Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (120)

plakát

Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) 

Příležitostně tento film opravdu baví a dává divákovi takový ten hřejivý, chmýřovitý pocit, který cítíte, když vám dělá společnost vaše milovaná filmová postava. Nicméně až moc momentů selhávají při vytváření určitého dopadu, a přespříliš nápadů jsou bohužel zklamávajícně dopečené pouze polovičně. Avšak fatální chybou tohoto filmu je naprosté postrádání dramatického napětí a absence smyslu nebezpečí a dobrodružství tak vitálního, jaké bylo v předešlých dílech.

plakát

Jumper (2008) 

Tuctová popkornovka, která by v kině mohla zařídit docela dobrej, leč jen chvilkovej zážitek. Tak co teprve, když se na to díváte doma, po obědě a úplně sám? Christensen je šíleně nezáživnej a Jackson se na drsnýho lovce jumperů alias největšího parchanta ve filmu vůbec nehodí. Začátek byl ale slibný - říkal jsem si, že pokud se celý film ponese v duchu jednoho jumpera, který si užívá své síly, loupí banky, skáče se nasvačit do Egypta apod., možná by to byla lepší podívaná, než takhle. Protože v tom momentě, kdy se film začne tvářit vážně, vlastně se jen zesměšňuje. Dále musím vyzdvihnout nadměrně hloupé dialogy a všeobecně nelogické chování některých hlavních postav. Ale proč si nad tím lámat hlavu. Jděte na to ve večerní hodině do kina, ve kterým mají velký plátno a popkorn s kolou za příšerný ceny, vypněte mozek, a možná se budete bavit. Nedivte se však, že s návratem domů na film bez problémů zapomenete.

plakát

Mumie: Hrob Dračího císaře (2008) 

Je na čase mumii pohřbít, a již navěky. Postavy jednoduše nejsou dostatečně hezké na to, aby si zasloužili jakékoliv další dobrodružství, a humor s akcí začaly indukovat povzdech. Jakmile se ukážou mluvící sněžní muži, aby vás zavedli do Shangri-La, uvědomíte si, že je na čase to zabalit.

plakát

Oko (2008) odpad!

Nic víc než zjednodušená verze už tak průměrného originálu nemůže dopadnout dobře. Stejně jako v případě remaku One Missed Call, i toto byla naprostá zbytečnost.

plakát

Patologie (2008) 

Patologie je zvláštní film. Svou neotřelostí, nápaditými scénami a povedeným závěrem jistě vybočuje z hájů průměrnosti. Na druhou stranu, dobrá polovina postav (a jakože jich nebylo tak moc) je zcela zbytečná a s její absencí by film na ničem neztratil, no a ta druhá půlka, která je nějak důležitá, je zase zahrána nepřesvědčivými herci (Weston sice maká, co mu síly tačí, a podává nepochybně nejlepší výkon v tomto filmu, nicméně ani jemu jsem tu psychopatii ani na moment nežral). Tak co teď s tím? Dobře napsaný scénář je srážen hodně předvídatelným dějem a ten závěr (mluvím-li o posledních dvaceti minutách filmu) je sice povedený a rozhodně šikovně vymyšlený, zároveň se ale vymyká veškerým přírodním zákonům a to by bilo do očí i tehdy, kdybych se na to koukal zhruba v takovém stavu, v jakém postavy v tomto filmu hráli svoji hru. Tak či onak, je to pořád zábavné a o několik tříd lepší, než taková Anatomie. Takže přeze všechno je to relativně milé překvapení a lehký nadprůměr. Čtyři hvězdičky ale jen tak tak.

plakát

Prosíme přetočte (2008) 

Těžké zklamání. Asi nejsem ten typ člověka, který by právě tento styl a tuto osobitost příliš oceňoval. Jednoduše řečeno, když mě film s JB v hlavní roli, který má být komedie, nerozesměje ani jednou (snad až na pár dvouvteřinových vyjímek), tak se nedá nic dělat.

plakát

Ruiny (2008) 

Velice milé překvapení. V této době, kdy se všechny ty nové horrory s nechutně podobným námětem jen valí a valí a ignorovat je jde ztuha, když jednou příjde něco originálního, co je navíc ještě hodně pěkně zpracované a relativně dobře napsané, já osobně skáču radostí. Když to herci ještě obstojně zahrají, má to celkově přesně takovou délku, jaká se na to hodí, nenudí to a audiovizuální stránka je uspokojující, No tak je to paráda!

plakát

Temný rytíř (2008) 

Jak jednou trefně pravil můj učitel češtiny, co se odehraje v příběhu musí být překvapivé, ale očekávané, a Nolanův přístup k Temnému Rytíři toto tvrzení maximálně ztělesňuje. Dává vám přesně to, co chcete, ale dělá to tak dobře, že se mu podaří vás kompletně šokovat, když to příjde. On ale opravdu není lepší způsob, jak popsat tento film, než ho nazvat výtečnou uměleckou prací, jelikož nejen přesahuje hranice filmových adaptací komiksů, ale dokonce i charakterizuje dobrou filmařinu jako takovou. To, co Nolan a spol. vytvořili, nefunguje pouze jako vzrušující jízda nebo dokonce i ohromný film, spíše to funguje jako podstatné a filozofické prozkoumání důvodů, proč potřebujeme hrdiny, a když je tedy potřebujeme, co vůbec znamenají.

plakát

Zmeškaný hovor (2008) odpad!

Nic víc než zjednodušená verze už tak průměrného originálu nemůže dopadnout dobře. Jeden z nejzbytečnějších filmů za poslední desetiletí.

plakát

Deník mrtvých (2007) 

Šílená slabota a zklamání. Herecké výkony jsou patetické, což má za důsledek mimo jiné i to, že nástup zombíků je drasticky nedramataickej, nudnej a nezajímavej, díky reakcí herců, kteří nevydávají absolutně žádné emoce. Atmosféra je nulová, dialogy dementní a způsob, jakým všichni herci reagují na jednotlivé podněty je prostě trapný. Profesor bez přestávky solí ze svých úst nemístný moudra a tváří se neustále jako drsňák a z celé te jejich skupinky ten nejinteligentnější, a právě jemu jsem přál smrt nejvíc. A jako poslední detail z čisté zaujatosti uvádím i tohle: SERE MĚ, jak nynější filmaři dělají obyčejně dlouhé a těžké věci strašně snadnými - mluvím o tom, jak si Jason sedne za notebook a během půl minuty nahraje videa, sestřihne je, dá to dohromady, stihne to vyrenderovat a ještě poslat na internet. A to všechno za necelou minutu. Tohle ale lidem, kteří se s podobnými věcmi v normální životě nesetkávají vadit nebude, takže se to jako zápor nedá doopravdy považovat. Normálně bych to hodil do odpadu, protože mě to nebavilo a nelíbilo se mi na tom vůbec nic, ale tu jednu hvězdu uděluju za slušné masky a efekty.