Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do chvíle než našla Julie svého manžela Henryho v posteli s jinou, tvořili spolu s jejich dvojčaty šťastnou rodinu. Idyla se rozpadá a poté co ještě k tomu vážně onemocní jejich synek Nicolas, Juliin svět se naprosto hroutí (oficiální text distributora)

Recenze (24)

igi B. 

všechny recenze uživatele

I hysteričtí lidé mají právo na své hysterické životy, ale proč hysterické příběhy jejich hysterických životů mají být vyobrazeny v hysterických filmech - to nechápu. Neříkám, že je tohle snad špatný film. Jen nechápu, proč je tak hysterický. Ubírá se tím hodně a zbytečně na naléhavosti a smyslu jeho sdělení. Ano, jsou kolem nás tací lidé. I TI tiší, kteří pozbývají kvůli TĚM křičícím nakonec sebe sama... Já jenom nechápu... I přes ten klidný konec... Klidné tři hvězdičky. Možná půl navíc za to téma. Ale za film ne. Škoda. ()

xander 

všechny recenze uživatele

Téma tohto filmu je zaujímavá a dáva predpoklad kvalitnému snímku. úvodných 40 minút je bezchybných, jednoznečne za 4 hviezdičky,ale potom prichádza na scénu liečitel tzn. magnetizér a začal som sa bohvie akou príčinou dosť nudiť. Neviem koho je to chyba- Agnieszka Hollandová je skúsená režisérka a väčšinou získa do svojich filmov zaujímavých hercov. Ani tento film nieje výnimkou,Miranda Ottová a William Fichtner sú výborný, zaujímavá je kamera. Ale je to len na 3 hviezdičky. škoda pretože začiatok je fakt výborný. ()

Reklama

Eodeon 

všechny recenze uživatele

Velmi citlivý film o závažných tématech, ve kterých však Agnieszka Hollandová nezachází příliš do hloubky. Dala svému filmu schopnost oslovit diváka, ale schází zde mnou očekávané sdělení. Julie Walking Home je tak příjemným přílivem a odlivem, unášejícím diváka z chvil bezbřehého zaujetí přes moře prazvláštních dojmů až po časté rozvleklé pasáže bez zjevné hodnoty v kontextu se zbytkem filmu. Tento film asi není radno hluboce promýšlet, ani interpretovat nebo hledat v něm nějakou tu moudrost, stačí ho prožít. ()

Daae 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z těch filmů, na které se hezky kouká někde v teple a přítmí. Viděla jsem ho dvakrát a přišla jsem na to, že mě mnohem více bavila realistická část s Mirandou a Fichtnerem, než když se tam objevil onen Léčitel. Vztah mezi Julií a Léčitelem mi přišel poněkud nereálný a mnohdy i nepochopitelný (náhlý návrat na scénu). Snad kdyby Bluteau byl herecky výraznější a nezůstal by ve stínu dominujícího Fichtnera ... Snímek končí jakýmsi vyšuměním, kdy Léčitel ztrácí své schopnosti, neboť se odvrátil od spirituálního života k tělesnému, a jednoduše mizí ze scény. Syn je zdravý, rodinka opět šťastná. Příběh toho měl v sobě více, než poté zůstane v divákovi. Škoda no. Ale koukalo se na to hezky. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Mohlo z toho být velmi příjemné drama a rozvrácení rodiny, ale ne, (spoilery) oni tam dají nějakého Poláka, který se do Mirandy - pozvedává atraktivnost filmu ;) - zamiluje, jen tak, prostě zatouží po tom, aby si taky mohl za svůj život, kdy na všechny jen šahá přes oblečení, užít i trochu jinak. Ta první polovina naprosto úchavtná, struhující, napínavá, nervydrásající, ale pak se to zhoupne kamsi do háje, když na scénu nastoupí Lothaire a výrazně zamíchá kartama. Nevím, jak bych to přesně vyjádřil, ale jakoby už scénárista nevěděl kudy kam a musel si pomoct něčím tak blbým, jako láskou léčitele a matky. Tím byl ten film pokažen, jinak perfektní.... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v kanadskom Halifaxe a v poľských mestách Varšava, Jelenia Góra a Walbrzych. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama