Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (478)

plakát

Tori a Lokita (2022) 

Uprchlické téma je již vyčerpané a minimálně stokrát proprané jinde. Bohužel toto je podle mě od Dardennů zcela zbytečně natočený film.

plakát

Ikony (2020) (seriál) 

Zhlédnuté díly: Dušan Kuzma - Památník SNP (Banská Bystrica) 4*, Martin Kusý a Pavol Paňák - Slovenské národní divadlo (Bratislava) 4*, Vladimír Dedeček - Vysoká škola zemědělská (Nitra), ČEZ Aréna (Ostrava - Vítkovice), Slovenská národní galerie (Bratislava) 5*, Marián Marcinka - Základní škola (Prievoz - Bratislava), dále školní budovy, nábytek ve školách - katalogy , spolupráce se ženou Milicou Marcinkovou 4*

plakát

Ztracená panenka (1959) 

To si tak jedno letní odpoledne sedíme s dědou na zahrádce u baťovského půldomku a já mu vyprávím zážitky z víkendové architektonické procházky po Otrokovicích...A zmiňuju skomírající Hotel Společenský dům...V tom děda nečekaně vyloví z paměti vzpomínku na rok 1959 a že v tehdy prestižním Společenském domě byli s babičkou na obědě. Při příležitosti natáčení filmu. Babička se prej jako členka komparzu prošla s taťkou v kočárku po ulici. Děda si hned vzpomněl aj na název filmu...Na Ztracenou panenku...Šla jsem tedy pátrat. A zjistila jsem, že film opravdu existuje, a že v jedné kratičké scéně opravdu proběhnou dvě ženy s kočárky...:-) - Tolik tedy k motivaci ke zhlédnutí...Samotný příběh jinak není ničím výjimečný. Kombinace hraného a loutkového filmu v podání Hermíny Týrlové a Josefa Pinkavy. Hudba od Zdeňka Lišky. Taková gottwaldovká klasika.

plakát

Hospodaření s elektřinou (1950) 

Aha! Tak tahle parádní agitka mi dává odpověď na otázku po původu vzniku noční práce v Čechách... - Dělníky nahnat do fabrik v noci. A ušetříme za elektřinu (noční proud je levnější) a spotřeba proudu bude celý den rovnoměrná. Tož paráda :-)

plakát

Velký průvodce spánkem (2021) (seriál) 

Wtf? Viděla jsem zatím dva díly a na první dobrou mě zarazilo, že z patnácti minut druhého dílu by se nový obsah dal osekat tak na minut sedm, zbytek byl stejný jako v prvním díle (meditace před spaním) + tři minuty závěrečné titulky...To se to Netflixu točí "velké" seriály, panečku!

plakát

Variácie kľudu (1966) 

Atmosféra nechybí, obsahově však zcela vyprázdněné..

plakát

Český žurnál - Češi jsou výborní houbaři (2020) (epizoda) 

Příliš mi nesedla forma. Obsahově též devastující. A tak se aspoň těším, až si v budoucnu na zahrádce místo rajčat vypěstuju fíky, datle, ananas, kiwi a papáju...

plakát

Stavební jáma (2020) 

Mazec. Na začátku jsem si trošku popletla žánry. První pětiminutovka mě totiž nalákala slibnou porcí zábavy v podobě neuvěřitelně absurdní komedie. Stavební jámy hloubené napříč celým Ruskem pobavily. Říkám si: "Fajn, to se zasměju. Přesně tohle teď potřebuju." Čím déle mi ale probíhal sestřih videí z youtube před očima, tím větší zmar se mě zmocňoval. Fakt buďme rádi za to, kde žijeme.

plakát

Oeconomia (2020) 

"Dnešní zisky jsou zítřejší dluhy." Anebo: "Dnešní dluhy jsou zítřejší zisky.". "Hlavním hnacím motorem ekonomického růstu je dlužník." Koloběh dluhů, zisků, neustálého růstu...V dokumentu zazní spousta zajímavých myšlenek, názorů, dotěrných otázek, na které protřelí ekonomové nedokázali dostatečně uspokojivě odpovídat. Celý ekonomický systém funguje jen na dobré slovo...Nemá logiku. Otázkou je, co se stane, až tato bublina jednoho dne splaskne...