Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova strestena a moderni variace na Eda Wooda, ale pobavit se u toho da perfektne. Pribeh je docela originalni, jsou tu zajimavy napady, par perfektnich vtipu a Eddie je v dvojroli dokonalej, hlavne coby Jiff. Sice ke konci uz nepatrne dochazi napady a konec je klasickej happy-end, ale ja se celou dobu perfektne bavil. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

To bylo milýýýý :). Pro filmovýho fandu jak stvořený. :) Taky bych si střihnul něco s Eddiem Murphym. Tady byl ještě v kondici, pak už to s ním šlo, s chudákem, z kopce. Na jeho filmy se od určité doby nemůžu dívat. Bohatě si vždycky vystačím s upoutávkama. Ale tohle bylo povedený. A scéna s přebíháním dálnice byla nejvíc :D Takhle jsem se naposledy smál u Fakjů pane učiteli, když si šel nakoupit do automatu a před tím 20 let zpátky u hajzlové scény v Blbý a blbější. Prostě ji okamžitě řadím do své pomyslné TOP 10. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy si tady střihnul hned dvě role a já nevím, která z nich byla lepší, protože obě byly neskutečně zábavné. Takže co mě na tom především bavilo, byl právě Eddie. Jinak je to taková milá komedie o velké lásce k filmu a musím říct, že jsem to panu Bowfingerovi opravdu přála, aby natočil svůj trhák. Mexičani byli fajn, především když rozebírali úhel kamery a použité nasvícení. Pes byl taky dobrý, no vlastně ono tam bylo dost vtipných věcí, takže kdo se nebavil, jeho smůla. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Trhák po americku...."všechny filmy stojí stejně - 2184 dolar, po odečtení nákladů na......" ..."oscarovou nominaci dostane černoch jen, když hraje otroka, a bílej vždycky oscara, když hraje imbecila.....sežeň mi roli debilního otroka!" Murphy je konečně vtipný jako v Beverly, jen škoda toho Mahdala....a Steve Martin? Tohle je jeho životní dílo. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Za prvé: Film byl tak zábavný (jestli ne ještě zábavnější) jak jsem si myslel že by mohl být. Chytrá komedie u které nemusíte vypínat mozek, která se snaží zabavit jak náročné tak nenáročné publikum. Za druhé: S potěšením jsem sledoval, že Steve Martin neztratil nic ze svého komediálního talentu. Byl jsem dlouho jeho fanoušek a s radostí koukám, že s věkem roste i zábavnost (poslední scéna je prostě skvělá). Dále jsem s úžasem sledoval výkon Eddie Murphyho, který je zatím jeho nejzábavnější vůbec. Určitě se jedná o nejzábavnější roli a já nevím, kde Murphy k takovým grimasám prostě chodí. Jeho rychlomluva, paranoidní běhání a strach, to vše dělá jeho postavu komicky plachou a skutečnou. Eddie si střihl rovnou dvojroli a podává dvá herecké výkony tak diametrálně protichůdné, že ho musím označit za Pana Komedianta. Pro fandy Martina a Murphyho můžu říct jen jedno: Podívejte se na to!!! Great script. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v Pasadeně, v Santa Monice, v Burbanku, v Hollywoodu, v Ingelwoodu, v Beverly Hills a v Long Beach v Kalifornii. (rafix)
  • Steve Martin prohlásil, že inspirací pro postavu Daisy (Heather Graham) mu byla herečka Anne Heche, s kterou měl předešlý rok aféru. Vtip na konci filmu, kdy Daisy prohlásí, že se stala "jednou z nejmocnějších lesbiček v Hollywoodu", je narážka na fakt, že ihned poté, co Steve a Anne přestali randit, vyšel najevo vztah Anne s Ellen DeGeneres. (viperblade)
  • Eddie Murphy přijal tuto roli, až když slyšel, že bude pracovat se Stevem Martinem. Eddie je totiž Stevenův velký fanoušek. (viperblade)

Reklama

Reklama