Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (2 428)

plakát

Třída smrti (2013) (studentský film) 

Nádherná česká jednohubka! Krásně nakreslená, pasující hudba Daniela Patrase, výborný hlas, příběh a prostě všechno. Kéž by takových počinů bylo víc! Přeju hodně elánu do příští práce.

plakát

Věříme v Boha (2000) 

Po zhlédnutí tohoto filmečku si každý vytáhne kalkulačku a začne se potit. :-)

plakát

Svolení (2004) 

Chci vědět, co je odstavec 20!

plakát

Aku no kjóten (2012) 

Velice podivná řezničina z Japonska. Ze začátku se to jeví jako drama s přídavkem tajemna, které se ale po hodince zvrhne v naprostý masakr, kde není úniku a kde brokovnice vždy najde nekompromisně svůj cíl. Pan učitel je hajzl k pohledání, studentíci přiměřeně hysteričtí a Meckie Messer k tomu. No to je opravdu lahůdka. Ke všem kladům, včetně zakončení mám ale jednu výtku. Celkově film vyznívá nějak do ztracena bez toho pocitu "teď jsem viděl fakt nezapomenutelný film". Zbyde jenom poctivý slasher, který si ale podruhé nepustím.

plakát

Smrtící parazit (2009) 

No to byl absolutní humus. Nemám rád, když po mně lezou nějací hmyzáci a z tohoto bych se okamžitě zbláznil. Bylo mi zle, jenom když jsem to viděl. Chvílema jsem musel poodejít od obrazovky, aby to na mě nenaskákalo. Fuj.

plakát

Tísňová linka (2013) 

Reklama na 112 v ohrožení života. Solidní tempo a čistá žánrovka. Ale tak debilní chování ústředních postav se vidí málokdy. Berryovce to sekne a chvílema jsem jí fakt držel palce. Celkově rozhodně spokojenost.

plakát

Elysium (2013) 

Dost solidní mix kupy lepších i horších snímků. Prostředí na matičce Zemi je k nerozeznání od Distriktu, Jodie po dlouhé době potěšila a Damon nezklame snad nikdy. Vizuál je perfektní, hudba pasující. Celkem svižně to odsýpá a chvílemi to je fakt napínavé. Co mě ale nasralo nejvíc je konec, který snad vymyslel velký Al Gore kombinovaný s Obamou, nebo nějakej podobnej zelenej socialistickej magor. No, co už. Tak to v Américe chodí. V JAR ti to ale, Neille, sedlo víc.

plakát

České století (2013) (seriál) 

Výborný Trojan, dobře zahraný Beneš i Masaryk. Zdá se mi, že úroveň se zvedá. Zvláště povedený je díl Zabíjení soudruha, který si zatím jako jediný budu asi dlouho pamatovat. Škoda přílišného zjednodušení, zbytečné "moderní" mluvy a karikaturně typově obsazených postav (Holub, Budař...). Celé je to ale hlavně na velkou pochvalu za odvahu a nepochybně obrovsky náročnou přípravu, která se vedle nové Sanitky jeví jako diplomová práce vedle diktátu z první obecné.

plakát

Český slavík Mattoni 2013 (2013) (pořad) 

Hvězdičku za Krause a druhou za Čtvrtníčka a zvukaře. Jinak čistá nuda (nula).

plakát

Bereavement (2010) 

Ze začátku jsem myslel, že se budu ale brutálně nudit a že budu jenom civět na kozy hlavní hrdinky. To jsem sice dělal, ale nějak za půlkou se film rozjel do perfektních otáček, nemilosrdného vraždění všech sympatických i nesympatických postav a hlavně celkem šokujícího závěru, který by některé slabší povahy nemusely vydýchat. Nakonec spokojenost.