Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (114)

plakát

Patrola (2012) 

Sice jedna velká reklama na policii v L.A., ale stejně...

plakát

Avatar (2009) 

Brát Avatar jako normální film, je to průměrné sci-fi, kde autoři zkřížili elfy s indiány a natočili scénářově tuctový snímek. Ovšem u Avataru je to trochu jinak. Protože se jedná o 3-D film, není kladen vůbec žádný důraz na scénářovou "bombu", ale na obraz, na formu a na velkolepost. To také každý od tohoto filmu čeká a každému se dostane více než to. Nádherný svět na planetě Pandora, s roztodivnými tvory a se zemí, na kterou když někdo šlápne tak svítí :D:D ... Ztěží jdou odtrhnout oči od promítacího plátna. A když se přidá ke všemu akce z bitev, je to nezapomenutelný snímek. I když si za pár let řekneme, že to vlastně byla blbost, tak je to něco nového a já jsem spokojen.

plakát

Po přečtení spalte (2008) 

Vcelku průměrný film, až na posledních 5 minut. Na ty lze napsat jen :D :D... (Po druhém shlédnutí přidávám * - geniální :D)

plakát

Krvavý diamant (2006) 

Závěrečný potlesk ve stoje? Toto u amerických filmů opravdu nesnáším. U každého filmu by to pro mě znamenalo pád tak o 2 příčky. Kromě Krvavého diamantu. Tady nic jiného než 5 hvězdiček prostě dát nejde. Nejenže excelují hlavní herci DiCaprio, Hounsou a okouzlující Jennifer Connelly, ale i celý děj je napínavý a strhující natolik, že necelé 2 a půl hodiny, které u jiných filmů připadají nekonečné, utečou jako voda. Jsem rád, že ne všechny americké filmy, kde hrají známí herci a které stojí miliony, nejsou tak špatné.

plakát

Život je zázrak (2004) 

I když se střídaly momenty perfektní s momenty slabšími, nemůžu si pomoct. Film mě prostě dostal svojí bezprostředností. Čekal jsem něco podobného Černé kočce, ale naprosto se nezlobím že jsem viděl něco jiného. Sice jsem se méně smál, ale alespoň rád vidím, že umí Kusturica zahrát i na vážnější notu.

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Je dobré vědět, že i takový génius, jakým je Quentin Tarantino, se taky v nějakém filmu inspiroval. A to nejenom hudbou, kterou použil v Kill Bill. Když už jsem u hudby, tak další film, který použil hudbu z tohoto geniálního westernu je Pošetilost mocných. No můžu jen říct, že od Sergia Leoneho jsem ještě neviděl film, který by se nehodil do top 100. Spolu s Tenkrát na západě nejlepší western a jedny z nejlepších filmů vůbec. 100%

plakát

Poslední dny Sophie Schollové (2005) 

Typ filmů, které prakticky nemohou zklamat, protože jsou o tak silném tématu, že to prostě nejde. Přesto zde je i filmového umění velké množství - ať už hudba, kamera nebo střih. Jsem rád, že vidím další kvalitní film z německé produkce (i když ty dobré jsou zatím jen rekonstrukce historických událostí, viz Baader-Meinhof Komplex). Už dlouho jsem v závěru filmu neměl slzy v očích...

plakát

Sloužil jsem ve wehrmachtu (2008) (TV film) 

Velmi kvalitní dokument a nejvíc mě potěšilo, že se celý film nespoléhá jen na obrovskou sílu tématu, ale je zde vidět i filmařská kvalita. Takhle nějak bych si kvalitní dokument představoval.

plakát

Karamazovi (2008) 

Mno... Asi ještě o stupínek lepší než Rok ďábla. Po dramatické stránce bezchybné, Dostojevskij je génius a nedivím se, že po jeho dílech "páchali Rusové sebevraždy". Odvaha Zelenky převést toto drama do filmu je veliká. Nevím, jestli se mu to povedlo, příběh Poláka, který přišel o syna a zabil se a který asi měl podtrhnout depresivnost díla, byl možná trochu předvídatelný a jednoduchý (možná až moc), ale můj celkový dojem z filmu je naprosto kladný. Hodně se mi líbilo to, že někdy nešlo zprvu jasně rozeznat, jestli jde zrovna o realitu, nebo o drama. Zelenka je prostě pro český film velké oživení, protože se snaží natočit něco jiného (a v tomto souhlasím s tím, že přece jenom v posledních letech je to samá hořká komedie) a proto dávám plné hodnocení. Jo a myslím si, že si film nejvíc užili samotní herci.