Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Skála

Skála (1996)

Spousta blbostí na které jsem přicházel při dalším a dalším sledování. Nic z toho ale nesleví na absolutoriu, které filmu přikládám. Hvězdné obsazení a fantastické budování aury většiny hlavních postav. Do toho jeden z nejlepších soundtracků od Hanse Zimmera. A to snad vlastně stačí. Mě určitě.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Absolutní top. Drsný Arnold překvapující i vtipem (zvláště v rozšířené verzi). Na svou dobu neuvěřitelné triky, které strčí do kapsy i dnes většinu velkofilmů. Parádní hudba. Dobře - asi ztrojnásobeno nostalgií, ale stejně je to super film.

Oheň

Oheň (1991)

Na konci se nikdy neubráním pár slzám. Pro mě absolutní vrchol, co se hudby týká. Hans Zimmer a jedny z nejlepších epických, milostných i dojemných motivů. Chápu, že profesionálním hasičům se film moc líbit nemůže (postavy ale i ty akce jsou prostě natočený pro akční film), ale když se nějakou ptákovinou nenechá divák rozházet, kouká na opravdu skvěle natočený film, s výbornými herci (vesměs všichni až na Baldwina).

Hvězdný prach

Hvězdný prach (2007)

tady mi něco chybí, jo aha, můj komentář. Film jsem viděl ted po čtvrté a loni jsem ho musel dát 3x během 3 týdnů. I ted 15 minut po dokoukání mám chuť si ho znovu rychle pustit znova. U něčeho takového nejde psát jakoukoliv kritiku, opravdu mě nenapdaá, co bych mohl filmu vytknout, to ani po čtvrtém shlédnutí!!! Báječní herci, fantastická hudba! nádherná romance vyšperkovaná kouzlem svítivé spokojené hvězdy, bezchybně natočené akční scény, kdy skvěle graduje hudba i střih a v neposlední řadě mooooc příjemný humor završený teplým De Nirem a o mrtvých princích ani nemluvě. Nedokážu si představit lepší film pro romantický večer ve dvou, nebo ve třech, nebo ve čtyřech, nebo s rodičema a popíjet slivovici (můj dnešní případ), nebo i sám a klidně myslet jen na všechna ta kouzla, která na vás film valí. Prostě lepší fantazy než Pán prstenů, skoro tak romantické jako Město andělů a vtipu tolik, že se tomu málokterá komedie může rovnat.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Jeden z nejpříjemnějších filmů všech dob. V tomto světě má i umírání své kouzlo a smysl. Možná je to pro někoho laciné, ale ta spousta populárních písniček film dokonale vystihuje. Pro mě jde o milé shrnutí historických okamžiků jedné celé generace s nadhledem a humorem Toma Hankse.

Americká krása

Americká krása (1999)

Dráma jak noha. Takhle si představuju relativně nudný film, který si diváka drží svými dialogy, hudbou a zajímavými záběry. Když už se potom stane něco zásadnějšího, je to jak rána z čistého nebe. Kvůli tomu všemu se vždy rád na film znovu a znovu podívám. Hlavní devizou ale nadále zůstává Kevin Spacey a hlavně jeho bezprostřední postava. Že bych si film pouštěl každých 10 let? Nyní jsem ho chtěl vidět kvůli Wesi Bentleymu, který mi Americkou krásu připomene každým druhým záběrem v seriálu Yellowstone. Naopak Kevin Spacey mi po letech ze začátku filmu trochu vadil. Ta jeho ušlápnutost byla dost přehraná. A když jsou zmínky o přeceněném filmu, tak oscar za hlavní herecký výkon tomu asi odpovídá. Film je ale pořád úžasný a o jeho přecenění bych se hádal.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Při prvním shlédnutí na mě padlo zklamání, že jsem se nedočkal obrovské bitvy a dobytí Říma, ale to by bylo asi už trochu moc. Akce fantastická. Hudba (Hns Zimmer) nezapomenutelná. Herci špičkový. Několik scén přivedl Ridley Scott k dokonalosti. Pár chybiček se tam sice najde a scény s Commodem jsou i přes velké herectví Joaquina Phoenixe trochu nudné, ale stejně je to fantasticky natočený historický film, který dokázal zaujmout nejen brutálníma bojovýma scénam.

Barbar Conan

Barbar Conan (1982)

Je fakt, že je tenhle film skvělý díky hudbě. Bez hudby by to bylo hodně obyčejný. Podprůměrní herci, ještě horší děj, ale když nejen u bojových scén s fantastickou hudbou máte po celém těle husí kůži, jde o nezapomenutelný film.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Konečně jsem to viděl :) a 15 minut před koncem filmu jsem si říkal, že to tu okomentuju, ale neodvážím se film ohodnotit počtem hvězdiček. Tolik postav a tolik děje... Jenže na konci, kdy to do sebe všechno pozapadá a všechno se krásně vykreslí ve všech možných souvislostech, je to prostě nádhera. Najednou to množství postav není vůbec naškodu. SPíše naopak. Heath Ledger, Aaron Eckhart, Michael Caine, Gary Oldman a Morgan Freeman jsou výborní. Christian Bale bohužel doplácí na to, že jeho herectví nepřesáhne masku batmana. To se nedá říct o Ledgerovi, který svou masku dokázal přehrát. Co je ale na filmu nejlepší, je scénář. Ten například dělá postavu Jokera tak fantastickou. Je tam opravdu několik momentů, které mě přímo nadchly. K pár věcem bych měl i výhrady, ale to dopíšu možná až po druhém shlédnutí. Ted mi na celkovém dojmu neubírají ani kapičku. ***I napodruhé fantastické. Je sice fakt, že je tam moc děje a hodně věcí je jen lehce načato, ale geniální je to i tak. Možná by bylo lepší všechno více rozvést a klidně film rozdělit na 2 dvouhodinové části. Jen doufám, že Christian Bale nebude mít v Terminatorovi tak příšerný hlas.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Kdybych se měl do konce života dívat už jen na jediný film, tak to bude Shawshank (maximálně možná ještě Temný rytíř). Nejde o žádný akčňas, romantiku, komedii nebo scify a přesto se na to dá dívat poněkolikáté a každá mminuta diváka udrží před obrazovkou. Hlavní zásluhu má neodolatelná hlavní postava v podání Timma Robinse a příběh. Ten hlavně ve druhé části graduje a není už zatěžován kecama okolo.