Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (525)

plakát

Pozdravy ze spermabanky (2013) 

Jediná výtka k tomuto filmu směřuje na český distribuční název, který je citlivý asi stejně, jako kdybych názvem Nevrzli si a chcípli prezentoval Romea a Julii. Nenechte se tedy odradit, žádná bláznivá komedie vás nečeká a příběh plyne přirozeně s výjimkou hlavní zápletky, která se ale ve finále ztrácí a ustupuje jednotlivým starostem, kterým se dokážu s chutí zasmát, pokud se tedy zrovna nedějí mně. Pohodový film, který mě zaskočil nepřipraveného a o to víc se těším na další shlédnutí a s trochou štěstí si seženu i kanadský originál.

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Nejsem ortodoxní zastánce názoru, že kniha je vždy lepší než film… Zfilmovaný stoletý stařík je fajn pokoukání, sice mi představitelé rolí při čtení knihy vykrystalizovali v hlavě ouplně jinak, ale vem to čert. Co mi čert už nevezme je ovšem zkratkovitost a kadence jednotlivých scén s jakou jsou podávány: nestíhám strávit jednu a už koukám na konec druhé. Vzhledem k rozsahu knížky si ale nemám na co stěžovat, to hlavní tam dostali, ale všechno to zdaleka nebylo. Na druhou stranu film jsem bez problému dokoukal, pobavil se a nejsem otrávený z toho, že bylo vyprávění ohýbáno na filmové plátno přes dva rohy, jak je tomu například v seriálu Hra o trůny. Nicméně, mohu-li fundovaně poradit - nejdříve se podívejte na film, je to rozhodně ta lepší varianta.

plakát

Maturita duchů (2012) 

Překvapil mě hojně se vyskytující jemný inteligentní humor od temperamentních Španělů. S tímto filmem se jistě ještě u odpolední sietsty někdy potkáme. Bylo mi potěšením.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Nechutně nudně dlouhé a z mého pohledu zbytečně … Asi stárnu, ale násilí bylo zbytečně zakrevněné a místy bizarní, ale to se u QT dá čekat. Co se mi na násilí líbilo (to vypadá hrozně, když to takhle napíšu) bylo neumírání postřelených, působilo to na mě v přestřelkách realističtěji. Co mě naopak oslovilo byl humor a herecké výkony a některé scény rád kdykoliv shlédnu znovu a na tom to všechno stojí i padá. Jednotlivé scény jsou dobré a ještě lepší, ale poslepováním se vše natáhne a jako celek je to zkrátka úporný.

plakát

Únos (2012) 

Ve všech ohledech průměrný film, který ničím neurazí a navíc na konci dějově velice příjemně překvapí. Kdo ale, proboha, líčil a oblékal herečku Mae Whitman? Ve filmu vypadá na neidentifikovatelný věk v rozmezí 30-50 a já čekal, kdy se z ní vyvrbí hlavní záporák, protože mě děsila kdykoliv se objevila… Tož teď koukám, že do svých deseti let byla roztomilá holčička, ale v jejích dvaceti mám pocit, že si tak nějak přerostla přes hlavu a upřímně jsem zvědavý, jestli z ní za deset let bude zase kočka, jak to tak u ženských bývá. Držím jí palec!

plakát

Muži v naději (2011) 

Pravda, při některých scénách jsem se nemohl smát nahlas, aby doma nevznikla tichá domácnost, ale jinak to bylo milé pohlazení pro optimisty, že všechno zlé je pro něco dobré a minimálně vše pěkné stojí za vyfocení, páč hodit se to jistě bude.

plakát

Poslední z Furlongů (2011) 

Přímočarost děje Vám fantizii na špacír moc nepustí, ale i tak jsem si pohádku užil a oceňuji především to jemné jiskření mezi hlavními postavami, které ve filmu mezi zamilovanými je, nebo je neúspěšně zahráváno a tady naštěstí bylo.

plakát

Srážka s mimozemšťanem (2011) 

Shlédnout to jednou bohatě stačí a pak možná ještě jednou a nakonec ještě jednou… Pokud to tedy nebude častěji než jednou za rok, tak si to i rád představím. Humor není, až na výjimky, odzbojující, ale ani neurazí a po nějakém čase se mi po některých replikách i zasteskne. Zkrátka film pro úzce profilované diváky - geeky, ke kterým se při správné náladě rád přidám.

plakát

Zátah: Vykoupení (2011) 

Neustále mě to drželo v napětí a pernamentním střehu před vyšudypřítomnou mačetou. Po dlouhé době akční film, který netrpěl do očí bijícími trhlinami až tedy na klasiku pro tento žánr: Nadstandardní výdrž všech významějších postav, což ovšem není slabina akčního filmu, naopak.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Mé první setkání s 3D technologií a já byl unešen. Unešen nejen technologií, ale hlavně vysněným světem plném bizarních postaviček. Co na tom, že to bylo určeno pro masového diváka. U takovýhle dílek si nehodlám na nic hrát a milerád popustím úzdu své fantazii a je mi úplně jedno, že to tak udělají všichni ostatní. V tomhle případě opravdu ano, páč elegantní ledová královna zkrátka neměla chybu. Pátou hvězdu pak přidávám pro přidanou hodnotu, která ovšem s filmem nemá nic společného a přesto mi udělala tento zážitek vyjímečným.