Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (525)

plakát

Návrat do Červeného města (2007) (studentský film) 

Překvapivě dobrá kamera, hudební kulisa i námět, ale scénář, jako takový už ne. Musím totiž souhlasit s igi B., že za některé repliky zopakované ve škole by se z dějepisu spolehlivě propadalo.

plakát

Líbáš jako Bůh (2009) 

Už nejsem nejmladší a pominu-li PR úlety, které jsou asi nutné, tak jsem se příjemně pobavil, vypnul a nepřemýšlel a radoval se z toho, že se to zase neděje zrovna mně a navíc, přihlédnu-li ke zdejšímu hodnocení, přihodím ještě jednu hvězdu navrch.

plakát

Star Trek II: Khanův hněv (1982) 

Zatímco první Star treck měl perfektní námět a slabší efekty, u druhého dílu to bylo naopak, přesněji, věřím, že námět dobrý byl, ale zpracování do filmového scénáře se jaksi nepovedlo. Nejvíc mě pobavila postava Khana, který byl nadprůměrně inteligentní asi jenom proto, že to o něm několikráte řekl pan Spock, ale ve skutečnosti se choval jako afektované dítě bez zkušeností, což o něm pan Spock také prohlásil. V každém případě pohodový jednorázový snímek, který už asi nikdy nevyhledám.

plakát

Tajemství Lesní země (2006) (TV film) 

Když tak koukám na zdejší hodnocení, tak jsem asi viděl jinou pohádku, nebo už jsem tak hladový po nových dobrých českých pohádkách, že mě okouzlilo už i tohle. Nicméně, po dlouhé době jsem viděl novou pohádku, kde byly jednoduché písničky, které si zapamatují i děti, zajímavé efekty při kouzlení, netradiční pohádkové propriet, jak vystřižené ze Zeměplochy a jasný nekomplikovaný přímočarý děj stvořený akorát pro ty nejmenší. Zkrátka, klidně bych to shlédl znovu, protože Vondráčkovi ta role víc, než sedla.

plakát

Nepolepšitelný (2009) (TV film) 

Nehledě na to, že mám pro herecký projev Hanzlíka slabost, to byl i v ostatním pohledu zdařilý snímek.

plakát

Solární armagedon (2006) (TV film) odpad!

… a to jsem viděl jen úryvky z donucení a mám takhle jasno.

plakát

Pěsti ve tmě (1986) 

Český Rocky, který naštěstí neměl pokračování :-)

plakát

Ztracený na Sibiři (1991) 

Chvílemi se mnou jímala hrůza a strach, protože tenhle film na mě svou atmosféru přímo dýchal. Syrové a naturalistické vyprávění, na kterém mi vadí jen konec. Působil na mě poněkud zmatečně, jakoby by byl ušit narychlo horkou jehlou. Přesněji, pokud měl zesílit dojem z filmu, osobně bych se spokojil raději jen s dovětkem, který byl i tak učiněn a příběh bych ukončil po ztrátě spisovatele.

plakát

Gran Torino (2008) 

Ten Eastwood taky stárne. Byly doby, kdy by všechny rozstřílel a nakonec mi uštědřil jeden ze svých nejchladnější tvrďáckejch úsměvů a ne mě rozbrečet jako želvu.

plakát

Svěrací kazajka (2005) 

Lehce stravitelné cestování v čase a životě, které nenudí a nenutí příliš přemýšlet.