Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Obsahy (7)

The Gundown

The Gundown (2011)

V městečku fungují dva salóny, ale majitel jednoho z nich se chce stát nepsaným vlastníkem a "ochráncem" celého městečka. Starý šerif ani zbabělí obyvatelé mu v tom nemohou zabránit. Naštěstí pro všechny čestné občany kolem náhodou projíždí pistolník, kterému záleží na spravedlnosti a morálce.

I Am Virgin

I Am Virgin (2010)

Erotická komedie parodující film JÁ LEGENDA. S tím rozdílem, že mladý Robby je běloch, panic a místo německého ovčáka ho doprovází baset Billy. Jezdí po městě a obstarává si jídlo, pití a porno. Když má štěstí, najde dva souložící vampíry a moc rád se podívá. Ale není to zrovna to, co hledá.

Shadowheart

Shadowheart (2009)

Typický westernový příběh o městečku Legend. Syn faráře má svou budoucnost určenou, ale osud tomu nakonec chtěl bohužel jinak. Po patnácti letech se James Connors vrací, aby se se svým osudem a s tím, kdo mu jeho budoucnost vzal, vypořádal.

Erik Viking

Erik Viking (1989)

Neúplné složení ze seskupení Monty Python vypráví příběh Vikinga, který se od svého lidu odlišuje a díky tomu se může stát velkým vůdcem. Erik (Tim Robbins) chce změnit svůj lid a panující poměry, a tak se skupina válečníků vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby získala roh, který by zbavil jejich zemi stále přítomných mračen a dovolil jim žít pod slunečnou oblohou.

Divoká jízda

Divoká jízda (2004)

Nick je slušný ambiciózní kluk, který miluje svou přítelkyni a má jasnou představu o své budoucnosti. Jeho přítelkyně má ale své sny, které ho bohužel nezahrnují a tak mu na celé léto odletí do Toronta. Nick se rozhodne přítelkyni navštívit a rovnou ji požádat o ruku, aby ji neztratil. Nečekaně se s ním na cestu vydají jeho kamarádi Tyler a Dime, kteří s ním nadšení pro jeho přítelkyni nesdílejí. Také Nickovi rodiče vidí, že to nebude ta pravá, a tak najmou starého indiána Emila, aby mu v cestě do Toronta zabránil. Na cestě si Nick uvědomí, že jeho přítelkyně nebude jediná fajn holka na světě...

Rebel Highway - Rychlá kola

Rebel Highway - Rychlá kola (1994) (epizoda)

První celovečerní film Roberta Rodrigueze, který si také sám napsal. V jedné z hlavních rolí se tu objevila vycházejíí hvězda Salma Hayek. Hlavní hrdina Dude Delaney v podání Davida Arquetta, pro kterého je to také jedna z prvních velkých rolí, je typický frajírek z 50. let ovlivněný rock'n'rollem a dobou, kdy mládež uctívala Jamese Deana. Tak jako většina se Dude snaží prezentovat silným sporťákem a krásnou holkou po svém boku. Na vrcholu může být ale jen jeden, a tak se mladí kluci předhánějí v šílenostech, soupeří v závodech svých nadupaných kár nebo si prostě rozbijou hubu, jen aby upoutali co nejvíce pěkných holek. Charakteristickké rysy doby jsou ve filmu podány někdy dost absurdně a odlehčeně, ale vyústění příběhu je dramatické jako život uctívané legendy "rebela bez příčiny" Jamese Deana.

Útočná síla "Z"

Útočná síla "Z" (1981)

Australský válečný film z druhé světové války, který zachycuje jednu misi jedné jednotky na záchranu jediné osoby. V hlavních rolích se objevují dvě vycházející hvězdy australské kinematografie Sam Neill a hlavně Mel Gibson. Film ukazuje na hrůzy války a především pak na její krutost a zbytečnost. Oproti jiným válečným snímkům, kde jsou nepřátelé (v tomto případě Japonci) kruté a zákeřné figurky, se autoři nebrání tomu, dát i "kladným" hrdinům vlastnosti, které v nich válka probudí.

Reklama