Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (4 350)

plakát

Lekce v lásce (1954) 

Film dokazující, že Bergman uměl i legrácky, přičemž ani v této poloze nezůstával na povrchu.

plakát

The Doors (1991) 

Film o životě na doraz a ještě mnoho metrů za touto hranicí, kterému pomáhá i autentická muzika a osobitá forma. Mimo jiné však také o zblbnutí ze slávy a o tom, jak snadno se nechá zmanipulovat tupý dav.

plakát

Kdy se máma vrátí? (2015) 

Takový nenápadný, příjemně plynoucí, vytrvalý útok na emoce.

plakát

Walesa: člověk naděje (2013) 

Průměrný, polským nacionalismem načichlý film, který se nemůže rozhodnout, zda chce být dramatem nebo dokumentem.

plakát

E.A. Poe: Podivný experiment (2014) 

Chytře napsaný scénář na motivy Poeovy knihy. Film zachovává její temnou atmosféru klasického díla 19-tého století, se kterou bezchybně ladí herecké výkony zejména Kate Beckinsale a Bena Kingsley. Kdo jsme vlastně blázen, a co je normální? Kdo má právo určovat hranice?

plakát

Hyeny (1992) 

Friedrich Dürrenmatt nezklame, ať ho přesadíte do jakéhokoliv prostředí. Břitká úvaha o vratkosti a prodejnosti spravedlnosti; naprosto originální a současně přísně logická a pravdivá.

plakát

Stanice Komančů (1960) 

Necelé čtyři hvězdičky za přes šedesát let starý western. Klasická schémata daného žánru, příběh až na občasné detaily ničím nepřekvapuje, ale udržuje si své tempo a přiměřenou míru napětí.

plakát

Sheldon a jeho matka paní Levinová (2013) (divadelní záznam) 

Perfektně napsaná konverzační hra velmi dobře zahraná oběma protagonisty. Jednoduchá, vynalézavá režie, která se nesnaží předvádět a plně se poddává rozvernému obsahu.

plakát

Narušení (1999) 

Jeden z nejsilnějších "psychiatrických" filmů, jaký pamatuji. Samozřejmě k výsledku přispívá špičkové obsazení, které však jen korunuje výtečný scénář a skvělou a vědoucí režii.

plakát

Interstellar (2014) 

Řemeslně skvělé, je na tom vidět spousta usilovné práce; místy až moc usilovné. Z mého pohledu tkví však hlavní problém v tom, že obsahově mě tenhle film příliš neoslovuje, což nijak neubírá jeho kvalitám.