Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (4 349)

plakát

Kolekce (2016) (seriál) 

Tak strašné jak se zde prezentuje, to zase není - viz. IMDb. Možná tam mohlo být víc o umění návrhů a střihů šatů v poválečné Francii, možná mohli být lépe vybráni, anebo lépe vedeni herci, ale přesto je to pěkný seriálek ze zajímavého prostředí a doby, který si udržuje napětí a navíc nezůstává ležet jen na povrchu dialogů a zápletek.

plakát

Rudí prezidenti - Sjednotitel ve strachu - Klement Gottwald (2018) (epizoda) 

Co se dá do 50-ti minut vměstnat, to se sem autorům vměstnat podařilo. Samozřejmě byla spousta zajímavých detailů opomenuta, ovšem na této ploše to nemohlo být jinak. Z celého dokumentu čiší ukázka toho, že politik by nikdy neměl dovolit, aby jeho kroky ovlivňoval strach, který deformuje a posléze nahrazuje jeho vlastní vůli.

plakát

Glory (2016) 

Velmi smutná, byť chvílemi velmi komická komedie o střetu lidské obyčejnosti s mocenskými ambicemi, které člověka zbavují normálnosti.

plakát

Oko vlka (1995) (TV film) 

Příběh je to malinko naivní a násilně konstruovaný, holt není to Jack London, který tenhle žánr opravdu uměl. Nicméně herci i psi a vlci jsou jakž takž a svůj díl ve prospěch celkového vyznění odevzdává kanadská příroda.

plakát

Faust (1989) (TV film) 

Nějak jsem si při tom uvědomil, že Goethe nepsal pro televizi. Jako by se autoři více vůlí než invencí pokoušeli skroutit básnický text, který je ovšem příliš silný a neustále se jejich úporné snaze vysmekal.

plakát

Vzteklina (2018) (seriál) 

Problém tohoto seriálu tkví v tom, že je špatně napsaný. S lepším scénáristickým podkladem by snad všechno ostatní mohlo fungovat. Ale nefunguje.

plakát

Wind River (2017) 

Jednoduchý příběh docela jednoduše vyprávěný, což právě filmu dodává na přirozenosti a přesvědčivosti. Skvěle zobrazená atmosféra tiché, nekonečné, mrazivé a zabíjející zimy. Naprosto dokonalý je Jeremy Renner, díky jemu přidávám i pátou*.

plakát

Pro lásku či pro vlast: Příběh Artura Sandovala (2000) (TV film) 

Především skvělá jazzová muzika. A pak šikovně vyprávěný příběh geniálního muzikanta snažícího se pro uplatnění svého nadání podstoupit rizika a opustit svou socialistickou vlast. Velmi mne to vrátilo zpět do atmosféry komunistické totality, která po létech ve vzpomínkách pomalu vybledá. Ale byla opravdu tak hrozná.

plakát

Dnes před 70 lety (2018) (pořad) 

Zajímavá koláž známých událostí atraktivní zejména provedením. Z rekonstrukce průběhu událostí je zřejmé, že demokracie se nemůže proti zvůli bránit hlasováním a demisemi. Jestliže si nějaká partaj ozbrojí své ilegální hordy jakýchsi milic, nemá smysl protestovat. Je třeba povolat policii, vojsko a zaplnit kriminály.