Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (4 350)

plakát

Sahara (1943) 

Je příjemné vidět Humphrey Bogarta, ovšem film nepřekročil své hlavní tehdejší poslání - být filmovou agitkou. Jistě mu to je nutné vzhledem k roku natočení odpustit, nicméně dnes to zážitek z něj trochu kazí.

plakát

Místo zločinu Plzeň (2015) (seriál) odpad!

Pokračování seriálové mánie České televize. Neví se o čem, a už vůbec ne jak.

plakát

Carlos (2010) (TV film) 

Životopis profesionálního teroristy střídajícího záminky ke svým vraždám, únosům a atentátům. Plná huba vznešených slov a zoufalá prázdnota skutečna. I sestříhané trochu dlouhé.

plakát

Blankytné hory aneb Nepravděpodobný příběh (1983) 

Přesná snímek absurdity dožívajícího sovětského socialismu s jednoznačným vyzněním, že tento systém směřoval k zániku naprosto nevyhnutelně. Bylo jen otázkou, kdy ho vezme čert a jakým způsobem.

plakát

Zvláštní případ (1981) 

Opravdu zvláštní film o zvláštním vztahu dvou mužů. Je nepříjemné nechat sebou manipulovat, zvláště když schopnosti odolávat manipulaci ještě oslabuje vztah profesní podřízenosti. Nakonec však člověk může zjistit, že bez této po všech stránkách nepříjemné závislosti nemůže existovat a zmizí-li, ztrácí důvod k životu. Podivná, dobře zahraná záležitost.

plakát

Pramen panny (1960) 

Jednoduchý, přímočarý příběh, ze kterého by každý jiný režisér uhnětl průměrný film. Ale mistr Bergman z něj vytvořil něco neopakovatelného. Každý pohled, každé gesto, každé slovo, kterých je pomálu - jen tolik, kolik jich tam patří, každý záběr na krajinu, všechno má význam a hraje přesně to, co má. Po pětapadesáti letech, černobílé - a jako by to natočil včera.

plakát

Dobrý den, Babylónie (1987) 

Je to pěkné, výpravné, jenže na můj vkus jaksi podivně patetické a umělé.

plakát

Bílá královna (2013) (seriál) 

Velkoryse rozmáchlý projekt s anglických dějin s impozantní výpravou a dobrými herci, trpící trošku v první části nepřehledností děje a zmatením postav, později pak chvílemi zbytečnou rozvláčností.

plakát

Konec agenta č. 312 (1974) (TV film) 

Jednoduchý příběh podle Haškovy povídky skvěle zahraný špičkovou garniturou tehdejšího českých herců. Film trochu sráží amatérské výkony zbylého hereckého obsazení.

plakát

Svatební noc (1970) (TV film) 

Lehká minikomedie zahraná trojicí skvělých českých herců té doby, kteří příběh o mužské nemohoucnosti povyšují nad jeho samotný text.