Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1607 z Londýna vyplouvá loď do Nového světa, které velí mladý kapitán John Smith. Cílem cesty je získání zlata a dalších pokladů. Výpravu vede chamtivý guvernér Ratcliff. V té době krásná indiánská princezna Pocahontas, dcera náčelníka Powhatana, přemýšlí o svém poslání v životě. Měla by se provdat za Kocouma, drsného válečníka, kterého pro ni vybral její otec, nebo ji připraví osud něco jiného? (TV Nova)

(více)

Recenze (208)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Menken: 1. The Virginia Company - Chorus - Pocahontas ,2. Ship At Sea - Alan Menken ,3. The Virginia Company (Reprise) - Chorus ,4. Steady As The Beating Drum Chorus - Pocahontas ,5. Steady As The Beating Drum (Reprise) - Jim Cummings ,6. Just Around The Riverbend - Judy Kuhn ,7. Grandmother Willow - Alan Menken ,8. Listen With Your Heart - Part 1 Bobbi Page ,9. Mine, Mine, Mine - Mel Gibson ,10. Listen With Your Heart - Part 2 Bobbi Page ,11. Colors of the Wind - Judy Kuhn ,12. Savages - Part 1 - Chorus - Pocahontas ,13. Savages - Part 2 - Chorus - Pocahontas ,14. I'll Never See Him Again - Alan Menken ,15. Pocahontas - Alan Menken ,16. Council Meeting - Alan Menken ,17. Percy's Bath - Alan Menken ,18. River's Edge - Alan Menken ,19. Skirmish - Alan Menken ,20. Getting Acquainted - Alan Menken ,21. Ratcliffe's Plan - Alan Menken ,22. Picking Corn - Alan Menken ,23. The Warriors Arrive - Alan Menken ,24. John Smith Sneaks Out - Alan Menken ,25. Execution - Alan Menken ,26. Farewell - Alan Menken ,27. Colors Of The Wind - End Title Vanessa Williams ,28. If I Never Knew You - End Title Jon Secada, ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Takový strašně průměrný animák, po jehož zhlédnutí si řeknete maximálně tohle: "Hm, tak jsem to viděl." . Nijak překvapivý příběh, ucházející postavy, totálně banální dialogy (ale je zajímavé, že v Malickově Novém světě jsou ty dialogy jen maličko míň banální a všichni z toho dělají bůhvíjaké umění...), samozřejmě nesmí chybět nějaká ta vtipná zvířátka, která jsou v ději k ničemu, snad jen mě překvapilo, že ten happy end není tak happy, jak by člověk od animáku čekal. Sice to nepopisuju moc nadšeně, ale špatné to taky není a na jedno zhlédnutí se to dá. Jen těch písniček je fakt přehršel - za ani ne 80 minut nejmíň 15 písniček, z nichž jen asi 3 ušly, no do háje... Slabé 3* ()

Reklama

dawnie 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých oblíbených disneyovek se naprosto nenásilným a zároveň přesvědčivým poselstvím "nepleňte sakra na co přijdete, zkuste se na to podívat novýma očima a přitom se zamilujte do dcery náčelníka kmene" funguje se stejnou silou na všech frontách i po těch letech. Zimomriavky, mráz po zádech při písních "Just Around the River Bend" a "Colours of the Wind" mě budou asi provázet už napořád. Krásný krásný krásný. ()

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Pre niekoho len typická romantická rozprávočka, pre mňa poučný príbeh o nenávisti medzi odlišnými kultúrami a strachu z niečoho, čo vôbec nepoznáme a napriek tomu odsúdime. Menkenova hudba mi zakaždým privodí zimomriaky a musím vyzdvihnúť aj sloveský dabing, ktorý sa minimálne vyrovnal originálu. Koniec netradične nekončí žiadnym Happy-Endom, čo vnímam ako ďalší klad. Okrem toho je Pocahontas moja obrovská srdcovka z detsva a asi žiadna iná rozprávka vo mne neprebudí toľko nostalgie ako práve táto. Pre mňa jednoznačne najkrajšia Disneyovka všetkých čias! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

33. celovečerní Disney Have you ever heard the wolf cry to the blue corn moon? Pocahontas je nádherná až velkolepá podívaná s téměř operní stylizací. Hrdá moderní Disneyovka, ve které není navíc jediné okénko, každý jakoby nedůležitý vtípek mezi zvířátky se ideálně doplňuje s patosem hlavní milostné romance. Soundtrack je dokonalý, emoce fungují precizně. Zážitek na celý život. Kdykoli se k projekci znovu vracím, nikdy nelituji. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (72)

  • Ratcliffove mapy zobrazujú ostrov Hispaniola (dnes rozdelený medzi Haiti a Dominikánsku republiku) pod Floridou, kde by mala byť Kuba. Hoci je známe, že mapy zo 17. storočia sú nepresné, táto zjavná chyba je nepravdepodobná, keďže karibská oblasť bola dovtedy dobre zmapovaná. (Pat.Ko)
  • Animátori pracujúci na filme ho považovali za jeden z najťažších filmov, ktoré kedy boli vyrobené štúdiom. Komplexné farebné scény, hranaté tvary a výrazy tváre znamenali, že sa film vyrábal 5 rokov. Tvrdá práca sa však vyplatila. Samotná Pocahontas je teraz často označovaná ako jedna z najkrajších a najrealistickejších animovaných postáv v Disneyho kritériách, najmä jej plynulé pohyby sa stali znakom rotoskopie (animačná technika). (Lulu13)
  • Pôvodne mal Guvernéra Ratcliffa nadabovať Richard White, ale tvorcovia sa obávali, že diváci by počuli jeho charakteristický hlas a spojili ho s postavou Gastona z filmu Kráska a zviera (1991). Preto ho nahradil David Ogden Stiers, ktorý tiež prepožičal hlas Ratcliffovmu služobníkovi Wigginsovi. Náhodou, Stiers bol tiež členom obsadenia filmu Kráska a zviera, kde nadaboval postavu Cogswortha - Hodinového stroja. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama