Reklama

Reklama

Princezna

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu Princezna se krásná, mladá a odhodlaná královská dcera odmítne provdat za krutého sociopata, s nímž je zasnoubená. Unesou ji a zavřou v odlehlé věži otcova hradu. Její zhrzený, pomstychtivý nápadník se chystá zmocnit trůnu, a tak musí princezna ochránit svou rodinu a zachránit království, ať to stojí, co to stojí. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

choze 

všechny recenze uživatele

Holčičí kung fu Smrtonosná past ve středověku - to je high koncept jak hovado. A výsledný film je velice sympatická záležitost a nejen kvůli solidně ochoreografovaným, nasnímaným a krásně fyzickým bitkám, při kterých hrdinka dostane fest zabrat a které zdobí řada cool momentů a (s jedinou zbytečnou výjimkou) je nehyzdí CGI. Jednak film moudře přenechává parodování pohádek Shrekovi a nebojí se brát vážně (byť pár hlášek by neuškodilo), plus má parádní kameru a výpravu (takové interiéry byste na libovolném českém hradě asi nenašli) a Joey King se se svou akční princeznou porvala se ctí a ani záporácké duo Kurylenko-Cooper nenudí. Příběh je jednoduchý, ale adekvátní a šikovně dávkovaný přes flashbacky mezi bitkami, aby dostaly potřebný kontext, čímž se posiluje dojem počítačové hry a postupu od herního videa k akci v novém levelu a tak dokola. Můžeme se bavit o tom, že příběh mohl být zamotanější/napínavější, akce ještě promakanější/zběsilejší a celé to mohlo být mnohem ujetější nebo si víc hrát s žánrem. Ale to už bysme to - podle mě poněkud nefér - srovnávali s naprostou špičkou. Takhle je to suverénně natočená zábava s rozumnou stopáží, jejímž tvůrcům bych okamžitě dal prachy na cokoli dalšího. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Akční pohádka o princezně, která opravdu nepotřebuje zachránce na bílém koni. Nářez je slovo, které tu zběsile zábavnou podívanou popíše asi nejlépe. Akčních scén je hodně, vlastně jedna za druhou, ale ani jednou jsem neměl pocit, že by se opakovaly, naopak choreografii a režii se dařilo pořád přicházet s něčím novým, ještě lepším než tím, s čím přišly před chvílí. A velké plus je Joey King v hlavní roli, která rozhodně není tuctová herečka a tu zkrvavenou divoženku jsem jí bez problémů uvěřil. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nechal som sa oklamať pozitívnymi ohlasmi časti komentariátu (za nemalého prispenia rozkošnej role Joey King v Bullet Train) a bolo to presne také, ako som čakal: lacná televízna brečka, ktorá sa berie neprimerane vážne, akčných scén je tu požehnane, ale žiadna neoplýva ničím viac než rutinou a celé je to strašne krkolomne vyrozprávané cez kvantum flashbackov, čo len potvrdzuje, že námet o princeznej, ktorá sa potrebuje prebiť cez celú vežu, je hodný tak na 20 minútový kraťas. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Pobavilo mne to a to velmi. Základní koncept, kdy princezna se musí probojovat z komnaty nejvyšší věže na nádvoří je taková vítaná změna v pohádkovém konceptu :-) Na ploše 90 minut film nestihne vůbec nudit, kde se stále princezna s někým rube. Souboje jsou natočeny přehledně, mají zajímavé nápady a hlavní hrdinka netrpí dnešními neduhy, že by si pohrávala s 2x težším chlapem jako by byl pírko, ale sází na svoji mrštnost a obratnost. Např. proti rytíři v těžké zbroji, který je pomalý a neobratný se jí podaří zasáhnout ho několiktrát, ale díky brnění mu to neublíží, až pak se zaměří na mezery v oplátění a je schopna ho porazit. Navíc využívá tajné chodby a znalost hradu. Díky flashbacku se dozvíme, že má bojový trénink, takže nikdy jsem neměl pocit, že je to overpowered Mary Sue. Sama schytá několik ran a krvácí a únava se na ní podepisuje. Jednou za čas podobný film a jsem velmi spokojený. 7,5/10 ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Už jenom ta předzvěst toho, že se jedná o Johna Wicka v sukni, byla úsměvná a vypovídající. Přesně to jsme dostali, akorát že Wick (alespoň pro mě první díl) má promyšlený scenář a hloubku. Zde nic takového není. Neříkám, že to je hned špatně. Chcete akci, dobře natočenou a drsnou? Princezna vám ji dá. Trochu mi to připomínalo (a myslím, že to zde někdo i zmínil) počítačovou hru. Děvče jde z věže dolů a cestou ničí protivníky, nic víc, nic míň (hm, hra by to mohla být vážně povedená!). Příběhově o ničem. Klišé jedno za druhým. Akce ale povedená, hlavní hrdinka roztomilá a místy drsná. Občas bych ubral na střihu, ale někdy se vážně snažili a mělo to skvělou kameru. Pokud hledáte bezduchý akčňák, nebudete zklamaní. Je to jedna velká akce od začátku do konce. Jestli hledáte i zajímavý příběh, ten už nenajdete. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení započalo v srpnu 2021 a skončilo v září téhož roku a probíhalo v bulharském městě Sofia. Rozpočet pak činil zhruba 26 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama