Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (402)

plakát

Rammstein in Amerika (2015) (koncert) 

Pominu komentář k (zcela očekávaně) úžasné show v Madison Squere Garden během tour k poslední (zcela očekávaně) úžasné desce Liebe ist fur alle da, a napíšu pár slov k dokumentu, který komplet Live in Amerika obsahuje - Dvouhodinový dokument pojatý jako mapování stratiplné cesty Rammstein při dobývání amerického hudebního trhu, od neslevných začátků po finální satisfakci v podobně přeplněného (a do dvaceti minut vyprodaného) vystoupení Madison Square Garden. Bylo pro mne neuvěřitelné sledovat, kterak kapela, jež byla na konci devadesátých let tahouny velkých evropských festivalů, musela při vstupu na (severo)americkou půdu začít naprosto od nuly v zaplivaných klubech pro třicet lidí. Čeho si na tomto dokumentu cením nejvíce, je zachycení toho, jak šest kluků z východního Německa zažívá šok z kultury Spojených států, které ani zdaleka nejsou tou „zemí svobody“, za kterou se vydávají, naopak, „ačkoliv se USA ve světě prezentují jako liberální země, jsou ve skutečnosti neuvěřitelně konzervativní“ a to Rammstein - velice kontroverzní kapela z východního Německa - poznala na vlastní kůži… Výborný dokument o hudební skupině, které se podařilo to, co žádné jiné evropské v rodném jazyce zpívající kapele. Dobyla Ameriku.

plakát

Zpátky do školy (2009) (seriál) 

Gejzír ztřešťených nápadů, originality a inteligentního - dosti nekorektního a leckdy absurdního – (meta)humoru, vyžívající se v záplavě popkulturních narážek a parodií. Seznamte se s Greendale, nejhorší komunitní školou všech dob s anusem coby školním logem. A seznamte se s její studijní (anti)skupinou – sedmi zcela rozdílnými lidmi (ne)dobrovolně sdílejícími jeden magický stůl. Pro mne osobně je Community srdeční záležitostí a naprostým zjevem na současném seriálovém poli. Geniální po všech stránkách. První série – 90 %: Trošku hůře se do seriálu dostává, ale nenechte se odradit několika prvními epizodami v nichž se studijní skupina teprve utváří a chemie mezi jejími členy ještě plně nefunguje. Až později se to rozjede na plné obrátky. Druhá série – 95 %: Community v nejlepší formě mimojiné díky Piercovi v roli čistokrevného záporáka. Třetí série – 90 %: Co/jestli je něco ubráno na humoru, je dohnáno na originalitě. Čtvrtá série – 60 %: Absence autora předchozích sérií Dana Harmona je velmi citelně znát. Až na dvě slušné epizody (Němci II a zpívánky) to je bída. Pátá série – 75 %: Dan Harmon je zpět a zlepšení je znatelné, ale už to prostě není ono – výborné momenty střídají průměrné a hodnocení rozhodně nepřidala absence dvou (zábavných) členů studijní skupiny Troye a Pierce.

plakát

Metalocalypse: The Doomstar Requiem - A Klok Opera (2013) (TV film) 

Toki je pryč, unesen pekelným Magnusem a Maskovaným metalovým řezníkem :). Deathklok je nucen projít Hlubinami lidství a čelit svým největším strachům, aby svého bratra, ehm, tedy kapelníka, získali zpět. Epický příběh o přátelství s typickým metalocalyptickým humorem a opravdu úžasnými songy. METALOVÁ opera.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Kurvy, chlast, chlebíčky a vrhání trpaslíků na cíl. Kus mé duše touží být v kůži Wolfieho a uspokojit každičkou tělesnou potřebu kdykoliv, kdekoliv, jakkoliv. Na druhou stranu, Wolfie je (byl) duševní troska a primitiv bez skutečného smyslu života. A tou bych se stát nechtěl. O formálních kvalitách filmu se nemá smysl bavit, pro mě největší pecka roku 2013 a jeden z nejlepších filmů, který jsem za posledních pár let viděl.

plakát

Ricky Gervais Live 3: Fame (2007) (pořad) 

"Když už mluvíme o plešatých zmrdech, minulý týden jsem dělal vystoupení pro teenagery s rakovinou...". Asi takhle.

plakát

Až vyjde měsíc (2012) 

Moje první setkání s tvorbou Wese Andersona a hned jsem uchvácen. Zážitek nepopsatelný, to se musí vidět a hlavně pocítit! (Audio) vizuálně hravý a obsahově roztomilý film se snovým hereckým obsazením a nasazením! Willis, Norton, Murray, Keitel, Swinton, McDorman… ti jsou pouze skvělí, ale mladičká Kara Hayward je naprosto božská. Herečku s takovým kouzlem jsem ještě neviděl. Magická bytost. Dokonalá famme fatale. Šílená škoda zbytečně natahovaného závěru, který narušil jinak úžasný zážitek. Pro mě film končí spuštěním lana do komína úderem 60. minuty stopáže.

plakát

Screamers (2006) 

"Konec konců, kdo si dnes vzpomene na vyhubení Arménů?" Adolf Hitler, 1939. Velice působivý a emotivní dokument (autentické rozhovory s přeživšími) o genocidách 20. století, a to především (tak 90 % stopáže) o genocidě Arménů, jenž na tomto národu spáchali Turci a kterou dodnes systematicky popírají. Coby potomci arménských uprchlíků nás celým dokumentem provází členové kapely System of a Down, kteří (nejen) svou hudbou upozorňují na tento zločin. Přestože hudba SOAD není zrovna jemná, v dokumentu se objevují časté střihy z jejich koncertů, což může některým divákům dosti vadit...a někteří z toho mohou být nadšení. Třeba já. A mimochodem, z legrace jsem se mrknul do dvou, dle mého soudu velmi populárních, učebnic dějepisu a o vyvraždění 3/4 arménského národa jsem v nich nenašel ani zmíňku.

plakát

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001) 

Jedna z mála věcí, na kterou se člověk dokáže dívat přes tři hodiny a na konci si přeje, aby to ještě neskončilo. Z knihy toho sice dost chybí, dokonce to má i úplně jinou atmosféru, ale osobně si myslím, že to bude vadit jen radikálním stoupencům Tolkienova díla... pro ostatní milovníky fantasy naprostá povinnost! Za celou trilogii vybírám první díl.

plakát

V odborné péči (2008) (seriál) 

První série - 90 % : Jedna místnost, terapeut, klient. Společně si povídají a prožívají. Fascinující podívaná. Četl jsem vyjádření jistého odborníka, který se vyslovil ve smyslu, že by seriál klidně mohl sloužit jako součást psycho-terapeutického kurzu. Na piedestal dokonalosti tento kousek vyzdvihují vypiplané dialogy, opravdu skvělí herci a uvěřitelný psychický přerod hlavních hrdinů. Výborný seriál, ale asi ne každého toto téma zaujme...Druhá série - 85 % :

plakát

Jméno růže (1986) 

Opravdu temný a špinavý středověk, mimořádně zábavná detektivní zápletka a super-sympatický Connery. Nebýt podivného, nepatřičného finále, jistě by se tento film vyhříval na prominentním místě mé filmové TOP10.