Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (320)

plakát

The Mandalorian - Season 3 (2023) (série) 

před třetí řadou je především potřeba se podívat na Boba Fett od dílu 5 do konce, jinak to nebude dávat smysl (Mandalorian je vyloučený z klanu, Grogu je s ním, mají novou stíhačku....vše bez jakéhokoliv vysvětlení)

plakát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) 

Mnohé scény a části působí, jak kdyby mačkali šťávu z již odšťaveného ovoce. Dost dobře to nejde. Seriál samozřejmě přímo špatný není, ale víc se mi líbií seriály typu Mandalorian nebo Ahsoka, které se nijak zvlášť s dějem filmů neprolínají a působí čerstvě, nevyzpytatelně, nesnaží se něco dodávat, objasňovat, či byť jen naprosto lehce měnit vyznění látky zpracované dřív.

plakát

Barbie (2023) 

sice barevné, ale i tak užvatlaná nuda. Pro mě zbytečný film, nicméně umím si představit, že kdyby mi bylo 13 a poprvé bych přemýšlel o genderové problematice... mohl bych ho hodnotit jako duchaplný (Barbie se s Kenem totiž vydají přes portál na zkušenou do lidského světa a inspirováni "jinou kulturou" pak spolu v Barbielandu svedou boj o matriarchát/patriarchát ..v závěru je pak spousta "úvah" kolem genderové identity). Objektivně tedy nemyslím, že jde o špatný film. Dospělému publiku ale doporučit nelze. (Miliarda USD na kontě je imho důsledkem zvědavosti lidí, jak je možné natočit hraný film o totálně nudné hračce.) 30%

plakát

Prometheus (2012) 

vizuál není špatný, Michael je pak přímo výborný, ale připitomělý scénář a dialogy jsou tak strašně béčkové, že to film pohřbilo.. Popravdě jsem ho dodívával natřikrát, jak moc pitomý to bylo.

plakát

Kimecu no jaiba (2019) (seriál) 

zpracováním velmi podobné jako Black Clover nebo My Hero Academia. Z těchto třech mě nicméně Black Cover bavilo nejvíc, protože zde byl vyváženější mix akce / bojů, ale i příběhu. A přestože Demon Slayer začíná velmi zajímavě, třetí a čtvrtá série (z nepochopitelných důvodů je na ČSFD čtvrtá série zatím vedena jako třetí) jsou obě v podstatě jen dvě roztáhlé bitky s téměř nulovým dějem mimo ně. Zvlášť pro toho, kdo má tendenci se dívat na série v celku, je to jednak unavující a jednak pak anime působí ploše - přestože je nabité akcí, jakoby se nic nedělo, nic nevyvíjelo. Ač se to ze začátku nezdálo, vzniká z toho jednorozměrné anime...

plakát

Noblesse (2020) (seriál) 

první, co člověka zaujme, v negativním slova smyslu, jsou neživotné obličeje. Autoři se nejspíše pokoušeli navodit dojem vážnosti (anžto šlo o šlechtu), bohužel se jim povedlo navodit leda tak dojem odfláknutosti. Anime je též téměř prosto komediálních prvků. Hlavní hrdina je sice klasický OP charakter, ale jinak působí jak křoví - nemluví, nejapně kouká, působí roboticky a šíleně nudně. Tyhlecty zásadní neduhy jsou důvodem, proč jsem měl fakt sto chutí po dvou dílech anime dropnout. Nakonec jsem je pro celkem slušné souboje dokoukal...nicméně ...nemohu říct, že by mě nějak mrzelo, že další série není.

plakát

Tokyo Revengers (2021) (seriál) 

dal jsem tomu tři díly a kousek znovu po pár měsících pauzy... a první dojem nedopad. Nesympatický hlavní hrdina, nesympatická hlavní hrdinka (zřejmě jde o to, že vypadají jak náctiletí... tohle je pro mě nejhorší věk... než puberťáci, to už jsou stokrát lepší vysloveně dětští hrdinové, kteří bývaj často stylizováni takovým způsobem, že ten věk není poznat, resp. neotravuje diváka. Zde ale animace i chování skutečně připomíná puberťáka se vším všudy.), děj příliš pomalý... anime vypadá v prvních dílech na můj vkus relativně neakčně... Raděj jdu hledat něco jinýho.

plakát

Poslední z carů (2019) (seriál) 

nicneříkající "dokument", kde jedinou zajímavostí bylo, jak rád Rasputin v hospodách vytahoval své péro a chlubil se, že ovládá královnu. Pokud jde ale o cara, resp. jeho carování ..a příčinu pádu dynastie Romanovců...nedozvíme se nic konkrétního (vlastně jediné konkrétní kroky, které jsou u něj popsány, bylo to, že vždycky někam odjel, příp. někde nebyl, ale nedozvíme se, co konkrétně dělal. Dozvíme se obecnou informaci, že měl neschopné ministry, příp. nechal královnu/Rasputina, aby řídili zemi, ale nedozvíme se, jak konkrétně se tedy jejich neschopnost projevovala. Jediné konkrétní rozhodnutí je asi vstup do 1. světové války, ale to stěží může cokoliv vysvětlit, když do ní byla zapojena většina Evropy ...a rozhodně všechny státy nezkolabovaly. Že tvrdě potlačoval demonstrace - no super, ale to už byla reakce na nespokojenost. Proč ale ta nespokojenost vůbec za jeho vlády vznikla (když za předchozích nebyla)?. Reálné příčiny pádu Romanovců ...se nedozvíme.  Což, vzhledem k tomu, že na toto užvatlané "nic" byli přítomni tři američtí historici, je vskutku obdivuhodný výkon, kterého jsou schopni pravděpodobně právě jen Američani. Pokud jde o filmovou stránku dokumentu, bylo to příšerné.

plakát

UQ Holder! Mahó sensei Negima! 2 (2017) (seriál) 

Autoři asi měli plné zuby toho, jak se všichni snaží dělat anime dobrá na začátku a na konci sérií a řekli si, že to udělají naopak. Začátek a konec bude stát za nic a důraz dají na prostředek. Ne, tato inovace nezafungovala, jak vidět. Zvláště tři poslední díly jsou opravdu neodpustitelně zprasené, nedávají tam smysl ani bojové scény, natož cokoliv jiného. Je to, jako když jíte dobré oříšky a pak kousnete do takového toho totálně černého, shnilého. Fuj. Rychle mažu z disku.

plakát

Šinka no mi: Širanai uči ni kačigumi džinsei (2021) (seriál) 

ano, ze začátku to vypadalo jako celkem svěží fantasy isekai, které se nebere vážně a ze žánru si utahuje trapnými vtípky (typu pokus o opíchání do zadku našeho OP hrdiny na uvítanou, když se jako nováček rozhodl přidat se k cechu ..to jen pro ilustraci, ať je jasné o jakých trapných vtípcích je řeč). Postupem času se ale vytrácí dokonce i tyto (ne že by jich tam teda byl přehršel a ne že by zas až tak bylo o co stát) a zbývá tedy jen totálně nudný nemastný neslaný příběh bez jakéhokoliv napětí, stupidní dialogy a především až tragicky odfláklé souboje (k čemu pak ten OP hrdina je?).