Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (256)

plakát

Hlavně nezávazně (2011) 

Natalie, co tě vedlo se upsat k tak zbytečnému a tuctovému filmu? Slabé 2*

plakát

Veronika se rozhodla zemřít (2009) 

"Nejvíc nesnáším ty chodící zombie v metru, které ztratily své sny!" ___ Nenápadný film o dívce, která ztratila iluze a vůli žít. Předávkováním práškami si nenávratně zničí srdce, a tím začíná počítat týdny, které jí zbývají. V té chvíli si uvědomí, co ztrácí, a proto se snaží prožít poslední okamžiky, chce vidět dosud neviděné, prožít dosud neprožité. "I pád na držku je krokem vpřed", u Veroniky impulsem sebrat se ze dna a uchopit svůj život do vlastních rukou. Ač název evokuje depresivní pocity, film samotný je o naději, změně, touze žít. Důležitost vlastního života pochopíme, když ho začínáme ztrácet. Veronika se nakonec rozhodla žít. ___ Může to znít jako kvalitní námět na drama, který může s citlivějšími povahami zamávat. Ovšem, ač citlivě natočeno a s nezanedbatelnou rolí hudby, se jedná o film, který nepřináší nic nového. "Pouze" příjemné pocity z toho, že neortodoxní metody aplikované na psychiatrické klinice, kde se Veronika léčí, změnily život nejedné osobě.

plakát

Attenberg (2010) 

Zajímavý námět: dívka, která poznává okolní svět prostřednictvím fauny. Zajímavé vložky: chůze inspirovaná Pithony. Zajímavé dialogy mezi dcerou a umírajícím otcem. Veskrze zajímavý film. (MFF KV 2011)

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Důstojné, ale ne perfektní zakončení filmové ságy o nejslavnějším bradavickém kouzelníkovi. Tam, kde první část končí, druhá začíná a po celou dobu stopáže divákovi není dán prostor, aby si vydechl. Poslední díl je trikově velkolepý! Ovšem není to bez výhrad. Důležitým momentům není dán dostatek prostoru, především smrti postav, které sehrály v minulých dílech značnou úlohu (Lupin, George). Druhou výtkou je nedostatek emocí, které by se, s ohledem na důležitost souboje Voldemorta a Harryho, měly projevit. V ostatním nezbývá než konstatovat spokojenost. Yates si za poslední filmy o Harrym Potterovi zaslouží uznání. (3D Potterovi nesluší, dabing rovněž)

plakát

Corpo celeste (2011) odpad!

... aneb jak týrat diváka myšlenkově vyprázděným filmem o církvi, který postrádá jakýkoli náboj, cíl a pointu. (MFF KV 2011).

plakát

Ženy SHR (2010) (TV film) odpad!

Největším problémem počinu Ženy SHR je jeho NEOBJEKTIVNOST. Autor skrytě sympatizuje s názorem kastelánky, která zastává názor zachování Horního Jiřetína a tím pádem zastavení těžby hnědého uhlí, aniž by dala odpověď na otázku, jak si představuje dodávky elektrické energie do budoucna. Druhý názor z povahy věci zastává mluvčí dolu, které jsou kladeny náročné, avšak pochopitelné, otázky a která, k její škodě, se s nimi nedokáže rozumně poprat. V důsledku toho sklízí od publika posměch a vypadá jako hloupá figurka. Kastelánka nejprve nostalgicky hovoří o svém dětství, posléze ji autor zcela nesmyslně dává prostor pro přiblížení její zkušenosti s pražským muzikálem. Do toho pěje písně a odpovědi na očekávané otázky se od kastelánky nedočkáme, protože otázky nejsou kladeny. Proto se ptám, jaký je smysl dokumentu, který postrádá objektivnost a je myšlenkově zcela vyhraněn? Chtěl jsem se obohatit o objektivní fakta a údaje, dostal jsem pouze zbytečný, názorově vyhraněný "dokument", který je k tomu vyplněn scénami, které s tématem nemají nic společného. (MFF KV 2011)

plakát

Sucker Punch (2011) 

Vizuálně opulentní zábavě podkopává půdu pod nohama prosťounký scénář a béčkové dialogy. Příběh, odehrávající se v psychiatrické léčebně/bordelu, funguje pouze jako "lepidlo" pro návaznost vizuálně vyšlechtěných, různorodých, bojových scén s draky, vojáky, roboty, skřety a japonskými válečníky. To vše je korunované efektivními zpomalovačkami, které však časem omrzí, a slušným soundtrackem, který je tvořen volnými variacemi písní interpretů jako je Marylin Manson, Queen, The Pixies. Snyder nechává vzpomenout v jednotlivých scénách na Watchmeny (hrob a upadnutý knoflík). Ovšem jako celek působí Sucker Punch jako myšlenkově prázdný film bez náboje, napětí a sympatií k jednotlivým postavám.

plakát

Flight of the Conchords (2007) (seriál) 

Hodnocení po cca 7 dílech. Jak je tu několikrát zmíněno, písničky jsou opravdu skvělé, některé bych se nebál popsat slovem "dokonalé". Zbytek se tváří pouze jako výplň, která je občas nudná. Rozhodně nejde o návykovou záležitost.

plakát

Restart (2005) 

Dvě slova: Prázdná forma! ___ Vizuální stránka je vše, čím se může Restart chlubit. Autor do filmu vložil veškeré vizuální prvky, které mu přišly na mysl. Ovšem, jak říká klasik, méně je někdy více. A v tomto případě to platí doslova. V mnoha momentech jde o rušivé elementy. ___ Scénář je doslova katastrofální. Tak hloupě jednající lidi jsem ještě neviděl (mentální a duševní kapacita minimální, chování jak v rané pubertě). Slabé a nedospělé!

plakát

Misfits: Zmetci (2009) (seriál) 

Absolutně nekorektní a nekonvenční! Velmi zapamatovatelní hrdinové ocitnuvší se na okraji společnosti s nadpřirozenými schopnostmi. Výborné charaktery - především Nathan se svým někdy až "zhovadilým" humorem a nevyzpytatelný, velmi introvertní Simon a ... Naprosto netypické situace a "zbraně" užité proti antihrdinům (Buráky jako prostředek vítězství? Největší wtf seriálová situace roku!) Co na tom, že se v seriálu objeví nelogičnosti, to mě trápí nejméně. Největší chybou je nedostatek dílu, chci více! 4,5*