Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (4 350)

plakát

Hooligans (2005) 

Díky tomuto filmu jsem líp pochopil. Nejsou to jen vyděděnci z rozvrácených rodin, které žene k agresi frustrace. Jsou mezi nimi i vzdělanci a učitelé. Někdo leze mezi laviny do hor, někdo skáče na gumě z mostu, někdo se chodí rvát na fotbal. Že přitom občas někdo zhebne, je jen dobře - protože je to adrenalin. Film má zejména skvělý závěr, bez něhož by byl nejmíň o jedno patro nižší.

plakát

Nejlepší léta našeho života (1946) 

Americká klasika té doby o známém syndromu navrátilců z války. Podstatně civilnější a také optimističtější než americké filmy z pozdější, zejména poslední doby. Patrně hlavně díky precizní režii vystupují do popředí téměř všechny perfektně zvládnuté herecké role.

plakát

Ďábelské ženy (1955) 

Perfektní, chytré krimi drama. Veliké štěstí, že se to točilo v silných dobách francouzského filmu, takže z toho vyšel solidní psychologický film, který se nezvrtl ani v horor ani v dech beroucí thriller.

plakát

Šlechetné srdce a šlechtické korunky (1949) 

Staré dobré britské drama, většinou více odvyprávěné než zahrané, což věci jenom prospívá, neboť to zcela zapadá do zvoleného žáru. Komedie, jejíž humor nespočívá v situační komice ani v břeskných hláškách, ale v samotné situaci postavené na rozhodnutí stát se z chuďase vévodou cestou vyvražděním všech příbuzných, kteří tomu v rodovém stromu stojí v cestě.

plakát

Tess z rodu D'Urbervillů (2008) (seriál) 

Thomas Hardy se pro svoji rozvláčnost dnes téměř nedá číst. I tato televizní verze někdy až příliš nespěchá. Ale to je tak to jediné, co jí dá vytknout. Jinak je to velice dobře zvládnuté po stránce režijní, kostýmní, herecké i jako drama.

plakát

Kam čert nemůže (1959) 

Jedna z řady výtečných českých komedií postavená na chytrém nápadu a hereckých výkonech herců, kteří se hvězdami měli stát teprve po pár letech.

plakát

Poslední císař (1987) 

Toto je ten vzácný případ, kdy se podaří skloubit dokonalá forma s dokonalým obsahem. Nic na tomto filmu se neponechalo náhodě a všechna filmařská řemesla na něm ukázala, co dokážou. I přes délku se u toho nedá nadechnout.

plakát

Rozbité zrcadlo (1980) 

Agatha Christie je vděčný dodavatel předloh pro filmy, které se vydaří, pokud se nějak mimořádně smolně nepokazí. Rozbité zrcadlo je jedno z těch povedených.

plakát

Četník ze Saint Tropez (1964) 

Jedna z prvních komedií Louise De Funese, která ve své době sklízela úspěch hlavně tím, že jeho filmy a humor nebyly ještě tolik okoukané.