Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Vrchní inspektor Barnaby je pupkáč ošklivej s účesem jak Horníček. Frejovi už taky někdo vzkažte, aby přestal dabovat. Hrůza poslouchat ten jeho unylý a nevzrušivý hlas. Ano, jasně, přechytralý, přemoudřelý inspektor všechno vyšetří, vypátrá, vyhoní se a je konec epizody. Díl od dílu stále to stejné, obehrané a monotóně nudné. To v tom zapadákově Midsomer mají takovou vysokou kriminalitu, že je tam víc vražd než v Bronxu?! Když už na to natrefím v televizi, nejradši bych ji rozstřílel na sračky, a ušetřil si tak pohled na vyžraného inspektora a jeho pičoidní případy roztahané do dvou úděsně se vlekoucích hodin. Mé hodnocení: 0% ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Díky Primě taková klasika pro víkendový podvečer. Jde to, ale najdou se i lepší dílka. Dělám si z toho trošku srandu, že být to skutečné, tak už v Midsomeru nikdo nežije, protože se tam všichni vyvraždili. Často jsou vrahy různí blázni, že to působí až nevěrohodně. Občas se v dílech objeví nějaký ten vtípek, možná by jich tam mohlo být i o něco víc. Mít to jen jednu sérii, tak bych tu nechal vyšší hodnocení, ale s tímhle počtem epizod se seriál po čase chtě nechtě omrzel a zprůměrnil ()

Reklama

Opsha 

všechny recenze uživatele

První díl, "Smrt staré dámy" je naprosto perfektní a promyšlený do posledního detailu. Za ten by se nemusela stydět ani Agatha Chrsitie. Potom bohužel nastane střemhlavý pád a další díly jsou místy dost nelogické, vražd je zbytečně mnoho, naví jsou příliš na efekt a občas dost kýčovité (nevěsta zastřelná na svatbě). Navíc jako čtenář již zmíněné autorky většinou do 20 minut prohlédnu vraha. Ale rozhodně je to o několik tříd výše než německé výblitky. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Klasické detektivky, které nemusí dohánět slabiny ve scénáři počtem výstřelů, brutálních znásilnění, litrů krve, vyražených zubů a vyhřezlých vnitřností. Hlavní vyšetřovatel není neprůstřelný superhrdina, který odhaluje zločince pouhým pohledem svého ostřížího zraku. Barnaby je klasický detektiv anglického střihu. Seriálu nechybí šmrnc a humor. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

několik měsíců jsem se vždy těšila každou sobotu a neděli na své oblíbence ale už mi připadá že i herci jsou z toho seriálu unaveni."Starý" Barnaby měl svoje kouzlo,"mladý" Barnaby to má trochu těžší jsa nucen řešit svoji těhotnou partnerku a tvrdohlavého Sykese, ale jinak u mě dobrý -....../// zatím poslední série = za mě :seriál ztratil takovou tu anglickou patinu.Věřím že je to tím,že zkrátka "starý" Barnaby byl jiný ,noblesní, stará škola a víc se asi věnuje divadlu tam se víc klade důraz na pohyb výraz.ten je u mě vždy směrem od herců , důležitý. ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Seriál vznikl také za účelem zvýšit turistický zájem o Midsomer. (Tsukikage)
  • Skladba, která hraje před každou vraždou v epizodě Temný podzim, se jmenuje The Creep a byla složena Kenem Mackintoshem. (vanadium)
  • Když se natáčí v zimě, tak herci před každou scénou cucají kostku ledu, aby jim nešla pára od pusy. (lardko)

Reklama

Reklama