Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Recenze (65)

plakát

Doktorka podsvětí (2012) (seriál) 

Na seriál Mob doctor jsem se těšila. Očekávala jsem od něj, že bude něco víc, než jen seriál z lékařského prostředí. Tím sice je, ale ani jedna dějová linie nefunguje. Lékařské prostředí je velmi odfláklé a prostředí mafiánské je neuvěřitelné. Například postava Morettiho je naprostý fail. Představiteli této postavy to prostě nesežerete. A hlavní postava doktorky Grace je silně nepříjemná a těžko se s ní ztotožníte. Po pár dílech si nakonec uvědomíte, že je vám naprosto ukradené, jak dopadnou osudy jednotlivých postav. Potenciál měl seriál obrovský, ale již díky sledovanosti je jasné, že se dalšího pokračování nedočkáme. A v tomto případě si to seriál jednoznačně zaslouží.

plakát

Jak prosté (2012) (seriál) 

Z počátku jsem o americké verzi novodobého Sherlocka nechtěla ani slyšet. Nakonec jsem pilotu dala šanci. Ano, není to taková kvalita jako je britský Sherlock, ale seriál má své světlé chvilky. Pokud na postavu Sherlocka přestanete hledět, jako na TOHO Sherlocka, vyjde vám z toho celkem příjemné detektivní drama, které má svůj důvtip a dobře zahrané postavy. Jonny Lee Miller i zde dokazuje, že je dobrým hercem a postupem času si jeho Sherlocka oblíbíte. Dobrým krokem se ukazuje i to, že se z postavy Watsona stala žena. Mezi ní a Sherlockem je to správné napětí, které dodává seriálu na atraktivnosti. Jen doufám, že je nebudou chtít dát dohromady, protože by to seriálu ve finále pořádně ublížilo. Určitě stojí za to dát této verzi šanci. Je naprosto jiná než její britský bratříček a v tom je to kouzlo Elementary. Edit: Musím konstatovat, že se z Elementary vyklubala jedna z nejlepších novinek. Snad dva díly pro mě byly malinko slabší, ale Elementary si nejenom drží svoji kvalitu dílů, dokonce se u něj zvyšuje. Musím ale říct, že jsem se docela nasmála u dílu, kde se několikrát zopakovalo I believe in Sherlock Holmes.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Když si vzpomenu, jaké obavy ve mě způsobovaly zvěsti o tom, že se má točit moderní zpracování Sherlocka Holmese, musím se smát. Protože z tohohle seriálu se stala moje srdcovka. I přes příznivé ohlasy jsem Sherlocka stále odkládala,až do té doby, kdy jsem náhodou na youtubu shlédla jedno fan video ke třetímu dílu druhé řadu. Přestože jsem si tím vyspoilerovala značné množství, vůbec mi to nevadilo. Protože ta minuta a půl mě přesvědčila o tom, že jsem si delší dobu nechávala unikat tak skvělý seriál, který má výborný děj, dobře napsané dialogy a hlavně brilatní obsazení. Benedict Cumberbatch (dlouho jsem neuměla vyslovovat jeho jméno, natož jak se píše :D)vás přesvědčí hned jeho první scénou. On je opravdu Sherlock. Úplně vás pohltí a během dílu jsem se několikrát přistihla, jak mu žeru každé jeho slovo. Martin Freeman pro mě nebyl žádným překvapením, protože patří mezi mé oblíbence. U jeho postavy jsem ráda, že tvůrci udělali Johna Watsona pořádnou postavou a ne nějakou karikaturou, jako jsme toho byli svědky v jiných adaptacích. Skvěle se se svým hereckým kolegou doplňují. Sherlocka doporučuji. Je to jeden z nejkvalitnějších seriálů, které se vysílají a má hlavu a patu. Už aby byla třetí řada.

plakát

Ripper Street (2012) (seriál) 

BBC mi naservírovala přesně to, co jsem od nich chtěla. Je sice předčasné dělat závěry teprve po prvním vysílaném díle, ale dá se říct, že byl více než vydařený. Ripper street má zajímavý děj (Jack Rozparovač nikdy neomrzí, ikdyž to není jen o něm. Doufám, že se ale na scéně brzy objeví, může z něj být další zajímavá linie), herecké obsazení je též vydařené, nejvíce zde září Matthew MacFadyen, ale ani ostatní za ním nezůstávají pozadu. Ústřední trio se skvěle doplňuje a dominuje celému seriálu. Dalším plusem je hudba, která se velmi vydařila a zajímavě je uděláno úvodní intro. Suma sumárum Ripper street stojí za shlédnutí.

plakát

Řím (2005) (seriál) 

Už je to několik let, co měl Řím premiéru, ale já jsem se k němu dostala teprve nedávno. HBO opět dokázalo, že umí točit historické seriály. Řím je kvalitní nejen po dějové stránce, ale také po té vizuální. Perfektní výprava a kostýmy. Skvěle vykreslená doba, ten, kdo se o tu dobu nezajímá, si velmi dobře dokáže představit, jak to tehdy v Římě chodilo. Konečně jsme se dočkali něčeho jiného, než stokrát ohraných příběhů okolo Ceasara. Ačkoli se seriál snaží vykreslit důležité události, hlavní pozornost na sebe strhávají legionáři Titus Pullo a Lucius Vorenus, jejichž osobní příběhy a strasti jsou na seriálu tím nejlepším. Mimoto Řím exceluje výborným hereckým obsazením a představitel Marka Antonia si svojí roli přímo užívá. Jsem zvědavá na Jamese Purefoye v The Following. Seriál není jenom pro milovníky historie. Každý si zde něco najde. Doporučuji, i přesto, že druhá série byla o trošku slabší než ta první.

plakát

Deception (2013) (seriál) 

Pilotní díl byl velice slabý, děj nedokázal udržet divákovu pozornost na delší dobu, dost hluchých míst, herecké obsazení taky za moc nestojí. Největší problém mám s Joannou. Tu drsnou policistku s citlivou stránkou jí prostě nežerete. V nějaké jiné roli by se její představitelce možná dařilo, ale tahle role pro ní není. Ale není to jen její vina. Za většinu z toho může scénář, který nemá, co nabídnout. Velmi ploše napsané postavy, které nemáte šanci si oblíbit. Dám tomu ještě pár dílu, jestli náhodou nedojde k nějakému zázračnému zlepšení, ale moc tomu nevěřím. Pokud jste se k Deception ještě nedostali, tak to ani nedělejte. Existuje mnoho lepších průměrných seriálů na vyplnění volného času.

plakát

Stoupenci zla (2013) (seriál) 

Jeden z nejočekávanějších seriálů této sezóny splnil veškerá má očekávání. Bála jsem se, že se z toho nakonec vyklube obrovské zklamání, ale naštěstí se stal opak. Jeden z mála pilotních dílů, na které jsem s odstupem pár hodin podívala znovu. Není to jen pouhý kriminální seriál. Jsme svědky chytře napsaného díla. Tvůrci nás dokázali během pilotu šokovat, znechutit, potěšit i překvapit. Největším plusem je ústřední duo. Kevin Bacon i James Purefoy zde dokazují, že jsou opravdu skvělými herci. Žádná z postav není pouhým klaďasem nebo záporákem a já se těším na další díly, ve kterých budeme mít možnost více nakouknout pod pokličku a užít si pořádné hry na kočku a na myš.

plakát

The Carrie Diaries (2013) (seriál) 

Carrie Diaries rozhodně nepatří k seriálům, které budou získávat různá ocenění, ale není na tom nic špatného. Vyklubalo se z toho prozatím takové příjemné guilty pleasure. Kupodivu po dobu celého pilotu vše fungalo, jak mělo. Seriál je zaměřen na mladé publikum a myslím, že zde si svou cílovou skupinu najde. O osudu seriálu rozhodnou další epizody, ale pokud se budou kvalitou držet pilotu, tak bude mít šanci na prodloužení. Obsazení seriálu se celkem vydařilo, až na pár výjimek. Hlavní je, že obsazení představitelky Carrie se vydařil, protože na ní stojí celý seriál. THe Carrie Diaries nepatří k seriálům, které budete hltat díl od dílu, ale na vyplnění volného času a na odpočinek od všech dramat a seriálů se složitou zápletkou je Carrie Diaries ten pravý.

plakát

New Yorku, miluji Tě! (2008) 

Paříž byla mnohem lepší, New York má taky své kouzlo, ale Paříž měla lepší příběhy a bylo tam hodně nadprůměrných a málo slabších, kdežto New York to má takové vyrovnané:jednou lepší příběh podruhé slabší..Taky by mohli přijít Praho, miluji Tě!

plakát

Twilight sága: Nový měsíc (2009) 

Tak nevím, co jsi mám o tomhle filmu myslet. Jednoznačně jednička byla lepší. Jsem zklamaná, čekala jsem mnohem víc, už tím že knížka New moon se mi líbila víc než jednička, ale nehodnotíme tu knihy. Každou půl hodinu se mé hodnocení měnilo. V jednu chvíli jsem si říkala, ok docela to jde, pak jsem si zase říkala, ježíš dám asi odpad..Je to hodně rozporuplné..S kámoškou jsme se i docela nasmály..No napadlo by někoho z vás dát spocený špinavý tričko na krvácející ráno..Mě teda ne..Chvílema mi to přišlo jak nějaká parodie..Kdyby to tak bylo myšleno tak ok, ale tohle parodie být neměla.Původně jsem myslela že ani tenhle film nebudu hodnotit, no nakonec jsem tak udělala..Stmívání jsem dala 3 hvězdičky a New moon jsem dala 2, i když bych to hodnotila na takových 1,5..Zastávala jsem se toho, že Twilight sága není emo, ale potomhle dílu mám pocit, že to docela Emo je..Místama jsem si myslela že snad koukám na nějaký porno..Proč museli být furt vysvlečený..Musím říct, že Jacob se dal snést lépe než v jedničce..shodil háro, který bylo otřesný, neukazoval tak často zuby, ale stejnak mě moje bolí, jen když si na ně vzpomenu..no a proboha co to ten robert má s bradavkama?Vedle mě seděly dva skalní fanoušci Twilight a docela jsem se divila, že i ony dvě uznaly, že to je spíš nějaká komedie spíš parodie a bylo vidět že jsou nespokojený. 2 dávám kvůli tomu, že i když to nebyl žádnej zázrak, tak jsem se docela pobavila a některý scény byly koukatelný a bavily mě.Doufám, že v příštím díle využijou Victorii pořádně a vlci nebudou furt vslečený..Jo a když už jsme u těch vlků.Proboha co měl znamenat ten černej vypelychanej vlk?Tlamu měl jak prase, to už ty ostatní byli oproti tomuhle dokonalý..