Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (329)

plakát

Děs po setmění (2014) 

Výborný slasher, který znovu dává v paměť, jak město Texarkana utrpělo jizvu na jméně, když tu začal řádit brutální vrah. Zatímco původní film je spíše průměrný, tak jeho sequel The Town That Dreaded Sundown je o poznání lepší. Což mě mile překvapilo, většinou je to opačně. Z nikdy dopadeného vraha se za ty roky stala atrakce, a tak není divu, že se někdo rozhodl znovuoživit hrůzné události. Ve výsledku to znamená, že se dočkáme slušného přísunu vražd, které jsou ke všemu velmi kvalitně zpracované. Líbil se mi i retro vizuál a precizní kamera. Rovněž atmosféra je tu vážně cítit a herci hrají slušně. Jedinou výtku mám k závěru, s tím se mohli tvůrci vypořádat lépe, ale i přesto jde o jeden z nejlepších slasherů za poslední dobu!

plakát

Home Sweet Home (1981) 

Je tak nějak tradicí, že každý speciální den nebo svátek má i svůj slasher. No a tentokrát se dostalo i na Den díkuvzdání. Jen bych si přál, aby byl použit v mnohem lepším filmu ... U vyvražďovaček jsem k neoriginální zápletce nebo špatným hereckým výkonům tolerantní, ale s lacině provedenými vraždami a špatně nasnímanými scénami, kde pořádně není nic vidět, začínám ztrácet trpělivost. Až moc se tu podepsal nedostatek peněz. Raději šáhněte po 'BLOOD RAGE', díkuvzdání tam máte taky a zpracování je po všech stránkách lepší.

plakát

Hra na vřískanou (1988) 

Lehce podprůměrný obchoďákový slasher se skupinkou nadržených teenagerů, kteří se rozhodnou zůstat přes noc v jedné z prodejen nábytku. Vraždy jsou spíše krotší, ale minimálně výtahová scéna je perfektní. Atmosféra je ucházející a překvapí i poměrně častá nahota. Avšak víc toho tahle hra na schovávanou nenabídne. Vrah je divnej a jeho jednání ještě podivnější. 2/5

plakát

Nevěsta Re-Animatora (1990) 

Vědecký pokrok s sebou nese určitá rizika, přesto nám sérum Herberta Westa znovu zaručí parádní (ne)mrtvolnou zábavu! A to už stojí za ten risk. Znovu se tak můžeme těšit na stříkající krev, jadrné hlášky a bizarní experimenty v černohumorném balení. Dvojka je bezesporu plnohodnotným pokračováním, třebaže mám o něco radši jedničku.

plakát

Zvrácená sestrička (2013) 

Tahle sestřička má sklony k poněkud netradičním lékařským praktikám, z nichž je cítit chtěně přestřelené násilí a nahota. To jsou jasné předpoklady pro solidní béčkový kousek, který navíc dobře uplatňuje svůj dráždivě voyeristický vizuál a sem tam se nebojí ukázat ani pěkně vypadající vraždící momenty. Nurse 3D ve výsledku působí svěže a i přes chatrnou zápletku zvládá bez problému udržet pozornost. Jasně, po dějové stránce nic extra a nelogičností je taky na tucet, ale jako žánrová jednohubka, proč ne.

plakát

Zběsilý vztek (1987) 

Standardní osmdesátkový slasher, který své nedostatky zdatně retušuje v prolité krvi. Vraždy sice nejsou technicky prvotřídní, ale na nízkonákladový snímek nic, co by urazilo. Zabiják k usmrcení svých obětí nejčastěji šáhne po mačetě a tím, že ji nenechává dlouho suchou, není moc prostoru k nudě. Je sice škoda, že jeho identita je známa hned od začátku a nedočkáme se ani žádné masky, ale pro tu samoúčelnou krvavost se to vyplatí vidět.

plakát

The Unseen (1980) 

Tohle je radost ze staré kvality. The Unseen je kříženec creepy-slasher stylu, který obsahuje hutnou atmosféru, pěkné hrdinky a perfektní hudbu. Rozjezd je sice na můj vkus pomalejší a vražd je taky pomálu, ale je to tak hezky natočené, že přes všechno napětí jsem to nijak zásadně nepocítil. To nejlepší však čeká v závěru, kdy o svůj život bojuje jedna z hrdinek a navíc se dozvíme co se ukrývá ve sklepě. Silnější tři hvězdy.

plakát

Nabídky (1989) 

Do očí bijící podobnost s 'HALLOWEENEM' zamrzí, ale jen kvůli tomu bych tento slasher ještě nezatracoval. Ostatně originalita je něco, co nelze v tomto subžánru moc očekávat. Offerings má do jisté míry slušnou chmurnou atmosféru i sympatické herečky, ale jakmile dojde na mordy, tak většina buď není vidět nebo se odehrávají za tmy. Pravděpodobně nebyly peníze. Ovšem kdo si tolik nepotrpí na gore a dává přednost atmosféře a dění okolo, tak ho to může i zabavit, pro mě nuda.

plakát

Curtains (1983) 

Vyvražďovačka se zajímavým námětem a maskovaným vrahem povětšinou bývá vodítkem k dobré zábavě. V případě Curtains tomu tak není. Děj se zbytečně táhne a vraždy jsou amatéřina bez krve. Krom celkem dobře vymyšleného motivu panenky a ucházející masky je to velká nuda. Za slabé dvě.

plakát

You're Next (2011) 

Úderný krvavý masakr, který proťatými hrdly zasviní doslova celý barák. You're Next vykresluje hysterii a úzkost v té nejryzejší podobě, navíc je zařezána stejně hluboko, jako ostří v těle hlavních aktérů. Pocítíte to takřka od prvních minut, třebaže nutná seznamovačka nechybí. Nicméně situace se vyostřuje opravdu rychle a je radost sledovat masakrální kousky a lehký načernalý humor v pozadí. Potěší i logické chování postav a zejména hlavní hrdinka je výbornou protiváhou pro maskované zabijáky. Rozhodně se jedná o našlapanou "Home Invasion", která nepoleví od začátku do konce.