Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 883)

plakát

Ztracené město (2022) 

Uznávám, že druhá hodina je spíš podprůměr, ale ta první? Tak tu máme pořád nádhernou Sandru, která na sklonku šedesátky vypadá úžasně. Dál Tatum, kterému ironické role děsně moc sedí (podobně jako v Apocalypse z Hollywoodu. Dál sice krátká, ale o to intenzivnější chvíle s Bradem Pittem. To bylo hodně neskutečné a jen pijavice na zadku Tatůma to dokázaly trumfnout. No a jako perlička na závěr lehce úchylný Harry Potter. Kdyby film neztratil tempo a vtip, mohl se rovnat Tropické bouři. Žel bohu se vtip vytratil, zbyla jen laciná romantika a slabý děj i akce. Ale i tak za hodinu velmi nadprůměrné zábavy 4*.

plakát

Hellboy (2004) 

Kvalitní řemeslná práce del Tora, hodně dobrý Ron Perlman. To jsou rozdíly ve srovnání s novějšími verzemi ocasatého ďábla. Už v kině byl Hellboy příjemný a v období, které nebylo přeplácáno komiksovými adaptacemi, nemusel každý film s nadpřirozenými hrdiny překonávat všechno možné od výbuchů přes digitální triky, ale mohl se věnovat i postavám. Takže i po dvaceti letech je film příjemným pokoukáním, kdy jsou zábavné akční i kecací scény.

plakát

Rocky (1976) 

Vždycky si říkám, zda u Rockyho nezměnit na 5 hvězdiček. Jenže těch ukecaných scén, které mi přijdou v podání Rockyho až neuvěřitelně naivní a pitomé a přes to ambiciózní, je hrozně moc. Klipové pojetí scén tréninku a zápasu, které předurčilo podobu i dalším dílům, je parádní. No a prostě úžasný je i příběh outsidera z ulice, který se utká se současným mistrem světa.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Potěšen vizuální stránkou filmu. Klobouk dolů a stále jsem čekal, kdy mi něco přijde směšnýho. A ono ne. Bohužel mě ale vizuální stránka zajímala víc než děj samotný. Přitom ani ten není špatný a trochu si dávám za vinu sobě, že mě neuchvátil. Možná únava a nebo je děj opravdu nepovedeně a zbytečně překombinovaný. Na co ale snad nezapomenu, je jméno Andrea Mohylová, která byla skvělá, a hlavně režiséra Hloze, který má obrovský potenciál zviditelnit nás v celém světě.

plakát

Emoji ve filmu (2017) 

Emoji, Candy crush a spousta dalších věcí, co jdou mimo mě. Ale pak si říkám, že je to je pozadí příběhu, který by mi jinde nevadil. Tam, kde by šlo o fantasy, scifi a jiná témata nebo popkulturní odkazy na věci, co mám naopak rád já. I takové se sice objevily v tomhle filmu (například písnička od Twisted sisters), ale to už beru zase spíš jako slabost tvůrců, že se drobečky snaží zavděčit každému. Jinak ale místy zajímavé, děti to bavilo a ve filmu není nic, co by mě uráželo. Klidně Emojíky někdy zvládnu znovu.

plakát

Trollové (2016) 

Celkem fajn dětsko-dospělácký animák. Několik vtípků prckové nepochopí, ale zase jich není tolik, aby byl film koukatelný pro dospěláka bez dětí. Na druhou stranu není ve filmu nic tak tupě dětinského, aby dospělák trpěl. Naopak pro děti je šikovně dávkováno zpívání, napětí a všelijaké jančení, takže film krásně vydrží sledovat až do konce. A to bez rozdílu ve věku 2 a 5 let.

plakát

Babylon (2022) 

Kdybych hodnotil ve filmu každou půl hodinu zvlášť využiju skoro všechna možná hodnocení od odpadu po pět hvězdiček. První scéna trvá 30 minut a je hodně zajímavá. Potom přijde skoro hodina, od které jsem se nemohl odtrhnout, abych nepřišel třeba jen o jedinou větu některého z dialogů. Herecky úžasné, práce režiséra s herci, s kulisami, se světlem, to je všechno dechberoucí. Jenže potom stejně jako kariéry postav herců, tak i film začíná nudit a být spíš na obtíž. Vrcholem je zápletka s vracením peněz. Samotný závěr už je zase milým pokoukáním, ale nedokázal mě zbavit pachuti z poslední hodiny. Že se jednou na člověka vysere slon nebo brutálně zebleje krásná herečka, to bych ve třech hodinách klidně odpustil, ale poslední hodina je už hodně velká přehlídka byzáru.

plakát

Jackie Brown (1997) 

Rozhodně jedna z nejhorších tarantinovek, které asi nikdy na chuť nepřijdu. Dnes jsem poněkolikáté zkusil a kromě Michaela Keatona a Bridget Fondové mi šichni herci v jejich rolích hodně vadí. Do toho dialogy o prdu a ději se nepřikládá žádná váha (což u Tarantina není nic neobvyklého), tak fakt není kde brát.

plakát

Desatero podle Ringa (2023) (TV film) 

O většině témat bych si rád od Franty poslouchal mnohonásobně delší dobu. Navíc i v osmdesáti je pořád zábavný. A naštěstí se dokument i slušně vypořádal s přijetím bývalého režimu.

plakát

Black Adam (2022) 

Další "nezničitelný" hrdina a příšerná spousta digitálních triků. Na takovéhle filmy jsou ti herci fakt i zbyteční a klidně by tyhle supermany mohl hrát dál Christofer Reeve a další už mrtví borci. Dát do filmu několik hudebních skladeb z různých žánrů mi zase přišlo jako trapná snaha zavděčit se aspoň na minutu širší škále diváků. Takže jsem k filmu byl hodně přísný, ale musím uznat, že nakonec mě díky postavě profesora Brosnana, životnímu příběhu hlavní postavy a dvěma celkem zábavným vedlejším postavám film docela bavil.