Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (259)

plakát

Adrénaline (1990) 

Naprosto parádní soubor krátkých nočních můr a " bad tripů", které sice většinou nejsou nijak přehnaně originální, ale je to taková prdel, že je to prostě radost. A musím říct, že u některých jsem se cítil dost stísněně, i když závěr byl vždycky pěkně černohumorný. Takže z mého pohledu ideální poměr.

plakát

Agenti dementi (2003) 

Vzhledem k tomu, že comics Clever a Smart znám a v dětství jsem se u něj chlámal dokola a dokola, tak to negativně fakt hodnotit nemůžu. Je to šílený a pro neznalý nepochopitelný, ale právě ta šílenost může bejt super, pokud jí člověk přijme. Z tohohle by se v dobrý společnosti mohl stát oblíbenej film pro dobu "nad ránem". Jediný, co bych opravdu vytknul, je stopáž - 105 minut na takovejhle film je moc, i když vyloženě hluchý místa tam nejsou. Ale člověka to prostě unaví.

plakát

Akai misshitsu (heya): Kindan no ôsama geemu (1999) 

Jistě, je to amatérské, ale na druhou stranu tak vypjaté, až bych skoro řekl geniální. U tohoto druhu filmů mi skutečnost, že byly natočeny za pár šupů, nijak nevadí. Žádné zvláštní efekty podle mě u takovýchto filmů nejsou zapotřebí, pokud je znázorněno vše, co být znázorněno má. Řekl bych totiž, že primárně zde skutečně nejde o explicitní zobrazování všech ošklivostí, ke kterým dojde (ty stačí naznačit a rozhýbat představivost), ale o psychologii a celkovou myšlenku. A co všechno uděláte pro balík peněz vy? Ideově trochu podobné s 13 Beloved, ale tahle forma mě zkrátka oslovuje trochu víc. Nahradí nám "královská hra" flašku? Chlastací akce by s ní byly jistě mnohem zajímavější. Zkuste to někdy navrhnout!

plakát

Aku no kjóten (2012) 

Nejsem sice psychopat jako hlavní hrdina, ale jestli někdy po dlouhý učitelský praxi vyhořím, tak třeba takhle stylově a krvavě :-). Film má samozřejmě nedostatky, jako malej důraz na postavy (žáků je moc a učitel je jen tak nahozenej, jakože je chytrej sympaťák ale nepozná dobro od zla), ale formální stránka supr. A je to parádní řezničina. Netušil jsem, že s obyčejnou brokovnicí se daj vytvořit takový jatka.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Tak mám pocit, že asi začnu uctívat Lars von Triera a podobný anarchisty. Zde opět naprosto převládla vizuální stránka nad zbytkem filmu. Neni to sice vyloženě taková sračka jako Avatar, takže jsem se nijak nenudil, ale vůbec ničim mě to nepřekvapilo (předlohu znám jen hodně zhruba), což mě teda u Burtona zklamalo. Nejlíp to vystihl Tetsuo slovem STERILNÍ. Je to spíš pro mladší publikum, žádná ujetá šílenost se rozhodně nekoná. S láskou vzpomínám na Švankmajerovu Alenku.

plakát

American Gothic (1988) 

I když se nejdná o nic extra originálního, musím hodnotit jednoznačně kladně. Celý film má takovou podzimní příjemně mrazivou atmosféru a taky ujetá rodinka je super. Nejsou tu žádné přehnané brutality, ale ani mi to nevadilo. Jako večerníček přiměřené.

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Opravdu dobrej seriál. Byl jsem trochu skeptičtější (podle názvu), ale už první díl mě docela úspěšně upoutal. A prvek očekávání neustále narůstal, kdežto prvek zklamání se, zaplať pánbůh, nedostavil. Kdybych měl seriál nějak vystihnout připodobněním k již viděnému, tak asi jako něco mezi !SPOILER! Osvícením (hlavně zpočátku) a Trierovým Riget nebo Ti druzí(hlavně ke konci). !SPOILER! Obsah děje se v jednotlivých dílech rozvětvuje a košatí, až jsem měl obavu, aby nebyl nafouklej jak zepelín. Ale po zjištění, že po dvanáctidílný sérii bude série nová, která se bude odehrávat úplně jinde, jsem byl uklidněn. Už takhle bylo v baráku ke konci dost narváno. Taková "jedna velká cikánská rodina" :-). Vytknout musím snad jenom nedostatek děsivosti (třeba oproti Riget, kde byla tak hustá atmosféra, že mi běhal mráz po zádech, a to se přitom skoro nic nedělo), jenže to je kumšt, uspokojit mé nároky v této oblasti. Takže vřele doporučuju a těším se na S2.

plakát

Amerika hledá topmodelku (2003) (pořad) odpad!

Tak tohle jsem zahlíd úplně náhodou (páč nemám televizi) a fakt jsem na to čuměl s otevřenou hubou. S jistou dávkou nadhledu, ironie a sarkasmu se u toho asi bude dát i pobavit, což ale stejně neni důvod, abych "něco takovýho" hodnotil nějak jinak než hodnotím. God damn TV!

plakát

Aréna (1989) 

Další případ filmu, kterej je tam debilní, až je radost na něj koukat. V hlavní roli nesympatickej hezounek s inteligencí idiota, jeho kamarád nebulita (je z Nebularu), co vypadá jako čtyřrukej hobit, a slizce charismatickej záporák se slizce necharismatickýma pohůnkama a vysoce charismatickou čubičkou. No neberte to.

plakát

Arianin souboj (2002) (TV film) 

Cháchachachachá! Tak to byl "film". Jedinou jeho předností byly dvě přednosti hlavní hrdinky. Jinak je to opravdu špatný. No, ale dokoukal jsem ho celkem bez problémů, takže na odpad to není. Ale je to opravdu jenom pro chvíle největší otupělosti, spojené s mírně sebemrskačskou náladou.