Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve známé písničce se zpívá o tom, že „medvědi nevědí, že turisti nemaj zbraně“. Medvědi ale bohužel také nevědí, že když najdou v lese kokain, který při neúspěšné předávce vypadl z letadla pašerákům, neměli by ho žrát. Takový medvěd na koksu totiž vůbec neví, co dělá. Ke smůle všech lidských hrdinů příběhu se drogy vysypaly nad idylickou přírodní rezervací, kde by jim za normálních okolností hrozily maximálně puchýře. I proto se jich tu sešlo tolik – klasičtí výletníci, děti za školou, matka jednoho z nich, obětaví strážci parku, gangsteři, kteří hledají spadlý kokain, policista, hledající pro změnu tyhle gangstery… Jak si myslíte, že dopadnou, když narazí na čtvrttunové chlupaté monstrum na tripu? Špatně a většinou na několik kousků. Ačkoliv všichni sem původně dorazili z rozdílných důvodů, teď se upínají k jedinému cíli – dostat se pryč se zdravou kůží. A to nebude jen tak. Zatímco skutečný předobraz medvědího antihrdiny se v roce 1985 předávkoval a pošel, ve filmové verzi je mnohem odolnější, vynalézavější a naštěstí také zábavnější. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (237)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Čekal snad někdo něco jiného, než šílenou jízdu plnou mrtvých lidí a koksu v medvědím nose? Pokud ano, tak je u mě blázen. Od snímku, kde už samotný název značí, že tady se na Oscary mířit nebude, nelze čekat velké ambice. Příběh o jednom lesním zvířeti, které díky menší chybě jednoho dobře obutého člověka, najde v jednom místním parku haldu koksu. Do toho se objeví plno lidí, které si může chlupatý závislák roztrhat na kusy a to je vše. A vlastně to úplně stačí. Celý snímek se nese na vlně až sebeparodie, kde všichni jasně věděli, co natáčí a proč to natáčí. Celou stopáž provází absurdní dialogy mezi postavami, které se dostávají do ještě absurdnějších situací. Do toho po lese lítá najetý méďa a trhá končetiny všemu, co se mu dostane pod tlapy. Humor zde funguje na výbornou a kadence vtipných hlášek nebo scén je hodně vysoká. Na postavách Vám vůbec záležet nebude, přesto si však myslím, že si každý najde k nějaké cestu, protože jsou zde různé charaktery a některé jsou opravdu povedené. Největší chvála ale po právu patří zvířeti, které za prvé, vypadá opravdu dobře a leckteré filmy za 200 mega by se mohli ledacos přiučit ohledně efektů. Za druhé, je hlavním hrdinou filmu a stará se jak o zábavu, tak i o krvavé scény, kterých by mohlo být klidně více, ale i tak je tu násilí dost. Hlavním Highlightem filmu, je pak scéna se sanitkou a lékaři, která je sice už dost nakousnuta v traileru, přesto však patří mezi to nejlepší z celého snímku. Proč? Je neskutečně dobře natočená, svižně podána a božsky krvavá. Ve výsledku se jedná o dobrý kousek, který svou existenci obhajuje skvělou nadsázkou i humorem a nemusí se schovávat za nějaké pokračování nebo remake. Originální schéma namotané na ne moc kvalitní filmařinu, ale za to povedený obsah. Takový typ filmu, který si dáte s kamarády v kině nebo doma. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Scénář o medvědím kokainismu sice nedosahuje tak závratných výšin fantasmagorie jako třeba scénáře k Sharknadům, ale i tak je to ohromná švanda. Zprvu jsem si sice říkal, že z tak velkolepě švihlého námětu by určitě šlo vytřískat ještě mnohem víc zvrhlé zábavy a praštěnějších gagů, ale ke konci jsem byl už víc a víc spokojený, od scény se saniťáky děj nabere hodně slušné obrátky. Krátké rozhodování mezi třemi a čtyřmi hvězdami bylo rychle vyřešeno třeba Keriinou neskutečnou růžovou kombinézou (takovéhle zhůvěřilosti se tenkrát v osmdesátkách fakt nosily!), nadprůměrně podařeným digitálním méďou, jehož sjeté ksichtění a pohybové kreace mi přivodily spoustu záchvatů smíchu, nebo třeba i geniální rolí na tělo pro nebožtíka Liottu. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Plus mínus přesně taková taškařice jakou jsem očekával. Každopádně nepokrytá pocta mnohdy absurdním zvířecím hororům z osmdesátek. Nad nějakým dějem nebo scénářem nemá smysl přemýšlet. Prostě medvěd se sjede a zabíjí a koks ho furt oživuje a stimuluje, takže ho nejde zabít. Na tenhle film jsem byl každopádně zvědavej hned jak ho oznámili. A každopádně potenciál byl ještě větší a je fakt, že ke konci už to trochu drhne a určitě bych snížil počet přeživších postav, ale jako zábavná blbina na lepší tři hvězdy? Proč ne.65% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Byl jsem připraven odpouštět hodně, abych si tuhle tupou a krvavou jízdu jednoho medvěda na drogách co nejvíc užil. Jenže když film s tímhle námětem postrádá to nejdůležitější - tedy zábavu, tak je holt všechna divácká snaha marná. Elizabeth Banks selhává ve všem, co tady dělá, ten film má kromě úvodu jedinou vtipnou scénu, která ještě navíc byla už v traileru, zbytek je zoufalá nuda bez nápadů, která navíc ke konci začne působit vcelku repetitivně. I těch 95 minut mi přišlo dlouhých. Ray Liotta si zasloužil lepší poslední film. 4/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nebyť poslednej polhodiny dal by som tri. Jasné je tu digitálny medveď. A áno treba vypnúť hlavu, inak logika nepustí, ale tá prvá hodina celkom odsýpa a kupodivu ma bavila. V čom vidím najväčší problém je, že od určitého momentu si film neodpustí moralizovanie. A vtedy realita naplno zaklope na dvere a odrazu sme konfrontovaný s neskutočnou hlúposťou. Keby sa to nieslo v atmosfére Hadov v Lietadle bolo by to príjemne guilty pleasure. Ale takto hrajú prvé husle postavy čo sa na obraze nezohrejú dlho a tie čo by ho mali ťahať sú až trestuhodne nudné. A ešte k tomu nevtipné. Tá žánrová neujasnenosť tomu v mnohom podkopáva nohy. A pritom taká chuťovka to mohla byť. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo ve Wicklow v Irsku mezi 20. srpnem a 17. říjnem 2021. (bianci)
  • Poslední dokončená filmová role Raye Liotty před jeho tragickým úmrtím 26. května 2022. Liotta zemřel týden poté, co přišel znovu nahrát své repliky v postprodukci. (KGBelik)
  • Film obsahuje 2 potitulkové scény. (Stanley619)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama