Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (2 428)

plakát

Dunkerk (2017) 

Velice intenzivní a nepřetržitý zážitek, který dokonale vykresluje atmosféru událostí okolo operace u Dunkerku. Nolan opět dokázal, že v budování atmosféry je prostě dokonalý. Napětí se místy až nedá vydržet. K tomu opět čtvrtý rozměr přidává Hans Zimmer, jehož hudba je prostě nepřekonatelná. Tikající hodiny ukrajují čas zástupům zoufalých vojáků, kteří pod palbou a za nepřetržitých náletů očekávají tu "svoji" loď, která je odveze domů. Herci jako vždy perfektní. Trochu jsem se bál toho, že když Nolan nebude mít na konci filmu nějaký ten mindfuck, nebude vědět, jak skončit. Konec je ale přiměřený, bez zbytečného patosu a přehnaného happyendu.Prostě Nolan opět natočil perfektní film.

plakát

Žraločí tornádo 4 (2016) (TV film) 

I přes svou nesmírnou debilitu opět k popukání. Nejvíc potěší pochopitelně camea a role bývalých hvězd a narážky na jejich filmy (Hasselhoff "Nemáme tady žádného plavčíka!"). Jinak je všechno ve stejných kolejích a závěr je už opravdu naprosto mimo jakékoliv kategorie. I tak mě to ale bavilo.

plakát

Nicota (2016) 

Pinhead bez hřebíků, Vetřelci bez Ripleyové, Věc bez sněhu a ledu. Všechno a mnohem víc můžete potkat v jedné nemocnici, kde se kromě těchto mazlíků sejde partička nesourodých ubožáků, kteří prožijí krušné chvíle. Dýchne na vás atmosféra osmdesátek i se všemi nechutnostmi a atmosférou, které k tomu pochopitelně patří. Pokud máte tento typ horůrků rádi, budete se skvěle bavit. Pokud máte rádi moderní duchařinky, CGI nebo ječící teenagery, chapadla pryč.

plakát

Život (2017) 

Klasický námět, ovšem tentokrát vyždímaný na maximum. Kelvin je stoprocentní hajzlík, navíc brutálně vyčůraný a odolný, že toho má posádka na orbitu brzo plný skafandry. Herecky perfektní, minimalistická hudba a konec, který mě fakt potěšil. Parádní kousek!

plakát

Tajemství jejich očí (2015) 

Neuvěřitelně nudně natočený film, který celou dobu čeká, aby nám předvedl šokující pointu. Ta je sice fakt dobrá, ale celý děj před tím probíhá způsobem "už ho skoro máme - zase nám utekl". Ejiofor hraje dobře, Nicol je půvabná, Julia strhaná a všichni se snaží. Ale režiséra si mohli všichni vybrat podstatně lépe.

plakát

Nouzový let (2016) 

Rusáci nepřekvapili a po výborném Metru natočili další velice zdařilý katastrofák. Původní Posádku v ohrožení si pamatuju s dětských let jako drsnou podívanou s kupou omrzlin a solidní atmosférou. Ekipaž je natočena v podobném duchu. Co přibylo, je výborné prokreslení hlavních charakterů a jejich motivace i milostné a rodinné linky, které tentokrát nijak nevadí. Efekty jsou perfektní a celý film je natočený velice zručně. To, že je natočený na "ruský způsob" je pochopitelné a je zajímavé sledovat rozdíly mezi takovým San Andreas a Ekipaž. Prostě Amíci točí nějak a Rusáci zas jinak. Všude je ale kupa hrdinských činů a obětování se. Stopáž mohla být o chlup kratší, ale i tak film jednoznačně doporučuju. Už kvůli perfektnímu napětí, které mi v amerických filmech trochu schází.

plakát

Místo u moře (2016) 

Místo u moře je až neholywodský film, který se opírá hlavně o dokonalé prokreslení postav, depresivní náladu a uvěřitelnost všeho, co se na plátně děje. Konec mě potěšil také, protože tak to prostě v životě chodí. Bavilo mě to.

plakát

Lék na život (2016) 

Verbinski boduje! Ale jak píší v podstatě všichni, chtěl asi film tak vypiplat, že přestřelil délku a některé záběry a dějové kličky jsou snad jen pro jeho vlastní potěšení. Jinak atmosféra perfektní, herci se taky snaží a zápletka povedená. Nevím, za jak dlouho budu mít chuť se na film podívat znovu, ale věřím, že to přijde. Málokdy se podaří vykouzlit takovou atmosféru, navíc v perfektních kulisách.

plakát

Tajemství smrti slečny Neznámé (2016) 

Prostředí a atmosféra perfektní, herecké duo taky. Sledovat to v noci při ztlumeném světle, tak je to fakt o strach. Povedený kousek, který by neměl uniknout žádnému hororovému fanouškovi. Akorát s koncem a celým vysvětlením si mohli tvůrci více vyhrát. Jinak ale velká spokojenost.

plakát

Co dokáže lež (2016) (TV film) odpad!

Na objednávku všech bolševiků, socanů, kolektivistů a etatistů, posluhovačů EU a ostatních šmejdů, pro který je vzdělání, vlastní názor a fungující mozek umístěný v hlavě tou největší hrozbou.