Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (29)

plakát

2012 (2009) 

2* za triky, za woodyho a za ruskýho medvěda s hláškami typu Engine - stárt, nebo ...is russian!!! Jinak balast, nelogičnost a vůbec, nejslabší článek tohohle blockbusteru je bohužel scénář! To co tam předváděl scénárista poslední půlhodinku, tak to je zralý na přímou popravu! Snad se to už nebude opakovat. pozitivum je, že opravdu ubylo té pravé americké hrdosti a pýchy a obvyklých pohledů na třepotající se vlajku... uf

plakát

Drsňák (2006) 

silný filmový zážitek s bohužel ne úplně kvalitním koncem. tenhle film měl na víc. Pěkné vykreslení multikulturní čtvrti velkoměsta v současném Německu, kde převládají zejména Turci, kteří tam samozřejmě vládnou a jejích problémů - drogy, kriminalita, šikanování atd. A mladý hrdina, který doposud žil jinde se musí s tímto prostředím vyrovnat a splynout s ním. Opravdu ještě jednou, škoda toho závěru!!

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Skvělý film, naprosto geniálně vybroušené dialogy, hlavně plukovníka Landy, perfektně provedené akční scény a myslím si, ideální délka. Ale... ne moc povedená hudba k filmu, opakované členění na kapitoly ala kill bill a hlavně, vlastně to ani tak moc nebylo o Bastardech, jejichž příběh stojí spíše stranou, což je možná ta největší škoda.

plakát

Hodinu nevíš... (2009) 

budu tu asi za černou ovci, ale za poslední dobu je to pro mě jeden z nejlepších českých filmů. Skvělá kamera, pochmurné prostředí nemocnice vystylizované do 60.-70. tých let, ale s počítači a mobily, naprosto famózní Jiráček. Tenhle příběh nemá se Zelenkou a jeho vraždami společné skoro vůbec nic, bohužel zbytečně se to v propagaci na film uvádí a většina návštěvníků jde na film s očekáváním toho, že uvidí jak to asi v HB bylo. Naštěstí se Dan Svátek nenechal stáhnout k této verzi a udělal svoji. Hudba Bauera mi nepřišla nijak výborná, ale zároveň ani odstrašující. A na závěr musím říct, že ten modro-zelený filtr krásně dokreslil psychoatmosféru filmu, luxusní deprese. Dávám 80% (4*), ale vzhledem k tomu, že sem psali různí idioti ještě dávno před premiérou a kritizovali, aniž by viděli film, dávám 5*!

plakát

Veřejní nepřátelé (2009) 

Naprosto dokonalý film!!! Mann předvedl svojí vysokou kvalitu, Public enemies jsou klenotem, který mě uchvátil, zbožňuju jeho dlouhé pohledy do tváří! Perfektně vyvážené scény, a hlavně vyrovnaní partněří Depp a Bale!! Slátaniny o tom, že Depp přehrává Baleho může psát jen ten, kdo nepochopil záměr režiséra. Bale nabízí absolutně dokonalého a strojového M. Purvise!! Skvělý je, že se ve filmu objevil Frank Nitti alias "The Enforcer", tehdejší velkej šéf chicagský mafie. Jinak bezvadný automobilový honičky, a samozřejmě přestřelky, který patří asi do toho nejlepšího, co jsem za poslední dobu viděl. Mann opět úřadoval - 10/10.

plakát

Pařba ve Vegas (2009) 

"....a oni při holokaustu rozdávaly prstýnky?" Absolutní bomba, prostě KLASIKA!!! Takhle jsem se už dlouho v kině nepobavil. Skvělé hlášky, skvělá témta a neskutečný tempo!

plakát

Náš vůdce (2008) 

tenhle flm je potěšil, hlavně námětem. U některých scény mi vstávaly chlupy a měl jsem mrazení, protože se to dotýká některých faktů, které se mohou v současné době opět objevit. Filmaři mohli zajít ještě o kousek dál, je to až příliš krátká doba na zfanatizování, ale svůj účel tento film splnil Opravdu se to již nemůže stat???? NIKDY?

plakát

Rudý baron (2008) 

na tenhle film jsem se fakt těšil, o to horší je jeho vyznění.Tragické herecké výkony, nepřesvědčivý hlavní hrdina, směšné dialogy a místo toho, aby režisér vytřískal to nejlepší z možných scén (Hawker, poslední let atd.), radši je vystřihne a "pokouší" se filozofovat a moralizovat. Věřil jsem, že když budou film natáčet Němci s Britama, že to bude stát za to, ale tohle je největší provar poslední doby. I Rytíři nebes jsou o 2 stupně výš než tenhle film! 2* jsou za ty 2 famozní letecké bitvy a za krásné interiery Národního muzea:-D

plakát

Quantum of Solace (2008) 

otřesný film!!! jediné pozitivum celého filmu je sám Bond, kterého představuje Craig, musím říct, že toto je nejlepší výběr. Vše ostatní je nicotné - největší slabinou je ale samozřejmě absolutně otřesný scénář! Naprosto chybí linky, bond vyfotí cca 4 další důležité osoby, ale jejich úloha v tomto filmu mi je zatím záhadou - kromě sekvence v Tosce už o nic není další zmínka, k čemu to tedy bylo...??? atd. Záporná role naprosto nevyužitá, bonf girl - trapas, akce - jason bourne copy apod. Lokality k filmu - tragedie, uvodní znělka, -7 atd. Prostě na to, že QoS mělo být letošní bombou, je to spíš provar roku. Z Bonda nám zbývá jediné - jméno!

plakát

Po stopách 11. září (2006) (TV film) 

absolutní paráda!! dokumentárním kousek jak vyšitý, perfektně poskládané události od roku 1993, kořeny terorismu, jednotlivé osoby, prostě supr. Škoda, že vypustili útok Al-kajdy na torpedoborec Cole v Jemenu. Tvář clintonovy epochy - jednání, nechtění pálit si prsty při zásadních otázkách... projevilo se to nejen v Bosně ale hlavně právě v otázce Iráku, Afghanistánu atd. a vše se jim to vrátilo! Oproti ubohýmu Fahrenheitu je tenhle film o 5 levelů výše!