Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (259)

plakát

Makai tenšó (1981) 

Výborný samuraiský fantasy. Ovšem na to, aby člověk ocenil nepříliš akční třičtvrtě filmu, je třeba mít trochu načteno. Pak si člověk může užít lecjaký odkazy a pomrkáváky. Každopádně mi tenhle film vyloženě sednul. A měl bych ještě dodat, že jeho podstatou opravdu nejsou souboje (i přes jejich kvalitu). Pokud to tak někdo očekává, pak ať je po právu zklamán.

plakát

Slunovrat (2019) 

Jako psychologický film hodnotím za plný počet, jako horor už za míň, ale bude to pravděpodobně tím, že jsem viděl prodlouženou verzi. U té kratší by to možná bylo naopak. Rozhodně tedy nemohu říct, že bych se nudil... Ovšem to, jak hustě to začalo zhruba v první půlhodince (před vstupem do vsi), bylo zkrátka neudržitelný. Každopádně spokojenost.

plakát

The Mortuary Collection (2019) 

Jelikož mám pro hororový antologie slabost, tak musím hodnotit plně. Má to morbiditu i vtip, což je přesně, co od toho chci.

plakát

Zabíjení (2018) 

Samurajský film od Tsukamota je nepřekvapivě komorní, syrový a krvavý. A hlavně psychologicko-filosofující. Takže přesně to, co mám rád. Vlastně bych asi těžko hledal něco, co by mohlo být vzdálenější klasickým samurajským filmům. Tady noblesu rozhodně nehledejte. Z čehož také vyplývá, že to zcela jistě není film pro širokou většinu diváků, což ale platí o Tsukamotových filmech obecně.

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Bavil jsem se asi ještě o něco víc než u jedničky. A jelikož od něčeho takovýho opravdu víc nepotřebuju, tak Velký dobrý.

plakát

Fízlové, hajzlové (2013) 

To mi udělalo vyloženě radost, dlouho jsem se u nějaký komedie takhle nebavil. To, že je pořádně černá a divná na tom má jistě svůj díl. Z pana Oiza se zřejmě stane můj filmovej i hudební oblíbenec. Uvažoval jsem dokonce i o pěti hvězdách, ale to si asi nechám až pro případný repete. (Takže jo)

plakát

Bubák Bubby (1993) 

Pro mě osobně v podstatě mystická záležitost. Během čtyřiadvaceti hodin nastaly vzájemně nesouvisející události, který velice výrazně ovlivnily směřování mého života. A nakonec jsem vyrazil na FOD na tenhle film. A to bylo razítko pod tím vším. Nebo jen takový třešnička na dortu, to je jedno. Myslím, že ten popis „divný“, „nepříjemný“ a „odporný“ a zárověň „něžný“, „křehký“ a „dojemný“ ten film naprosto vystihuje. Můžete skončit předčasně a pak to bude jenom hnusný, anebo vydžíte a bude to krásný. Myslím, že každej, kdo si ve vztahu ke společnosti občas připadá tak trochu retardovaně (nebo alespoň divně), to musí ocenit. Pokud je ovšem schopen projít tím nehezkým.

plakát

Samurai 3 (1956) 

Geniální. Tedy... Literární předloha je geniální. A od ní se už tenhle díl odlišuje víc, než předešlé dva. Nemám ale pocit, že by to bylo nutně na škodu, protože literární a filmová tvorba zkrátka funguje trochu jinak a tady je to přizpůsobené té filmové. Takže sice můžu naříkat, co všechno tam nebylo nebo bylo jinak, ale prostě to funguje líp než druhý díl. To všechno už tu fundovaně popsal Zelvopyr, s jehož kritikou souhlasím, ale asi jsem holt pozitivněji založený, tudíž jsem si to především užíval. Takže mírně nadhodnocuji, jsem si toho vědom a nestydím se za to.

plakát

Samurai (1954) 

No já nevím. Asi mi to hlavně připomnělo knihu, kterou miluju a kterou jsem četl před více než deseti lety, čímž jsem si jí krásně připomněl a zárověň jí mohl nahlédnou s tou desetiletou změnou perspektivy. A je to prostě super a mám radost, že mě konečně napadlo se na to podívat. Tudíž objektivní hledisko jde možná trochu stranou, ale je mi to fuk. Jsem zvědav, co přinesou další díly. Tenhle úvodní se mi líbil moc.

plakát

Den cvoka (2002) 

Tak tohle jsem si vybavoval jako výbornou černou komedii. Po mnoha letech později a v podstatně méně pozitivním rozpoložení bych to asi označil za ten nejnepříjemnější zombie horror, jaký jsem kdy viděl. Každopádně můžu stále jen doporučit.