Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (50)

plakát

Cobra Kai (2018) (seriál) 

Na seriály se prakticky nedívám, upřednostňuji filmy. Za poslední roky jsem z nových počinů viděl de facto pouze animovaný Rick a Morty (je, je to super a hezky nekorektní) a animovaný Egzorcysta (nářez!) a Černobyl (což byla vlastně minisérie). V posledních měsících jsem se rozhodl, že napravím určité resty z dětství a mrknu znovu na sérii Karate Kid. Pamatoval jsem si určité fragmenty, ale chtěl jsem nasát znova tu neopakovatelnou atmosféru 80. let 20. století. Bavil jsem se, ale podívat se na Cobra Kai, to jsem dosti váhal. Nakonec jsem neodolal a pustil si první díl.....pak hned druhý.....a třetí.....atd. Nevím, jestli je to tím, jak jsem nedávno shlédl celu trilogii + odbočku s Hilary Swank, ale naprosto mě to dostalo. Zase jsem se cítil jako malý kluk v 90. letech, kdy v televizi/na VHS běžel poprvé Karate Kid. Asi to víc ocení starší 35+, než dnešní mládež, ale děkuji tvůrcům, že do toho šli a že jim bylo umožněno natočit i něco pro nostalgiky.

plakát

Stůj při mně (1986) 

Konečně jsem ten film viděl a moc se mi libil.

plakát

Mortal Kombat (2021) 

Nechápu, jak někdo může srovnávat film z roku 1995 s tímto a adorovat verzi od P.S.Andersona. Tohle je klasický fan servis, který ocení hlavně fanoušci. Je třeba se trochu orientovat (určité změny v kánonu - např. ztráta rukou u Jaxe - nepovažuji za problém). Počin z roku 1995 je sračka (ale ne tak velká jako Annihilation), letošní MK je parádní oddychovka s velmi dobrými, ale bohužel ne luxusními souboji. Doufám, že natočí pokračování a odvážou se víc. Vůbec bych se nebál jít do větší brutality ve stylu The Raid. To by MK sedělo jako prdel na hrnec. PS: Po některé komentátory, Mortal Kombat už dávno není jen o turnaji, kde si dávají lidé po tlamě.

plakát

Rammstein: Paris (2016) (koncert) 

Určitě skvělý koncert, kterému bych za normálních okolností dal 5*. Nicméně, prosím, utraťte někdo už konečně toho švédského neumětela. Děkuji.

plakát

Čtyřlístek ve službách krále (2013) 

Dávám hvězdičku jen kvůli tomu, že jde o Čtyřlístek. Dvě naprosto iritující věci, které mi otrávily celý film, jsou: zoomování/přibližování kamery ve skoro každém záběru a samoúčelný product placement, kdy postavičky dělají určité činnosti jen proto, aby se na kameru ukázal propagovaný produkt. Příběh je na Čtyřlístek ucházející, některý vtípek pobaví i dospělého, ale ta animace je strašně odfláknutá. Promarněná příležitost, neboť ze Čtyřlístku se dalo vyždímat mnohem, mnohem více.

plakát

Noe (2014) 

Takový hezký starozákonní apokryf :-)

plakát

Nymfomanka, část I. (2013) 

Povedený snímek, zajímavé téma, někdy vtipný, někdy vážný, ale obsahuje několik chybek. Například část s paní H. je hloupá a nelogická, protože se vše časově nedalo stihnout :-)

plakát

Nymfomanka, část II. (2013) 

Méně povedenější, než první díl. Váhal jsem mezi třemi a dvěma hvězdičkami, nakonec s ohledem na téma a odvahu natočit něco trochu nekonformního dávám tři hvězdičky. Bohužel, děj od scény s hořícím autem jakoby nekorespondoval s předchozím vyzněním snímku a byl na něj uměle naroubovaný. Závěr je zcela nelogický a nesmyslný.