Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (4 351)

plakát

30 minut po půlnoci (2012) 

K uzoufání dlouhé. Jinak už tomu zřejmě nic nechybí, ale když člověk ví, že toho Bin Ládina nakonec dostanou, pak dvouhodinové čekání na posledních třicet minut, kdy se konečně něco děje, a jeden dovídá se zajímavé podrobnosti, jak to ti šikovní Amíci udělali, je zkrátka dlouhé.

plakát

Rudá krev (1997) (TV film) 

Příjemné love story odehrávající se na pozadí střetu civilizace a jednoduchého a čistého života původních amerických Indiánů.

plakát

Černé roucho (1991) 

Silně nadprůměrný indiánský film, v němž i bezvěrec musí obdivovat altruistického misionáře a fandit jeho zápalu, se kterým se pouští s vědomím marnosti do šíření křesťanství mezi ještě naprosto divoké indiánské kmeny. Smutný pohled na zmařené životy a zmařená poslání pro něco, co tak jako tak později muselo přijít vniveč pro zcela nemilosrdné zacházení a s původními obyvateli Kanady a USA.

plakát

Konspirátor (2010) 

Velice vydařené soudní drama díky zejména skvělé režii a výkonu Jamese McAvoye. Předloha skutečného příběhu brání udělat z vyprávění americkou pohádku, čímž film získává na síle. Z valné části se jedná o studii advokátního řemesla a obhájcovské etiky podávanou velice přesvědčivě, mnohem přesvědčivěji, než v Americe ve skutečnosti zřejmě fungují.

plakát

Hezká holka jako já (1972) 

Zcela mě to minulo. Po celou dobu jsem v této komedii neobjevil humornou žílu. Jen jsem více jak půl druhé hodiny sledoval hezkou, nicméně veskrze protivnou holku, která mi záběr od záběru lezla víc na nervy.

plakát

Krajina po bitvě (1970) 

Velmi jsem se těšil a velmi jsem byl zklamaný. Je to natolik vyhraněně polské, že našinec občas ztrácí souvislosti a nechápe motivace jednotlivých postav. Navíc je to za každou cenu umělecké, až to přestává být film.

plakát

Láska je láska (1998) 

Téma homosexuality už začíná být tak otřepané, že se pomalu filmům z touto tématikou začínám vyhýbat. Toto je však nadprůměrný film těžící zejména z chytrého scénáře a hereckých výkonů dvou mladičkých švédských hereček. Vznikl milý, po všech stránkách vydařený snímek, po kterém je člověku dobře po těle.

plakát

Pravý břeh, levý břeh (1984) 

Příjemný je tu pouze mladý Depardieu. Jako herec. Jako postava advokáta je všechno tragicky špatně. Advokát nemůže takto zradit klienta. Příčí-li se mu. může od něj odstoupit, ale nemůže získávat důkazy proti němu a zostudit ho záměrně v médiích. Ve všech právních systémech by byl nejen pokárán advokátní komorou (jak se zde na okraj zmiňuje), ale zbaven licence a trestně stíhán. Zde se však staví jako vzor mravnosti (že občas zahne své ženě a zanedbává svého syna, tomu, zdá se, nijak nebrání).

plakát

Co jsem komu udělala? (1984) 

Film spíše pro sběratele Almodóvara než pro toho, kdo má rád filmy. Komedie bez vtipu, nápady padají pod stůl, vyznívají spíše až když si o nich člověk dodatečně přemýšlí, ale scénáristovi ani režisérovi se nepodařilo je skutečně zpracovat tak, aby vyzněly, jakés takés poslání na závěr je spíše násilím přitažené, než by vyplývalo z děje. Těžko se mi to dokoukávalo.

plakát

Hra bez lásky (1980) (TV film) 

Výtečný televizní film, který v době svého vzniku řezal do živého. Ale i dnes, kdy už nemusí fungovat jako podobenství k jinému než náboženskému tupému dodržování dogmat, působí velice silně.