Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (4 351)

plakát

Modré uniformy (1970) 

Děsivé, že se jedná o záznam skutečné události. Člověka po skončení zhltí vlna nenávisti. Každý národ je zřejmě schopný chovat se jako němečtí fašisté. Po filmařské stránce mne docela překvapilo, že i po létech od vzniku film působí docela moderně

plakát

Černá řada (1979) 

Samozřejmě herecký koncert Patricka Dewaere, ale víc mne film už neuchvátil. Má-li být příběh variací Zločinu a trestu, tak do Dostojevského má mnoho mil. Celek a mne působil lehce nevěrohodně, zmateně, místy i nepříjemně.

plakát

Výjimeční (2019) 

Kritický, citlivý, vkusný, nekýčovitý a humorný pohled na veskrze vážné téma péče o mnetálně postižené, kteří jsou přes všechny proklamace pro většinu společnosti včetně státu zejména přítěží.

plakát

Brankář (2018) 

Mimořádně povedený film o válce, poválečném vyrovnávání se s nenávistí, odpuštění a porozumění... A o fotbale.

plakát

Špatné básně (2018) 

Takové československé šedesátky, ovšem z té horší várky.

plakát

Učitel (2016) (seriál) 

Zpočátku mi to přišlo jako banální klišé. Izolovaného malého města se zmocnili bohatí padouši, zkorumpovali policii a ve jménu své hamižnosti terorizují zbytek slušných lidí, přičemž neohoržený amatér nakonec dá všechno určitě do pořádku. V závěru však příběh dostal novou energii a záískal na originalitě, díky čemuž jsem * přidal.

plakát

Karel Kryl 1969: Píseň skončila, žalář je naším domovem (1969) (TV film) 

Karel Kryl byl nepochybně nejlepší český folkař, básník a z nejstatečnějších a nedůslednějších rváčů s totalitou, komunisty a veškerou nesvobodou. Díky těm, kteří tento kratičký klenot vyštrachali.

plakát

Desatero hříchů (2019) (seriál) 

Průměr, prostě průměr. Zajímavá je temná severská atmosféra. Příběh v mnoha variacích je nejednou ohraný. Celé to trošku trpí honbou za příliš mnoha zajíci. Fanatické náboženství, rasismus, homosexualita, špatné rodinné vztahy... A to jsem určitě ještě na něco zapomněl.

plakát

Pohřbený zločin (2008) (seriál) 

Zajímavý film na občas již zpracované téma, že spravedlnost a zákon nemusí být jedno a že někdy přirozený lidský cit pro správné dimenze je přesnější než soudy a justice.