Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 883)

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Jak mě kniha bavila v první polovině a ve druhé už moc ne, tak u filmu to mám přesně naopak. V začátku mi scházelo to propojení s českým prostředím a historií. Chápu, že do amerického filmu bych toho chtěl moc, ale bylo to to kouzlo, které se mi v knize líbilo. Ve filmu je rozjezd hodně pomalý a dalo by se i říct, že nezajímavý. Celkem tak i chápu ty davy, které film po čtvrt hodině vypnuly. Zbytek je ale odměněn silným příběhem o lásce a sobeckosti. Na konci filmu jsem byl dojatý a po něm jsem si říkal, jak se scifi s obřím pavoukem povedlo člověka vrátit do reality. Přitom mám na filmech paradoxně radši, když mě od té reality odtáhnou.

plakát

Muž na laně (2015) 

Skvěle odvyprávěný příběh a parádně natočená provazochodecká scéna. Mačkám jsem chvílemi polštář a snažil se vtisknout do gauče, jen aby Pettit z lana nespadl. Opravdu hodně intenzivní sledování. I když za těmi působivými scénami stojí digitální triky, bylo to úžasné. I vyprávění o přípravách ale bylo fajn a Papa Rudy v podání Kinsleyho byla hodně zajímavá postava. Prostě musím vyzdvihnout práci Roberta Zemeckise, kterému se na filmu povedlo snad až na paruku Gordona-Levitta asi vše.

plakát

Mikulášovy patálie: Jak to celé začalo (2022) 

Paráda. Sice jsem doufal, že na film mrknu s předškolkními dětmi, ale ty to nebavilo. Což chápu. I samotný Mikuláš je spíš až pro školní děti. Navíc svým konverzačním humorem má v současné době tupých přeplácanin těžké se prosadit u malých dětí. Ale já byl nadšený. Poutavé vyprávění o vzniku francouzské dětské legendy a připomenutí dvou skvělých tvůrdců. Moc milé, moc hezké. A s vloženými částmi s Mikulášovými příběhy i vtipné.

plakát

Asterix a Obelix: Říše středu (2023) 

Dobře jsem se bavil. Sice jsem měl ze začátku problém zkousnout jiné herce, ale i ti si mě nakonec získali. Neduhy, kterými začaly trpět pozdější hrané verze má Říše středu také. Typickou ukázkou je Zlatan. Jenže musím říct, že zde mě celé to přirovnání k fotbalu docela bavilo. Mile mě překvapilo několik fórků pro dospělé, kdy to "dospělé" je opravdu na místě. Jako pyramidka Kleopatry. A ne ta, do které byly vyskládány její kufry, ale ta sexuální v závěru. Takže ano, pro dospělého diváka je humoru dost a děti baví všechno to taškaření se. Asterix tak opět nezklamal. Díky Frantíci.

plakát

65 (2023) 

Oddychové scifi, které je trochu zajímavé, trochu napínavé, dobře vypadající a já nebyl uražen žádnými pitomostmi. Ale kromě pár dobrých nápadů film moc nenabízí. Drama je jen trochu rodinné a viděno již i jinde. Zde použito bez nějaké nadstavby. Adama Drivera taky nijak extra moc nemusím. A tak snad jen triky mi zůstanou v paměti, protože byly z celého filmu asi tím nejkvalitnějším. Což není žádná sláva.

plakát

Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese (2012) 

Ted Stones vypadá celkem mizerně (a to bohužel i poprsí hlavní ženské postavy). Dospělé potěší odkazy na dospělácké filmy o archeolozích, dětičky potěší pestrobarevné hemžení papoušků, psů a ozbrojených složek. Film to jinak moc objevný ani úžasný není. Ale vydržet se to dalo.

plakát

Válka zítřka (2021) 

Pročítám komentáře a nikdo se nepozastavuje nad druhou polovinou filmu, která je neskutečně slabá? Začátek je úžasný. Zajímavý nápad, fungující dialogy a postavy. Rodinné vztahy také mají svůj smysl. Chápu, že někomu některé tyto prvky nemusí sednout každému, ale já z nich byl nadšený a chystal se film hodnotit maximálním počtem *. Potom ale přišel zlom a mé vystřízlivění. Hloupostí bylo i do té doby dost, ale jiné kvality filmu je přehlušily. Jenže těch strašných hovadin po návratu bylo strašně, strašně moc. A jak bych se snažil je autorům odpouštět, tak jim je neprominu za ten otřesný finální souboj s matkou všech potvor. To bylo něco fakt otřesnýho a já jen kroutil hlavou, že krávovina půl minuty stará byla lehce trumfnuta další kokotinou. Tři hvězdičky jsou tak za myšlenku války zítřka, ale jinak si moc chvály nikdo z tvůrců nezaslouží. A to jsem při filmu myslel na (pro mě) klasiky jako Hvězdná pěchota a Intestellar. Což jsou sice dva hodně rozdílné filmy, ale o to víc připomenutí obou potěšilo.

plakát

Trollové: Světové turné (2020) 

Zase docela fajn Trolíci. Kluky to bavilo a já jsem také přetrpěl. Jediné, co mě na filmu celkem štvalo celou dobu, že je rock podán jako ten zlý. Takže celá myšlenka filmu je taková zvrácená. Ale roztomilý humor vše zachraňuje. A na druhou stranu, když už je rock ten zlý, tak je ho aspoň nejvíc a jsou použity úryvky slavných fláků.

plakát

Médium (2022) (seriál) 

Tak slibný začátek. Bohužel cca polovina času u dalších dílů byla pro mě strašně nudná. Vize budoucnosti byla tak zamotaná, že jsem ji s lehkým podřimováním už moc nedával. Jenže proč trávit tolik času sledováním děsně zbytečných scén. Největší vadou Média je, že vysvětlují scénami z minulosti něco, co musí snad být každému jasné už z představení postavy. Vlastně všechny postavy jsou hodně jednoduché. Buď padouch nebo hrdina, nebo padouch, který by to dělat nechtěl, nebo hrdina, který se ostýchá udělat něco víc. Jenže u spousty postav se některý z dílů věnuje jejich minulosti, jejich motivaci a to je úplně zbytečné. Kdyby to podstatné bylo ve filmu se stopáží 150 minut, byla by to pecka.

plakát

Bullet Train (2022) 

Parádní jízda s párádníma postavama a ve většině případů i se skvělými herci. Režisér původního Johna Wicka a jak je tenká hranice mezi vkusem a nevkusem. Zde umře hodně lidí. Ale nikdo, kdo by si to za nějaké své činy nezasloužil. Navíc je vše tak parádně odlehčeno, že smrt není jako smrt v jiných filmech. Je to prostě sranda. K tomu hodně příjemný hudební doprovod. A nakonec i japonské přirovnání k berušce dává filmu další rozměr. Docela by mě zajímalo, jaká je kniha...