledovat, protože konec je v nedohlednu, tady si po 3,5 seriích přeji, aby byl konec i nadále v nedohlednu.

plakát

Mary a Max (2009) 

Vyprávění, které by se dalo zaslechnout třeba o třetí hodině ranní v non-stop herně, kde se schází ztroskotanci a jiné podivně úžasné existence se schopností zaujmout příběhem natolik, že uvěříte naprosto všemu a bez výhrad. Dovedu si dokonce představit, že to odposlouchám animovaně a skoro celé černobíle a i bez toho "t".

plakát

Hledá se Nemo (2003) 

Pro majitele jednoho robátka a jedné hyperzapomětlivé Dory v podobě mé ženy se u této podívané bavím víc, než-li bych to bez jednoho, či druhého zvládl. Občas mám pocit, že si to pouštím i v momentě, kdy jsem doma sám. Skvělá animace, humor, kterému se děti smějí spolu s dospělými a přímočarý příběh - to je u pohádek přesně to, co od nich čekám.

plakát

Černočerná tma (2000) 

Jedním slovem: nářez. Dvěma slovy: Vin Diesel. Na budoucnosti se mi libí, že se dá ztroskotat i na neopuštěné planetě, takže zatímco Robinsona obtěžovali jednou ročně lidojedi, tady se jednou za dvaadvacet let vyrojí všežravci a hádejte… ano, naši hrdinové se trefili skoro přesně. Několik dní přeci muselo stoupat napětí při postupném zjišťování rozsahu průšvihu do jakého se dostali. A pak to začne: Jedním slovem: nářez. Dvěma slovy: Vin Diesel.

plakát

Monstrum (2008) 

Přijde mi, že za tou kamerou jsem stál já v devadesátkách, kdy jsem poprvé něco podobného držel nejen v ruce, ale dostal jsem i povolení natáčet a ze vší tý nenadálý důstojnosti jsem znervózněl a filmoval v momentě přesunu z místa na místo a vypínal kameru ve chvíli, kdy jsem ji přiložil k oku, abych zdokumentoval vše, co za to stálo. Zkrátka a dobře, takhle blbě nemůže točit ani amatér, kterému jde o život… Nicméně, film mě bavil, někdy i pobavil na svůj úkor, ale hlavně konec mě potěšil. Mám rád, když nedopadne všechno ve prospěch hlavních hrdinů.

plakát

Noc oživlých mrtvol (1968) 

Maximální hodnocení za to, kolik bezesných nocí mi tenhle film způsobil… a možná taky ze strachu, že se mi o něm začne znovu zdát. Absolutní filmová klasika a neoddiskutovatelný počátek mé fobie.

plakát

Srážka s mimozemšťanem (2011) 

Shlédnout to jednou bohatě stačí a pak možná ještě jednou a nakonec ještě jednou… Pokud to tedy nebude častěji než jednou za rok, tak si to i rád představím. Humor není, až na výjimky, odzbojující, ale ani neurazí a po nějakém čase se mi po některých replikách i zasteskne. Zkrátka film pro úzce profilované diváky - geeky, ke kterým se při správné náladě rád přidám.