Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (934)

plakát

Ant-Man (2015) 

SPOILERY. Avengers Age of Ultron měli otevřít fázi 2 ve světě Marvelu, ale podle mě ji otevřel teprve až Ant-Man. Jedná se o zatím asi nejvtipnějšího a nejhláškujícího hrdinu a jelikož film neustále baví, tak se na něj prostě dobře kouká. Jenomže... A těch jenomže je spousta, až to opravdu mrzí. 1) Hrdina se schopností bojuje proti nepříteli, který má stejnou schopnost = The Incredible Hulk a jednička Iron Mana. 2) Filmové chyby, které bijí do očí - při scéně v helikoptéře jsou asi 4 chlápci mrtví nebo omráčení, když se Scott a Cross mlátí. V další scéně tam nikdo není, jen oni dva v celé helikoptéře. V další scéně tam zase chlápci jsou. To samé v pokoji jeho dcery. Nevlastní otec policajt tam stojí ve dveřích, v další scéně tam není. U filmu takového formátu by si měli dávat pozor ve střižně na kontinuitu děje. 3) Hope má opravdu štěstí, že má stejnou postavu jako její matka a vleze se do jejího obleku, stejně tak že má stejnou velikost prsních košíčků :))) Btw. ženské obleky se zvýrazněným poprsím jsou vážně kult :))) 4) Propojení Age of Ultron a Captain America Civil War přes Falcona, tedy nejneoblíbenější a nejzbytečnější postavu série, proč ne, když ostatní významější postavy odřeknou účast na filmu. 5) Premiéru v kině jsem bohužel vynechala, neboť se promítal pouze s dabingem, což svědčí o tom, kam distributor tenhle film řadí.

plakát

Špión (2015) 

Nestačím zírat na zdejší hodnocení, protože jste se asi dívali na jiný film než já. Humor posazený na tom, že hlavní hrdinka je tlustá velryba, kterou každý ponižuje a podceňuje a Jason Statham se tu a tam objeví, aby řekl ku*va nebo do p*dele. Tohle mi vážně na komedii nestačí.

plakát

V hlavě (2015) 

Největší chyba tohoto animáče od Pixaru je ta, že sám neví, pro jakou věkovou skupinu vlastně je. Zatímco postavičky jsou barevné a ploché jako pro děti ve věku filmové hrdinky, zápletka je víceméně pro dospělé a věřte mi, děti to nebaví, protože na pohádku je to moc smutné. A dospělák se na to jednou podívá a stačí. Hysterie a oblíbenost tohoto filmu jde mimo mě. Aneb jak si radost uvědomila, že potřebuje smutek, aby existovala. Film je dost depresivní a smutný, navíc se v něm hrdinka loučí s dětstvím a bezstarostností, takže zápletka Toy Story.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Tak teda nevím, jak ostatní, ale já sedla ke sci-fi akčnímu filmu, u kterýho vypnu mozek a budu se kochat výbuchy a smát se hláškám Arnieho a přesně to jsem dostala.

plakát

Vzkříšení démona (2015) 

Největší chyba producentů tohoto filmu je, že ho prezentují jako horor! Já se teda dívala na dobře zmáknutý mysteriózní thriller, kde partička doktorů najde lék "vzkříšení ze smrti". A jak to tak bývá, jsou nuceni jej použít na jednu z nich. Trailer naznačuje, že se nevrátí ona, ale nějaký démon - stejně jako stupidní český název. Jenomže ten lék zvyšuje mozkovou kapacitu, která u ní funguje na 100%, tudíž dokáže číst myšlenky, telekinezi nebo vkládat halucinace do cizí mysli. Nejde o žádného démona (!), ale o trochu temnější Lucy z roku 2014 se Scarlett Johansson.

plakát

We Are Still Here (2015) 

Tak si o nudném pátku hledám nějaký dobrý horor, na který bych se podívala a narazím na tohle. Vidím, že většina lidí dává 3-4 hvězdy, tak to musí být nějaká pecka. Dívám se dívám a ono je to celkem napínavé a zajímavé. Herci mají všichni 50-70 let, takže se nejedná o Hollywoodské rychlokvašky. Zápletka je fajn a lekačky luxusní. A pak přijde posledních cca 10 minut filmu a vše se to změní na nějakou prvotinu Petera Jacksona a triky z jeho Braindead a já zůstávám zírat s otevřenou pusou, co to jako bylo za béčkový brak. Více než 3 hvězdy si tahle hororová "komedie" nezaslouží.

plakát

Insidious 3: Počátek (2015) 

Jednička a dvojka stála na herectví Patricka Wilsona a výtečném scénáři, který opět přinesl něco nového, což se v hororovém žánru velice cení. Trailery jedničky nás připravovali na další volovinku typu v domě straší bubák, aby se nakonec ukázalo, že syna straší bubák ve snech a Freddy Kruger to není. A tak si tvůrci řekli, že dvakrát jsme navštívili jednu rodinku a potřetí by to chtělo změnu. A tak dáváme Patricka Wilsona stranou a jdeme za nějakou puberťačkou a jejím tatíkem, kterým umřela maminka a dcera při vyvolávání vyvolala někoho jiného. A taky vyhrabeme vedlejší postavu z přechozích dvou filmů, vědmu, a ukážeme její příběh, jak začínala. Lin Shaye tato role sedne jako prdel na hrnec, ale hlavní postavu prostě neutáhne. Navíc je to jen nezajímavá stará babka, co umí mluvit s mrtvými, ducha porazí tím, že do něj ždrcne (?) a při návratu do "reality" se ani nepřesvědčí, že dívka jde za ní (!). Prostě typický třetí zbytečný díl.

plakát

Ghoul (2015) 

Děkuji Stream.cz a Seznam.cz za halloweenský večer a volný stream tohoto "českého" hororu. Jinak bych jej musela stahovat a pak bych byla na sebe leda tak naštvaná, co jsem to zas stáhla za škvár. Režisér-kaskadér Petr Jákl prohlásil, že češi horory neumí a tak natočil americký horor s roztřesenou ruční kamerou alá Záhada Blair Witch, Chernobyl Diaries a jiné "found footage", kterých k dnešnímu dni existují tisíce a po Paranormal Activity jedničce se jedná jen o neustálé kopírování žánru, které už opravdu nudí! Na filmu mi nepřišlo nic strašidelného či nervydrásajícího. Partička filmařů uvízne, nebo lépe řečeno, se rozhodně zůstat ve starém domě, kde se odehrála vražda a kanibalismus, v opilosti vyvolají ducha a ten je pak postupně zabíjí, dává jim úkoly, co mají kde vykopat a přinést. Lekačky jsou nulové, pro znalce hororů očekávatelné, vadí jen hlasité zvuky ve chvílích, kdy to má na nás jako bafnout, to není strašidelné, to je otravné. Z Andreje Čikatila zde udělali bubáka, ale kdo se aspoň trochu zajímá o tyhle sériové vrahy, tak ví, že Čikatilo byl velice inteligentní a na pohled seriózní muž, policie jej několikrát vyšetřovala, ale nikdy nic nenašli a spravedlnosti unikal pěkně dlouho. Teprve až jej chytli, začal hrát všechno na nepříčetnost a zvlášť před kamerami předváděl ty svoje šílené grimasy a extempore, které mu měli zajistit pobyt v ústavu.

plakát

Rezistence (2015) 

Jedničce jsem dala plný počet, protože šlo o film, kde hlavní hrdinka, obyčejná šedá myška, chtěla být něco víc, než si kdy kdo o ní myslel, prošla tréninkem a stala se z ní neohrožená bojovnice. U dvojky jsem ovšem jen kroutila hlavou nad hloupostí, klišé a neustále "matrixovsky" akčními scénami. Opět jde jen o další snahu vytřískat peníze z knižní trilogie (knihy jsem nečetla). Navíc se většina akčních scén stejně odehrává jen v mysli hrdinky, takže se veskutečnosti není čeho a o koho bát.