Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (2 428)

plakát

Creed II (2018) 

Vzpomněl jsem si na Připoutejte se, prosím! a plakát na Rocky XXXVIII. Je to tak. Jako by to byl další díl o filosofujícím boxerovi v důchodku, který má zase nějakého toho problematického a minulostí zatíženého svěřence. Natočené je to pěkně, Lundgren je jakýsi ošumtělý a ani v jednom momentu film nepřekvapí. Trochu zklamání.

plakát

No Escape Room (2018) (TV film) 

Tento žánr se mi obzlášť líbí, už jenom z důvodu hraní Escape The Room Games na mém PC. Začátek filmu je vynikající a nástup do strašidelňáckýho domu působivý. Pak, a to bohužel většinu stopáže, sledujeme celkem zmatenou hru, která zavání něčím hodně divným. To se potvrdí koncem, který je buď geniální, nebo ukázka zoufalství tvůrců, jak to celé zakončit. Mně nevadil. Celkem jsem si tuhle "eskejpovku" užil a doporučuju ji každému, kdo chce hledat únik z pekelně strašidelnýho baráku a ještě zapeklitějšího filmu.

plakát

Složka 64 (2018) 

Adler-Olsen a jeho osvědčená dvojka jsou zpět! Tentokrát našim multikulturním detektivům zamotá hlavu pár ukrytých mrtvol. Dopadlo to, řekněme, podle očekávání. Pro mě to není tak napínavé a promakané jako třeba seriálový Most (bez vykřičníku), ale pochopitelně seveřani se nezapřou. Pořád je tam ta stísněná atmosféra, nehostinné ulice, šero a tajemno. Adler-Olsen k tomu správně pochopil, že přimíchat do základu trochu té současné, moderní politiky na objednávku neuškodí a bude to v "odborných" kruzích ceněno více... Navíc ústřední dvojka je zvolená fakt parádně. Doporučuju všem milovníkům severských i jiných kriminálek.

plakát

Než jsem tě poznala (2016) 

Nádherný film, který jsem si musel vychutnat dvakrát v jednom týdnu. Herci jsou vybraní naprosto dokonale, samý sympaťák, ani jedna záporná postava. Byl jsem dojatý, ale usmíval jsem se, protože z filmu čiší takový příjemný pocit, kdy se vám bude chtít jenom tak žít, a to prostě stačí.

plakát

Na konci tunelu (2016) 

Pěkně promyšlená taškařice! Ze začátku je vám jako vždy vše jasné a myslíte si, že víte, jak to dopadne. Ale ouha. Postupem času zjišťujete, že to až tak jednoduché nebude a konec je pak jeden velký veletoč, kde jsem se i chvílemi smál, jak je to už strašně překombinované a nereálné. Nicméně jsem se ukrutně bavil, role jsou obsazeny perfektně a atmosféra je dokonalá. V některých momentech dokonce dosta mrazí (mikrofon ve psím obojku). Doporučuju všem, co rádi napětí a nekoukají na nějaké ty logické kiksy.

plakát

Bajo la Rosa (2017) 

Extrémně nechutný, bezútěšný, depresivní a zlý film. Za pozornost ale určitě stojí hlavně díky nápadu, preciznímu zpracování, hereckým výkonům. Přiznám se, že mě pointa napadla už v první polovině filmu, ale její zpracování je nekompromisní. Doporučuju silnějším povahám, milovníkům španělských thrillerů s překvapivými pointami a lidem, kteří si myslí, že mají čisté svědomí.

plakát

Marrowbone (2017) 

Pomalé rodinné drama říznuté hororem, temným rodinným tajemstvím a skvělou atmosférou Ameriky poloviny minulého století. Herecké výkony jsou dobré, dokonce některé známé tváře. Mně se velice líbilo, že si film na nic nehraje, nedělá zbytečné bububu tam, kde to není potřeba, nehraje zbytečně na efekt. Jen pomalu plyne spolu s houstnoucí atmosférou směrem k finále, kde dojde ke konečnému rodinnému zúčtování a srovnání se s minulostí. S klidem doporučuju komukoliv.

plakát

Bába z ledu (2017) 

První Sláma, který mě bavil. Civilní a dokonce uvěřitelný příběh, podpořený výbornými hereckými výkony. Ke konci sice už těch vztahových veletočů bylo trochu příliš, ale i tak za mě dobrý.

plakát

Circle (2015) 

Zajímavá spíše psychologická hříčka o tom, jaký jsou lidi svině a co dělají, když jim jde o kejhák. V prostřední části Circle ztrácí dech hlavně díky opakujícím se událostem a konec je takový nemastný neslaný, ale i tak stojí za vidění.