Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (819)

plakát

Barvy zla: Červená (2024) 

Poláci to umějí lépe, o tom už jsem se sám předsvědčil u několika jiných snímků a seriálů. Asi fajn, ale není to moc záživné a je to celkem průhledné.

plakát

Star Wars: Klonové války (2008) (seriál) 

1. - 7. série - 90 % A já tam to plné hodnocení klidně dám. Sice mi to trvalo spousty let, než jsem to dokoukal, ale kvůli poslední sérii jsem si hned připomněl, proč jsem to rozkoukal (a to nejenom proto, abych si udržel znalost SW světa v rámci filmů a seriálů...). Člověk si musí na tu animaci zvyknout a škoda, že se nerozhodli jít cestou ještě lepšího zpracování. Tato se postupně okouká a pak možná i přestane bavit. Taktéž může být problémem místy příběh spíše pro dětské diváky a proto některé epizody jsou doslova nudné. Ale najdou se výjimky a jak seriál končil a dospíval, bylo to lepší a lepší a já se nemohl u posledních dvou sérii odtrhnout. A ta poslední, peak celého seriálu, kde je krásné navázání na filmovou epizodu III. a u toho jsem měl doslova husí kůži. Jen kvůli sedmé sérii se vyplatilo celý seriál vidět...

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Zcela jistě nejslabší díl celé série. A to se asi čekalo. Když pominu digitální bordel, který se taky asi čekal, tak už to jednoduše nemá tu atmosféru předcházejících dílů. Hlavně samotný příběh mě nezaháčkoval a dle mého nebyl tím, co dělá Indiana Jonese tou legendární postavou. Spíše jsem měl pocit, že koukám na agenta 007, kde jsou jen honičky a přestřelky. A ani to moc netlačilo na nostalgii a na slzy diváků, což jsem rozhodně čekal. Je to škoda, protože Harrison na to stále má a důstojné rozloučení coby starší hrdina by si zasloužil. Zde to nebyl průšvih, ale rozhodně vás film nebude nutit, abyste si ho pustili ještě znovu.

plakát

Pátek třináctého 7 (1988) 

Viděl jsem už před týdnem a nemohu si vůbec vzpomenout, o čem to bylo. Známka toho, že mě to nebavilo, což jsem už věděl při sledování, ale tím jsem si to utvrdil.

plakát

Expend4bles: Postr4datelní (2023) 

Celou sérii neberu nějak extrémně vážně, ale první díly měly něco do sebe. Se čtyřkou to už nebylo ono. Pokud chcete jen bezduchou akci s Jasonem v hlavní roli, to film splní na jedničku.

plakát

Barbar (2022) 

První třetina je fakt psycho a po dlouhé době jsem cítil během sledování husí kůži... Pak se to ale překulí úplně do jiného filmu, až místy skoro do komedie. Přesto stále zajímavý horor, který měl tolik překvapivých zvratů, že jednoduše zaháčkoval až do samotmého konce. A to bez absence nadpřirozena, což vždy kvituju.

plakát

Pátek třináctého 6: Jason žije (1986) 

I když číslovka 6 v názvu, rok 86, 86 minut a 66 procent hodnocení značí, že z důvodu velkého výskytu šestek půjde o něco možná zázračného, opak je pravdou. Není to nejhorší díl z celé série, ale ani nejlepší bohužel.

plakát

Tajná invaze (2023) (seriál) 

Na seriál jsem se vůbec netěšil a bral jsem ho jako povinnost, abych se udržel v timeline Marvelu. Příběh mě nezaujal, zpracování možná sice fajn, ale je to prázdné jak láhev vína po pátečním večeru... Oceňuji, že Marvel šel trochu jinou cestou a troufl si na špionážní thriller bez superhrdinů, ale to je tak vše...

plakát

Pátek třináctého 5 (1985) 

Všechny předchozí díly měly alespoň nějakou soudnost, aby si hrály na to, že mají co odvyprávět. Pětka se o to ani nesnaží a servíruje jen náhodné lidi, které Jason může kosit a to je vlastně všechno. Slasher se musí postavit trochu i na postavách a příběhu, jinak to je nuda...což se stalo tady.

plakát

Pátek třináctého 4 (1984) 

Stále si to drží kvalitu celkem fajn slasheru, ale lehce únava materiálu je cítit. Říká se, že do stejné řeky dvakrát nevstoupíš, ale Zito to udělal a zatím mu to prochází.