Reklama

Reklama

Obsahy(1)

David proti Goliášovi. Asi tak by se dal popsat boj, který vede kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotářský policejní operativec, který se začátkem 90. let v divoké atmosféře východoslovenského podsvětí šikovně pohybuje na hraně zákona. V křehké symbióze zde vedle sebe žijí lokální mafiánské gangy kryté tajnými dohodami se Slovenskou zpravodajskou službou (SIS), podnikatelé a místní policie štědře odměňovaná za přivírání očí před zločiny. Mika nikomu nevěří, aby ho nemohl nikdo zradit, ale když mu je přidělen „neposlušný“ partner Igor Molnár (Juraj Loj), zjistí, že si jsou v mnohém podobní. Oba jsou součástí mechanismu, který chtějí změnit, protože je už nebaví chytat zločince, kteří budou i s usvědčujícími důkazy druhý den propuštění. Reakce ohroženého systému však na sebe nenechá dlouho čekat a spustí se sled tragických událostí. Říká se, že pomsta je nejlepší motivací, i když prohra někdy může znamenat jistou smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (122)

Johny303 

všechny recenze uživatele

Po poněkud rozpačitém začátku jsem moc nedoufal, jenže to se film pouze nadechoval k zajímavému a napínavému dramatu, které si v mých očích nezadalo s nákladnou zahraniční tvorbou. Pochválit musím zejména výběr herců v čele s Bártou, jenž se do role morálně pokřiveného cajta hodil náramně. Za mě spokojenost. Na druhou stranu souhlasím s tím, že by filmu neuškodilo krácení o nějakou tu minutku. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Slabší chvilky si bohužel vybrali scénárista i režisér. Jinak to ale bylo převážně dobrý a klidně to mohlo být i výborný- moc nechybělo. Scénáristovi nejvíc vyčítám, jaký hobby přiřkl paní doktorce. Tady už podle mě moc popustil uzdu fantazii. A panu režisérovi mám za zlé, že: 1. Si nepohlídal vozovej park. Jeden příklad za všechny: Favorita vydávají za funglovku, kterou je v té době potřeba splácet dalších 10 let, mafiáni přitom klidně přijedou v eMkovým mercedesu, kterej se začal prodávat koncem devadesátek. 2. Že coby zároveň i producent (bolavej na korunu) odmítne rozbít starýho golfa a klidně nechá ve scénáři, že byl rozbitej na mraky (a v něm i mafián Dodi), když jsme všichni viděli, že to auto po té “nehodě” nemělo ani škrábnutí. 3. Že tak trapně přepálil podobu těch konspiračních setkání se šéfem SISky. To bylo jak z Kladiva na čarodějnice a bylo to k smíchu. //// Jinak devadesátky na Slovensku byly ve skutečnosti daleko, daleko horší, tohle byl proti tomu čajíček. (A možná nikdo to neví líp, než právě scénárista Války policajtů pan Soltész, častý to respondent dokumentárních seriálů Mafiáni a Mafia na Slovensku.) To už není výhrada, jen konstatování. V poslední době mám z výsledků jejich voleb neodbytný pocit, že se po té dusivé atmošce Slovákům stýská. ()

Reklama

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Málokedy sa mi stane, že má 150 minútový film drží v pozore od začiatku dokonca. A že to dokáže film slovenský… tak to sa stalo asi prvýkrát. To najdôležitejšie sa fakt vydarilo - scenár a dialógy. Potešili aj vedľajšie mini-príbehy (rohypnol, sadistický nájomný vrah), ktoré do toho hlavného umne zapasovali, a mali význam ! A duo Alexander Bárta, Juraj Loj má veľmi milo prekvapilo. Naozaj veľmi dobre zahrané. Konečne postavy, na ktorých mi aj záležalo a fandil som im. Na druhej strane, najslabší článok filmu bol jednoznačne Ryťmaus (ale tak, marketing musí byť). Neviem komu čo na tomto filme vadí že ešte nie je v červených číslach…. možno predsudky, alebo malo akcie. No toto nemá byť akčný film. Je to krimi-triler z politického prostredia. A sakra vydarený. O niečo slabšie ako nedávny Invalid, no opäť film, na ktorý môžme byt hrdí. A s pekným odkazom na konci -  pre všetkých našich nepoctivých politikov. Objektívne je to za mňa tak 3,5/5... no ako Vychodňar veľmi rád v tomto prípade zaokrúhlim smerom hore. Počuť to naše nárečie v kine... zábava zaručená. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Slováci mě nepřestávají překvapovat. Po loňském vydařeném Invalidovi opět bodují. Tohle má poněkud pochmurnější atmosféru. O to děsivější je, že film vychází ze skutečných událostí Slovenska v 90kách. Byla to asi docela divočina. Sledujeme tu příběh policajta Mikyho, který má sice trochu netradiční metody, ale snaží se bojovat za správnou věc. Po smrti svého kolegy na místní mafii ještě přitvrdí. Kdo nakonec vyhraje tento nerovný boj? Je to místy vážně šílené... "Sejdeme se u Patkana." ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení..Kvalitní scénář a velice zdařilá realizace  kriminálního thrilleru odehrávajících se na Slovensku za Mečiarovy vlády. Dlužno dodat, že kvality snímku trochu podkopává dvouhodinová stopáž a stejný distribuční název, který měl před pár lety film francouzský s Jeanem Renem. Alexander Bárta a Juraj Loj svoje postavy nesourodých parťáka zahráli uvěřitelně…P.S. Místo aby mě filmový plakát navnadil spíše mě se svým názvem filmu a Rytmusem v jedné z rolí nodpudil. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Při realizaci filmu bylo přítomno 10 skutečných policistů v kuklách. (Cinemart)
  • Ve filmovém komparzu si zahrálo přibližně 350 lidí. (Cinemart)

Reklama

Reklama