Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (402)

plakát

Jesus Camp (2006) 

Ježíši, zhřešil jsem, protože jsem nevěřil všemu co je psáno v Bibli... Legalizované mrzačení zdravého rozumu a osobnosti. Dětského rozumu a osobnosti. Systematická výroba Božích bojovníků, jen ne v Afghanistánu či Pákistánu, nýbrž na půdě USA. Považuju se za mírného člověka, ale tu odpornou svini co tyhlety Jesuscampy organizuje jsem měl chuť pravidelně častovat řeznickou palicí. Forma = **, Obsah = *****

plakát

Taxidermia (2006) 

Film nám představuje tři generace mužů typické, maďarské, středostavovské rodinky: Děda, sexuálně frustrovaného vojína ukájejícího se v lepším případě ohněm, v horším případě kupou prasečích střev. Otce, mistra Maďarské lidové republiky v požáraní všemožných sraček, který se mimochodem významně zasadil o prosazení této disciplíny na letních olympijských hrách v mongolském Ulánbatáru a po kterém je dokonce pojmenována technika zvracení, a konečně, poněkud nedomrdlého synka, který se bohužel moc nepotatil a místo žraní pětseti tyčinek za hodinu vyniká v disciplíně autopreparace, což se také cení, nemluvě o tom, že vlastní neuvěřitelně stylovou peněženku z veverky... Nejvíc ze všeho mě na Taxidermii děsí pocit, že všechen ten totálně absurdní, nechutný, zvrácený bordel skutečně měl nějakou myšlenku... A do toho všeho zní parádní hudba brazilského umělce.

plakát

Černá labuť (2010) 

Další Aronofsky a další film o strašlivém tlaku na jednoho člověka až..... Z objektivního hlediska by to nejspíš měla být plná palba pěti hvězd, protože ten film je skutečně po všech stránkách výborný - Zákulisní prostředí profesionálního baletu, kde si závist a nenávist podávají ruce, zatímco slečinka paranoia se krčí v koutě, pozvolně, ale jistě dávkované napětí, děsivě ze všech stran narůstající nátlak, slizký Cassel, uhrančivá Kunis a hlavně, naprosto a bezkonkurenčně úžasná Portmanka, která s přehledem zahrála nebožačku Ninu, ještě si při tom poskakujíc po špičkách, jako by se nechumelilo. Problém není v tom filmu, problém je ve mně a opět se mi těžce pojmenovává, ale něco mi tam nesedělo. Snad to, že pár podobných filmů už Darren natočil, nebo mi prostě není milé prostředí baletu, nevím, opravdu nevím. Ale doporučuji :)

plakát

Dead to the World (1998) (koncert) 

Upřímně se bavím tou bandou šašků odrazující lidi od návštěvy koncertu náboženskými popěvky. JESUS LOVES YOU MARILYN MANSON :-)

plakát

Ohněm a mečem (1999) 

Celkovým laděním je tak nějak poznat, že film vznikl v zemi z té temnější strany Železné opony. Je to dobře? Jak pro koho. Ti, co mají rádi výpravnost a kýčovistost západních resp. hollywoodských historických velkofilmů, si ho rozhodně neužijí tak, jako ti, co radši dobovou autenticitu, naturalismus a přirozenou heroickost vyznívající z Sienkiewiczových románů.

plakát

Korn: Live At Montreux (2004) (koncert) 

KoRn naposledy ve své nejlepší sestavě a vlastně i formě....I'm About to break somebody off !!!!

plakát

Čtyři lvi (2010) 

Nářez tyvole! Chris Morris nechal korektnost hnít doma a naservíroval nám komedii černou jak kýbl teru, při jejímž sledování diváci slabších povah s křikem prchnou od obrazovky, trhajíc si při tom vlasy. Scénář nemá chybu a některé momenty opravdu zavání genialitou (např. dohadování sniperů na střeše). Nejlepší je, že při všem tom výsměchu fanatikům, policajtům, Britům a nevím komu ještě, zanechává sledování Four Lions v zádech nepříjemné mrazení, jelikož on je to svou podstatou velice vážný film. Vyhodíme do vzduchu drogerii. -- Nemám v úmyslu rozstříkat své vnitřnosti na hromadu tamponů a vatiček do uší.

plakát

Bill Hicks: Revelations (1993) (pořad) 

Miimochodem, můžete si mě najmout na dětské párty... Na Londýnské show z 94 stačí Bill-Goatboy-Hicks vyfuckovat celkem široké spektrum společenských problémů včetně politiky, náboženství, marihuany a hudebního vkusu (Vanilla Ice - Suck Satans cock). Nádherná satira je však rozmělňována občasným, prvoplánovaným, šokujícím vtípkem s nulovou výpovědní hodnotou. Škoda té kaňky, přesto ale tuze zábavný počin, který však vřele nedoporučuji lidem z marketingu :) Měl talent tenhle Bill Hicks, škoda ho.