Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (297)

plakát

Vikingové - Žert (2018) (epizoda) 

Zase mě zabíjí nelogičnosti (Spoiler!): 1) "Zabiju ho!"..."Nee!"..."Proč ne?"..."Nevím..." 2) Už je napůl postřileli, jeden z hlavních hrdinů utíká jako poslední. Mohli by ho snadno trefit do zad. A né, to by nešlo, přestanou s útokem. 3) Vyjednávání se nepovedlo - vytáhnou se meče - obránci mají těstně ale přeci šanci posekat útočné vyjednavače. Mohlo by se předejít obrovskému krveprolití, kterému se obránci tak moc snaží vyhnout. V tom velitelka zavelí, že se teď nebude bojovat. 4) Hlavní hrdinové jsou nezničitelní, ba co víc mají nekonečně sil (hlavně ženské postavy). :-D 5) Jak v minulých bitvách byli všude lučištníci, teď krom posádek v lese nikde ani luk. Proč? Prostě samá sranda.

plakát

Městečko Twin Peaks - Epizoda 8 (2017) (epizoda) 

Dějově-artovou kvalitu tento díl má (výbuch, dvojí zrození, výborná kapela a hudba, nádech 50'), ale ta stopáž je opravdu z trucu a to já prostě neberu, ani kdyby se to dělo někde jinde.

plakát

Temný krystal (1982) 

Nějak mám pocit, že byl snímek určen pro prťata. Těm nevadí jednoduchý příběh a najdou si tam to své. Já ale víc jak 2 hvězdy dát nemůžu.

plakát

Vikingové - Zajatec (2017) (epizoda) 

To, jak moc je seriál autentický s realitou, neřeším. Je to prostě jen seriálová zábava na motivy přibližných historických reálií. Ale to, co jsem si v minulých sériích užíval, mě dnes bodá u srdce. Nebo spíš už to není ono. Mám teď namysli boj - zejména v tomto díle. Všichni jen řvou a skutečná strategie nikde. Bohužel chybí i zdravý rozum. Vojáci/válečníci se zmateně motají, aby mohli být snadným cílem. Z logiky věci není žádná taktická výhoda soukat se po jednom z jedněch míst do druhých na nepřítele, když by vlastně stačilo nepříteli zabíjet pomalu ale jistě toho jednoho bojovníka za druhým a ani se nezadýchat. Vojáci se ale zachovali úplně nelogicky. Prostě fuj... Dvě hvězdy dávám jen pro atmosféru, kulisy, kostýmy atp.

plakát

Krásné lži (2010) 

Krásně odlehčená romantická komedie. Jako člověk, který si říká, "ten pocit hlavních hrdinů mi něco připomíná", musím dát jednoznačně 5 hvězdiček. (P.S. Jen ten konec byl pravděpodobně vytvořen pro završení dobrého pocitu a k celkovému konceptu charakterů postav se ne zcela hodil. :-) Ale to by bylo jen přehnané rýpání.)

plakát

Bratři (2012) (studentský film) 

Jako klady bych zmínil výbornou výpravu, kostýmy a kameru (zejména na rozhraní lesa), herci byli příjemně civilní a námět opravdu povedený. Prostě z širšího hlediska bylo vše ok. Bohužel tu je několik záporů, které jsou navíc dosti zásadní. S hloubkou dialogů, na nich navazujících emocí a s propracováním dobře navržených scén si nikdo moc velkou hlavu nelámal a tím je zabit celý koncept. Herci pak v podstatě nemají co hrát a pomyslné prázdno vyplňují svým herectvím (čti přehráváním). V součtu pak vypadá jejích vystupování jako někde na divadelních prknech (což je možná špatně, když se jedná o film). Ale zároveň to není ani 100% divadlo. Někdo hold zapomněl určit, co se vlastně točí, na to se soustředit a nevědomky nepéct dort od pejska a kočičky, který nakonec vyzní jako ochotnický film. Ruku na srdce - kdyby tu nebyla povedená kamera a kostýmy, tak vše vyzní zcela amatérsky. Nevím, do jaké míry je to i chyba herců a do jaké režiséra. Podobnost s Vesnicí je nápadná, ale proč ne (obsah je příběh o něčem jiném). Kdyby byl film jen o zpracování, dal bych klidně 4 hvězdičky. Jenže film je o něčem víc, než jen o krásných exteriérech, parádní kameře, nabušených efektech a skvělých kostýmech. Takže dávám po zprůměrování 2 (na půlky a čtvrtky se nehraje, tak zaokrouhluji dolů). Škoda přeškoda, klidně to mohlo být na 5.

plakát

Skrytý potenciál (2015) (pořad) 

Pořad má ohromný potenciál. Bohužel stojí a padá na vybraném obsahu. Divák se nedozví nic bližšího o účastnících (nevytvoří si k nim potřebný vztah, aby ho zajímal případný životní vývoj) ani o procesu jeho sebe poznávání. Což je velký problém, protože o tom vlastně pořad je. Při analýze osobností a následných možností účinkujících se příliš škatulkují a zjednodušují schopnosti do pouhých 5 bodů (asi aby tomu hloupý divák porozuměl). Takže to, co má možná (bohužel nevíme jistě, co probíhá v zákulisí) erudovanější podstatu, nakonec vyzní velmi povrchně. Moderátor má skvělé improvizační komunikační schopnosti. Projev uvádějících vět a připravených otázek a poznatků má ale příliš strojený a umělý. Pořad se prostě neumí prodat. ... Jinak to asi bude se službami koučů a zakoupenými testy odhalujícími nám našich 5 silných vlastností. To na celý tento pořad vrhá podezřelý stín manipulace s diváky (potencionálními kupci a pacienty / klienty). Tento pořad mně v něčem připomíná Poštu pro tebe, která trošičku zavání hyenismem.

plakát

Společenská pravidla (2009) 

Dle mého velmi dobře ztvárněné životní situace. Do filmu se povedlo vměstnat velké množství možných partnerských variant. Je s podivem (a zároveň ze života), jak dokáží jedno, dvě rozhodnutí změnit od základu partnerské vztahy.

plakát

O dívce, která proskočila časem (2006) 

Velmi příjemně pojatý příběh ozvláštněný návraty v čase. I přes tento velmi výrazný aspekt jsou pro toto anime stěžejními prvky přátelství, lásky a "každodenní život". A přesně proto se mi tato anime tak líbí. Za mě plných 5 hvězdiečk. (^-^)